Як купити квартиру зі знижкою і не дати себе обдурити

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Напередодні Нового року забудовники запустили акції з небувалими знижками - до 20%. Так вони розраховують створити заділ на традиційно провальний січень. У чому шукати підступ, розбиралася «Фонтанка». Напередодні Нового року забудовники запустили акції з небувалими знижками - до 20%

Колаж / "Фонтанка" / Роман Піменов / Інтерпресс / Pixabay.com

Петербурзькі забудовники почали запускати новорічні акції з середини листопада. Знижки по ним досягають 20%. Однак, щоб їх отримати, доведеться уважно вважати і тримати руку на пульсі. Забудовники не завжди публікують всі знижкові квартири на сайті. Тому якщо вам цікавий конкретний житловий комплекс або квартира, краще зв'язатися з менеджером з продажу компанії і попросити їх повідомляти про знижки.

Чи не найбільш ліквідні квартири

Найбільше варто звернути увагу на знижки покупцям багатокімнатних квартир. Як правило, забудовники намагаються продати не саме ліквідне житло - з великою площею, нестандартним плануванням, непривабливим видом з вікна. Або - підстьобують продажу в тих комплексах, де реалізація квартир відстає від плану.

«Група ЛСР» традиційно надає знижку в 2018 рублів з квадратного метра. Але акція поширюється тільки на ЖК «Шуваловский» і «Нова Охта» і тільки на обмежений список квартир. Для найменшої «одинички» знижка складе 63 тисячі рублів, або 2,5% від вартості.

Setl City обіцяє знижку в мільйон рублів. Вона поширюється тільки на один житловий комплекс - проект-мільйонник «Сонячне місто» на проспекті Ветеранів. Крім того, знижку дають тільки на двокімнатні квартири найбільшій площі - 69 «квадратів». Ще одне зниження ціни - на вже зданий ЖК «Всесвіт» на Петроградської стороні. До Нового року компанія дає знижку в 5%.

Квартири великої площі або з терасами пропонує по акції і «Будівельний трест». Знижка на них становить 5 - 10%. Новорічні ціни поширюються і на ділянки, будинки в заміських селищах бізнес- і преміум-класу в Петергофі, Кузьмолово і Токсово.

Найбільші знижки - до 20% обіцяють покупцям «Еталон» і «Росстройінвест». Компанія «ЛенСпецСМУ», що входить в «Еталон», скидає 5% на всі квартири в 18 житлових комплексах. Знижка підсумовується з іншими акціями. І до кінця року будуть з'являтися додаткові пропозиції, обіцяють в компанії. Однак поки що такі акції на сайті не опубліковані.

«Росстройінвест», як і інші забудовники, поширює дію акції на обмежений список квартир. На сайті опубліковані спецпропозиції зі зниженням цін на 3 - 7%. Решта варіантів потрібно дізнаватися у менеджерів, пояснюють в компанії. Наприклад, максимальна знижка в 20% надається на трикімнатні квартири в ЖК «Золоті куполи».

маркетингові виверти

Найпоширеніша хитрість забудовників - надання знижок від «базової» ціни. Як правило, базова ціна - це вартість квартири в розстрочку. Вона приблизно на 7 - 15% дорожче квартири, що купується в іпотеку. В різницю забудовники закладають витрати на «безвідсоткове» надання відстрочених платежів.

В результаті знижка від базової, тобто ціни в розстрочку, виглядає дуже значною. Але фактично для тих, хто купує житло в іпотеку, зниження вартості виявляється зовсім не таким великим.

Навіщо забудовникам розпродажі

Будівельні компанії очікують від акцій цього року значного підвищення продажів. «В останній місяць року ми очікуємо традиційний підйом продажів не менше ніж на 15%», - говорить Андрій Останін, комерційний директор групи «Еталон».

«Зростання кількості угод в грудні подвійно актуальне для будівельних компаній, оскільки він дозволяє компенсувати спад в купівельної активності в першій половині січня», - пояснює Сергій Степанов, директор з продажу АТ «Будівельний трест».

Крім того, кінець року - час для активного пропозиції більш дорогих проектів бізнес- і преміум-класу. «Покупці, які купують нерухомість високого класу, а це, як правило, топ-менеджери, керівники бізнесу, отримують в кінці року преміальні і бонуси, - пояснюють в прес-службі« Групи ЛСР ». - Ці кошти найчастіше також інвестуються в великі придбання, в тому числі в нерухомість. Тому ми розраховуємо на зростання продажів по багатьом нашим об'єктам ».

Втім, акції до Нового року влаштовують не всі. У RBI і в «Главстрой-СПб» розраховують на високі продажі і без спеціальних знижок. Багато городян намагаються придбати квартиру до Нового року, завершивши таким чином всі важливі справи.

«Спеціальних передноворічних акцій ми зазвичай не проводимо, - каже Михайло Гущин, директор з маркетингу холдингу RBI (входять компанії RBI і« Північний місто »). - У нас досить гнучка і різноманітна система знижок, що діє цілий рік ».

Олена Вавілова, «Фонтанка.ру»


© Фонтанка.Ру

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online