Сталінка. Вся інформація.

  1. Ремонт в сталінці.
  2. Сталінські будинку-роки споруди.
  3. Сталінки в Москві.
  4. Сталінка будинку в Москві-продовження.
  5. Висота стель в сталінських будинках.
  6. Серії сталінських будинків в Москві.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сталінські будинку-це будівлі, що зводилися в СРСР з середини 1930-х років до кінця 1950-х років, тобто , Головним чином, за часів правління Сталіна, звідки і отримали свою назву. Відразу відзначимо, що в цій статті ми не будемо розглядати сталінські висотки. Сталінські будинку-це будівлі, що зводилися в СРСР з середини 1930-х років до кінця 1950-х років, тобто  , Головним чином, за часів правління Сталіна, звідки і отримали свою назву

Сталінка. Головний фасад.

Ремонт в сталінці.

Сталінські будинки будувалися з цегли. При цьому всередині квартир частіше за все не знаходиться ніяких несучих конструкцій. Тільки іноді цегляні стовпи, на які спираються балки перекриття. Це дає великий простір для дизайнерської думки при облаштуванні квартири.

Приклад перепланування в сталінці наведено нижче.

Сталінські будинки. Планування квартири до перепланування.

Планування квартири до перепланування

Сталінські будинки. Планування квартири після перепланування.

На малюнках представлена ​​узгоджена перепланування в сталінці, про що свідчить наявність штампа Житлової інспекції. При переплануванні туалет розширили за рахунок коридору, а вхід в кухню зробили з кімнати, фактично об'єднавши їх.

Сталінські будинку-роки споруди.

Сталінки зводилися в період з 1935-ого року до 1960-ого. Кінець їх зведення поклало Постанова про боротьбу з архітектурними надмірностями.

Сталінки в Москві.

Сталінські будинки також поділяють на довоєнні і післявоєнні. У довоєнних будинках перекриття найчастіше виконувалися дерев'яними або змішаними. Сталінки зі змішаним типом перекриття виконувалися з дерев'яних балок, а монолітний ділянку виконувався на території кухні та санвузли із залізобетону. Багато власників квартир в сталінських будинках в Москві хочуть залити стяжку в дерев'яних перекриттях. Цього ні в якому разі робити не можна. Дерев'яні перекриття на це просто не розраховані.

Приклад дерев'яних перекриттів в сталінці Ви можете побачити нижче.

Сталінка. Дерев'яні перекриття.

Можна зробити засипку керамзитом для звукоізоляції замість будівельного сміття, який заповнює простір між балками. По балках зробити нові лаги і покласти зверху фанеру, на яку вже укладати чистове покриття підлоги. Вирівнювання підлоги відбувається за рахунок установки лаг. Це повинна бути вивірена і копітка робота, виконана професіоналами.

Повоєнні будинку найчастіше будувалися з залізобетонними перекриттями з плит. Плити спиралися або безпосередньо на зовнішню і внутрішню несучі стіни, або на залізобетонні балки, які, в свою чергу, спиралися на зовнішню і внутрішню несучі стіни (або цегляні стовпи). Під балками, щоб приховати їх висоту, зазвичай розташовувалися перегородки. Перегородки виконувалися з дерева з оштукатурюванням по дранці. Набагато рідше перегородки зводили з гіпсолітових плит.

Тип перекриттів в квартирі юридично прописаний в техпаспорті БТІ на цю квартиру. Саме, від цієї інформації слід відштовхуватися при переплануванні.

Буває так, що в домі пройшов капітальний ремонт із заміною дерев'яних перекриттів на залізобетонні, але в документах БТІ це ніяк не відобразили. Тоді слід підтвердити тип перекриттів у своїй квартирі довідкою з Керуючої компанії. Точно також слід вчинити, коли в будинку зробили надбудову вже з залізобетонними перекриттями.

Точно також слід вчинити, коли в будинку зробили надбудову вже з залізобетонними перекриттями

Сталінка. Технічний паспорт БТІ з відміткою матеріалу перекриттів.

Також відзначимо, що згідно з пунктом 2.2.7 Додатки №1 до Постанови Уряду Москви № 508 зміна конструкції підлог, а також згідно з п.2.2.10 того ж документа, пристрій перегородок в квартирах з дерев'яними перекриттями вимагають узгодження ремонту за проектом перепланування. Детальніше про проекти перепланування Ви можете прочитати тут .

Сталінка будинку в Москві-продовження.

Крім будівлі сталінки діляться на номенклатурні будинку і рядові. Перші зводилися з багатим декором і красивою обробкою. Саме через них виник термін "сталінський ампір".

Квартири в таких будинках мають дуже високі стелі, просторі кімнати та холи. Заселялися вони елітою радянського суспільства: військовими і партійними керівниками, знаменитими спортсменами і діячами культури і так далі.

Часто такі квартири були обладнані сміттєпроводами на кухні. Зараз при ремонті в сталінці зносити такі сміттєпроводи практично заборонено, так як вони відносяться до загальнобудинкового майну, і їх зачіпання можливе лише за згодою 2/3 власників квартир будинку, яке необхідно отримати на загальнобудинкових зборах. Однак, ці сміттєпроводи можна зашивати. Наприклад, гіпсокартоном.

Наприклад, гіпсокартоном

Сталінка з сміттєпроводом.

На зображенні наведено План БТІ з відміткою сміттєпроводу на кухні у вигляді кружечка і трикутника.

Рядові сталінки зводилися для робітників. Мали прості фасади. Часто навіть без штукатурки зовнішнього цегли. Деякі з них використовувалися як гуртожитки. Кімнати і холи були значно менше за площею. Іноді в таких будинках не було ванни і гарячої води. Для гарячої води монтувалися газові колонки.

Висота стель в сталінських будинках.

У номенклатурних сталинках висота стель проектувалася вище, ніж в рядових, і становила від 3 метрів і вище. Деякі квартири в сталінських будинках в Москві мають таку висоту стель, що власники навіть можуть дозволити собі пристрій антресолі. Законом це не заборонено. Однак, антресоль згідно п. 2.2.12 Додатка 1 до Постанови Уряду Москви № 508 повинна займати не більше 40% площі приміщення, в якому вона зводиться. Також на антресолях заборонено передбачати мокрі зони: кухні, санвузли, туалети і т.д. (Згідно з пунктами 10.25-10.27 того ж Додатки).

Серії сталінських будинків в Москві.

Починаючи з 1950-х років для більш швидкого забезпечення житлом городян в процесі урбанізації багато сталінки стали зводити за типовими проектами. Незважаючи на те, що проекти були типові, внутрішні планування квартир можуть істотно відрізнятися через те, що, як ми вже говорили, всередині квартир стіни були що не несуть і їх можна було звести по-різному. У Москві існували такі серії: II-01, II-02, II-3, II-04, II-08, II-14, МГ-1, СМ-6.

В цілому, і сьогодні сталінки мають великий купівельний попит. Вони володіють великим терміном придатності, щодо просторими кімнатами і кухнями, високими стелями. Товсті зовнішні стіни з цегли (640 мм.) Забезпечують прекрасну тепло- та звукоізоляцію. Міжквартирні несучі стіни також забезпечують хорошу звукоізоляцію між сусідніми квартирами.

З цією статтею читають

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online