Схід і Південний Схід Підмосков'я: поменше заплатиш - побільше квадратних метрів отримаєш

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Східне і південно-східний напрямки Підмосков'я традиційно вважаються, м'яко скажемо, не найпрестижнішими. На перший погляд, це здається недоліком, але при найближчому розгляді все не так однозначно. Наприклад, ціни на нерухомість в цих місцях помітно нижче, ніж на «патриціанський» Заході. Значно менше і кількість всіляких котеджних селищ, в результаті чого природа на Сході і Південному Сході збереглася набагато краще ...

сьогодні портал Metrinfo.ru вивчить ринок декількох міст, розташованих в тих краях.

Транспорт: п'ять шосе і три «залізяки»
Для початку - про автомобільні дороги. У розглянутому нами секторі їх п'ять (з півночі на південь): шосе Косинська, Горьковское, Носовіхінское, Єгор'євське і Новорязанське. Траси різні - широкі (перша, друга і остання в нашому списку) і не дуже, що починаються в Москві з широких проспектів і не мають адекватного в'їзду в столицю (Носовіхінское і Єгор'євське). Однак є у них і одна спільна риса - завантаженість. Рух на схід дуже інтенсивне, крім швидких і мобільних легкових автомобілів тут багато вантажних фур. Проблема ускладнюється тим, що всі названі шосе проходять через безліч населених пунктів, «збираючи» по дорозі все пробки і світлофори.

Електрогорськ запрошує

Електрогорськ запрошує

Мегаполіс-Сервіс

Загалом, проблема назріла і перезріла. Чи розуміють це і «нагорі». «В даний час Горьківської трасі уряд приділяє велику увагу, - каже Віктор Чернишов, комерційний директор ГК« Світле місто ». - Уже в цьому році будуть розпочаті проектні роботи по будівництву сучасної швидкісної платної траси Москва-Ногінськ, а в 2012 - підготовчі роботи до будівництва дороги. Головне достоїнство нової траси в тому, що вона пройде в об'їзд великих міст - Люберец, Реутова, Балашихи, Залізничного та Електровугілля ».

Потяги на схід Підмосков'я відправляються від двох вокзалів - Курського і Казанського. Але, діставшись до Люберец, Казанська дорога розщеплюється на дві гілки. Так що можна говорити про три напрямки - на Володимир, Шатура і Рязань. Як і всюди, електрички ходять часто на короткі відстані - дістатися до тих же Люберец, Раменського або Залізничного не представляє ніяких труднощів. Але чим далі - тим рідше поїзда, а найдальші (особливо в години пік) беруться на вокзалах штурмом.


Екологія: східні казки
Про те, що Схід Підмосков'я - це «непрестижно», ми вже згадували. Багато в чому це поширене уявлення базується на тому, що тут погана екологія. Але на перевірку цю тезу виявляється неспроможним. «Навколишнє середовище в східних районах Підмосков'я, особливо далеких, незабруднене, - каже Ольга Гусєва, керівник відділу маркетингу Керуючої компанії« Домобудівник ». - Чи позначається велика кількість лісів: вони займають 40-50% території. А за кількістю шкідливих викидів в атмосферу ці райони можна порівняти з Одінцовського і Дмитровським ».

Озеро в межах міста Електровугілля

Озеро в межах міста Електровугілля

Мегаполіс-Сервіс

«Екологічна ситуація нітрохи не гірше, ніж на інших трасах, - переконаний Віктор Чернишов (« Світле місто »). - Навіть зовсім близько від Москви простягаються лісопарки: Горенська, Кучинський і Озерний ». А далі від столиці стан справ стає ще краще. «Поруч з Електрогорськ налічується понад 150 садівничих товариств, більшість з яких розташована в лісовому масиві, - каже Надія Пьянкова, індивідуальний підприємець (м Електрогорськ), член корпорації ріелторів« Мегаполіс-Сервіс ». - Багато там і дитячих оздоровчих таборів. У районі також налічується велика кількість озер і піщаних кар'єрів ».

А тепер - трохи докладніше про кожен місті- «герої» нашої статті.


Електровугілля: спальний місто Підмосков'я
Місто розташоване в 23 км від Москви, чисельність жителів - 35 тис. Чоловік. «Великих промислових підприємств немає, місто більше підходить під поняття« спальний », екологія дуже сприятлива, - розповідає Ігор Биковський, індивідуальний підприємець (м Електровугілля), член корпорації ріелторів« Мегаполіс-Сервіс ». - Добре розвинена інфраструктура, в достатній кількості є підприємства побутового і комунального призначення, торгівлі, громадського харчування ».

Зручне транспортне сполучення: електрички від Курського вокзалу йдуть 40 хв., А від платформи «Новогирєєво» - 25 хв. Є маршрутні таксі від метро «Новогирєєво». На власному транспорті можна доїхати по Горьковському або Носовихинскому шосе.

«Житло в Електровугілля, - продовжує Ігор Биковський, - найрізноманітніше: від« хрущовок »і« сталінок »до сучасних будинків поліпшеного планування з площею квартир від 36 до 140 кв.м. Ціна 1 кв. м починається від 41 тис. руб. ».

Зараз в районі «Світлий» реалізується проект «Світле місто». «Його перша черга складається з п'яти монолітних будинків в 14-18 поверхів, - розповідає Віктор Чернишов (« Світле місто »). - А за 5-7 років планується побудувати понад 1 млн. Кв. м житла, так що населення мікрорайону складе 30 тис. чоловік. Інфраструктура проекту буде включати в себе дитячі садки, школи, спортивні споруди, поліклініки, аптеки, торгово-розважальний центр загальною площею 50 тис. Кв. м і офісний центр в 40 тис. кв. м. У безпосередній близькості до мікрорайону планується спорудити гірськолижний спуск і кінноспортивну школу ».
Цікаво, що площі квартир дуже демократичні: однокімнатних квартир-студій від 29 кв.м., двокімнатних - від 44 кв. м., трикімнатних - від 77 кв. м. Ціни на сьогодні в комплексі починаються від 32,8 тис. рублів. Вартість однокімнатної - від 1,16 млн. До 1, 5 млн. Рублів, двокімнатної - від 1, 5 млн. До 2,3 млн. Рублів, трикімнатної - від 2, 4 млн. До 3 млн.рублів.


Електросталь: зносяться п'ятиповерхівки
Знаходиться в 28 км на схід від МКАД. Населення - понад 146 тис. Чол. Місто досить молодий - цей статус присвоєно йому в 1938 році. Назва дав металургійний завод - до речі, всупереч поширеній теорії про те, що все «електричне» з'явилося в Московській області в перші роки радянської влади (план «ГОЕЛРО» і т.п.), тутешній завод «Електросталь» був заснований в 1916 році.

Залізниця тут є. Але це - не основна магістраль, а гілка, що відходить від Ногінська. Відповідно, більша частина потягів ходить лише до Фрязево, від якого до Електросталі - 8 км.

«Місто активно розвивається, і це відбивається в житловому будівництві, - каже Сергій Власенко, генеральний директор ТОВ« Мегаполіс-сервіс »(м Електросталь). - Що будуються будинки - у високому ступені готовності, більшість з них побудовано і введено в експлуатацію ».

Електросталь новобудова на Ялагіна

Електросталь новобудова на Ялагіна

Мегаполіс-Сервіс

Зокрема, на вулиці Ялагіна продаються двокімнатні квартири в новому 7-секційному монолітно-цегляному будинку змінної поверховості. Вартість 1 кв. м становить 40,5-41,5 тис. руб., об'єкти площею 66-72 кв. м продаються в середньому за ціною 2,9 млн. руб. Ще на одному об'єкті (17-поверховому монолітно-цегляному будинку) ціни становлять 43,9 тис. Руб. за кв. м.

У місті (одному з небагатьох в МО) діє програма зі знесення будинків перших масових серій, їх мешканці переселяються в нові комфортабельні квартири. В рамках цієї програми в мікрорайоні Північний у квітні цього року розпочато будівництво 5-під'їзного 10-поверхового панельного будинку на 209 квартир. Всього таких будинків буде чотири. Близько 70% квартир в них буде виставлено на продаж. Вартість квадратного метра ще не визначена.

Є в місті і заморожені об'єкти - зокрема, будинок в районі вул. Трудовий і Робочого проїзду (будівництво тягнеться з 2006 року), на вул. Карла Маркса.

В цілому, підводить підсумок Сергій Власенко, в наявності великий інтерес до будівництва з боку інвесторів і забудовників: кілька організацій ведуть переговори з місцевою адміністрацією.


Чорноголова: наукоград з інтелігентним населенням
Найпівнічніший з розглянутих нами міст - він знаходиться між Горьківський і Щолковський шосе. 48 км від МКАД, трохи більше 20 тис. Жителів.

Чорноголова: будинок на Береговій вулиці

Чорноголова: будинок на Береговій вулиці

ГК «Оптис»

Істотним недоліком можна визнати відсутність залізниці. Добиратися до міста можна тільки на автобусах - або прямо з Москви (від «Щелковской», час у дорозі 40-50 хв. При відсутності пробок), або від Ногінська (22 км), де залізниця є. Зворотною стороною не найкращою транспортної доступності слід визнати тишу і спокій.

Місто знаходиться поза галасливих магістралей, через нього практично немає транзитного транспорту.

Ще одна відмінна риса міста - інтелігентне населення. 60% всіх працездатних жителів працюють в Москві (це для Підмосков'я не диво), а ось серед тих, хто трудиться всередині рідного міста, більшість становлять наукові співробітники. Наукоград, і більше десятка інститутів Російської академії наук - це не жарт ...

Ну, а переважній більшості звичайних громадян Черноголовка відома заводом, який випускає напої. Рекламу, що закликає «пити без зупинки воду з Черноголовки» пам'ятають, думається, багато.

За генеральним планом Черноголовки зараз забудовується мікрорайон «В», розташований в південній частині міста. Він межує з уже забудованим мікрорайоном «Сонячна галявина», що складається з індивідуальних будинків і котеджів.

Сьогодні на ринку новобудов представлений поки один об'єкт з Черноголовки. Це готовий цегляний будинок на Береговій вулиці (кв-л 5). Будівля 4-секційне, змінної поверховості. Набір квартир - 1-4-кімнатні та пентхауси. Площі квартир - 55-122 кв. метра, вартість одного квадрата - 58-67 тис. рублів. Середня вартість квартири - 5,52 млн. Рублів. Це дані дослідження «Весь ринок новобудов Московського регіону за 2007-2010 роки. Порівняльний аналіз (Березень - Квітень 2010) », проведеного аналітичним центром «Індикатори Ринку Нерухомості IRN.RU».


Бронниці: купуйте автомобіль
40 км від МКАД на південний схід, 18 тис. Чол. населення. Залізниця тут є - у всякому разі, на схемі Казанського напрямку станція «Бронниці» наявний. Однак далі чекає гірке розчарування: від станції до самого міста ... 10 км. Античного спартанця, відомий своїх одноплемінників про перемогу при Марафоні і пробіг заради цього 42 км, така дистанція не злякала б, але сучасні люди більш зніжені - так що добиратися від станції доведеться на маршрутці або автобусі.

Новобудова в Бронниця

Новобудова в Бронниця

ТОВ «494 УНР інвест»

Зате Ново-Рязанське шосе (траса М5) не підкачав - проходить прямо через місто. Що і добре (з дороги не заблукаєш), і погано - весь транзитний трафік тут. Так що основним видом транспорту, що зв'язує місто зі столицею, є, звичайно, авто. Якщо немає своєї машини - треба їхати на автобусі №324 від метро «Вихіно». Час в дорозі - близько години, при відсутності пробок.

«Екологія хороша: в самому місті розташовується каскад ставків і озер, велика кількість зелених насаджень, - розповідає президент Гільдії ріелторів Московської області, голова ради директорів групи компаній« Кредит-Центр »Микола Мазурін. - До міста примикають лісові масиви, поруч протікає річка Москва ». Експерт також відзначає хороший розвиток спортивної інфраструктури: в місті базуються великі російські центри з підготовки футбольних спортивних команд і клубів.

За даними дослідження «Весь ринок новобудов Московського регіону за 2007-2010 роки. Порівняльний аналіз (Березень - Квітень 2010) »(« Індикатори Ринку Нерухомості IRN.RU »), на ринку була представлена одна Бронніцком новобудова - на перетині Радянської вулиці і Мар'їнського провулка. Це вже готовий і зданий в експлуатацію монолітний будинок змінної поверховості (7-8 поверхів) з п'яти секцій. Покупцям пропонуються 1-3-кімнатні квартири площею 47-112 кв. метрів. Вартість квадратного метра в цьому комплексі - 47-48 тисяч рублів, середня вартість квартири - 3,8 млн. Рублів.

Електрогорськ: найдальший і активно будується
Найдальший з розглянутих нами міст - до Москви від нього близько 75 км. Населення - близько 20 тис. Чол. Щодо Горьковського шосе місто розташоване просто ідеально - в 3 км осторонь. Тихо, незагазованного ... Сюди ходить автобус від метро «Партизанська» - час в дорозі 1 годину 20 хв., Якщо немає пробок. Налагоджено автобусне сполучення і з сусідніми населеними пунктами.

Електрогорськ: будинок на вулиці Ухтомського

Домобудівник

Є і залізниця - від Курського вокзалу ходять електрички. «Місто розташоване в мальовничій місцевості в оточенні озер і густого лісу, - каже Надія Пьянкова (« Мегаполіс-Сервіс »). - Сьогодні він активно розвивається. Приємно відзначити, що упорядковується міська територія: в межах міста розташовано дві зони відпочинку на березі озер, обладнано кілька скверів, є будинок культури ».

За кількома адресами в Електрогорськ ведеться нове будівництво, вартість 1 кв. м - від 34 тис. руб.

Як повідомила нам Надія Пьянкова, це 10-поверховий 3-х під'їзний монолітно-цегляний будинок на вулиці Ухтомського. Будинок зданий. У «Домобудівник» у продажу залишилися 2-кімнатні квартири площею 103 кв. метра. Вартість кв. метра - 27750 руб. Ціна квартири - 2,85 млн. Руб.
Друга адреса - теж вулиця Ухтомського, будівництво поки знаходиться на стадії котловану, здати 3-секційний будинок будівельники планують приблизно через рік. Покупцям пропонуються 1-3-кімнатні квартири за ціною від 35 до 37 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На вулиці Чкалова будується 9-поверховий цегляний будинок, який повинен бути зданий вже в 3-му кварталі 2010 року. Набір квартир - 1-3 кімнатні, площі - від 41 до 133 кв. метрів. Вартість квадратного метра - 39,3-44 тис. Рублів.


Мега-проект Світле місто

Мега-проект Світле місто

КК Світле місто

резюме порталу Metrinfo. Ru
Навіть поверхневий погляд, кинутий на ціни новобудов, в розглянутих нами містах дає можливість зробити висновок: ціни тут такі, що й не снилися москвичам. Навіть Черноголовка зі своїм дорогим проектом вигідно відрізняється від столиці. Так що, якщо і шукати «доступне житло» за цінами, близькими до тих, про які мріє керівництво нашої країни, то явно не в столиці.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online