Челябінськ

  1. Історична довідка

Історична довідка

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для зміцнення позицій Росії в Уральському регіоні в 1736 році за наказом Петра I побудована фортеця Челяба. Для зведення фортеці був призначений полковник Олексій Тевкелев (вважається засновником міста Челябінська). Заснована на річці Міас, фортеця була посилена бастіонами і ровом з водою.

Після того, як фортеця Челяба в 1774 році була взята селянською армією під час повстання Омеляна Пугачова, вона втратила своє значення. З цього часу Челябінськ розвивається виключно як промисловий центр. У 1892 році через місто була прокладена залізниця, що забезпечило бурхливе зростання промисловості і населення.

У 1941 році, під час Другої світової війни в Челябінськ було евакуйовано безліч підприємств оборонної промисловості з європейської частини СРСР. Більшість підприємств в повоєнний час не стали перевозити назад, а переобладнали під мирні потреби.

В даний час Челябінськ - це найбільший промисловий центр з переважанням важкої промисловості. З 2000 року влада Челябінська розвивають його ще і як культурне місто: будуються парки, театри, пам'ятники, облагороджуються красиві місця.

Новини міста Челябінськ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online