В Україні найбагатшими стануть викладачі вузів, а за народження дитини додадуть 2730 гривень

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

22 березня 2012, 7:45 Переглядів: 22 березня 2012, 7:45 Переглядів:   Опозиція резервів в казні не бачить, влада запевняє: знайдуть без верстата

Опозиція резервів в казні не бачить, влада запевняє: знайдуть без верстата.

Час затягування поясів закінчився, заявив днями прем'єр Микола Азаров, почнеться регулярне підвищення зарплат, пенсій та інших соціальних виплат, наприклад, при народженні дитини. Нагадаємо: найближчим збільшення соцстандартів - вже з 1 квітня, або через 10 днів.

Як зміняться з квітня і протягом року деякі основні виплати - дивіться нижче інфографіку. Але це ще не все, як роз'яснив нам керівник прес-служби Мінсоцполітики Михайло Кухар, збільшаться розміри всіх видів соцдопомоги, які прив'язані до прожиткового мінімуму (ПМ) - це допомога дітям-інвалідам, сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям.

"Станом на 1 січня середня пенсія становила тисячі двісті сорок шість грн, очікуємо, що до кінця 2012 року вона досягне 1315 грн, або майже на 85 грн більше (мінпенсії зараз 822 грн), - говорить Кухар. - Також буде перерахований заробіток інвалідів-ліквідаторів аварії на ЧАЕС , як для всіх пенсіонерів України, в зв'язку з чим виростуть їхні пенсії ".

НЕ МЕЖА. Але виплати можуть бути і більше, коли врахують соціальні ініціативи президента, для реалізації яких треба змінити бюджет. Нагадаємо, з травня Віктор Янукович зажадав збільшити пенсії в середньому на 100 грн (як ми вже писали, піднімуть їх не всім, а тільки тим, хто вийшов на пенсію до 2006 року, коли заробітки були нижче, ніж зараз, в результаті пенсія приблизно у 9 млн чоловік збільшиться на 30-130 грн на місяць. - Авт.). Як обіцяв прем'єр, свої пропозиції Кабмін подасть вже на початку квітня.

ГРОШІ ЗНАЙДУТЬ. Головне питання - звідки візьмуться додаткові кошти (на 2012-13 роки необхідно на реалізацію ініціатив президента 25 млрд грн), без чого переглядати бюджет немає сенсу.

Прем'єр тіньового Кабміну Сергій Соболєв (БЮТ) поки резервів в казні не бачить. За його словами, за три тижні після оголошення ініціатив президента не тільки не підготовлений жоден законопроект, завдяки якому можна поповнити бюджет (про офшори, податок на розкіш, надприбутки), але і називаються різні суми, необхідні для цього: від 8 до 25 млрд грн. "Поки йдуть тільки розмови, складно сказати, що саме запропонує Азаров в квітні", - говорить Соболєв.

Депутат-економіст Ірина Горіна (ПР) впевнена, гроші знайдуться: "25 млрд грн з'являться завдяки ефективній роботі економіки (більше податку на прибуток і ПДВ), Кабміну, митниці та податкової служби. Наводиться жорсткий порядок зі сплатою податків і зборів, образно кажучи, все менше туфель завозять за ціною тапочок, все більше бізнесменів чесно платять податки, даємо по руках тим чиновникам, які простягають їх до бюджетних грошей. Опоненти кажуть, що ми включимо друкарський верстат, але цього не буде ".

Опоненти кажуть, що ми включимо друкарський верстат, але цього не буде

ЕКСПЕРТИ: ГРОШІ ДАДУТЬ БІЗНЕС і ЗАНАЧКИ

Економіст МЦПД Олександр Жолудь вважає, що на нинішнє підвищення соцстандартів гроші знайдуть, урізавши інвестиційні статті витрат (близько 8 млрд грн) і за рахунок планових доходів бюджету, які все ж будуть.

Реалізувати ініціативи президента виявиться складніше, але влада викрутиться: "натиснути на бізнес, збільшать дефіцит бюджету , Нарешті, дійсно розберуться з митами, хоча це треба було робити два роки тому. Але це не дасть навіть 10 млрд грн, максимум - половину. На додаткове зростання промисловості я не розраховую, він, навпаки, сповільнюється. Уже зараз працює схема - великих платників не повертають ПДВ, а зараховують його в рахунок майбутніх надходжень від податку на прибуток. Поки дає серйозні надходження до бюджету експорт за рахунок вивезення зернових (восени ввели квоту на вивезення, зараз надолужують згаяне). Також мало витрачаємо на імпорт, перш за все на газ , Але його доведеться купувати восени, сподіваюся, що до того часу зможемо домовитися з Росією про зниження цін. І головне - Кабмін займе, скільки захоче на внутрішньому ринку. Так, друкарський верстат Нацбанк не запустить, МВФ це відразу помітить. Але як тільки ми побачимо, що уряд випускає облігації держпозики, а Нацбанк їх скуповує - це буде означати збільшення дефіциту бюджету ".

Екс-секретар Кабміну Віктор Лисицький каже, що держава має знайти спосіб залучити в обіг близько сотні мільярдів гривень, які зберігаються у заначка населення, і вкласти їх в надання послуг. "Найпростіший спосіб - іпотека. Мінфіну треба випустити цінні папери, взяти під них у Нацбанку гроші і розгорнути на ці гроші держбудівництва житла в кредит, як пропонує Азаров. Це запустить весь механізм: зароблять промисловість, будівництво, підуть доходи в бюджет і так далі ", - вважає Лисицький.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "В Україні найбагатшими стануть викладачі вузів, а за народження дитини додадуть 2730 гривень". інші бізнес новини дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Олександр Панченко

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online