Як отримати довіреність на виїзд дитини за кордон

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Поїздка за межі своєї країни разом з дитиною завжди передбачає наявність пакета офіційних паперів. Заява, підписана мамою (татом), що дозволяє виїзд яка не досягла 16-річного віку сина або дочки - одна з складових пакету. У цьому юрідіческомдокументе міститься письмове батьківське згоду (або одного) на тимчасове перетинання ребенкомграніци, перебування в іншій державі. Треба відзначити, що потрібність документарегламентіруется віком, тобто до досягнення підлітком 16-ти років.

оформляється довіреність на виїзд дитини за кордон в обов'язковому порядку у нотаріуса. Однією підписи мами або тата досить, коли син (дочка) їде тільки з матір'ю (батьком). При вивезенні малолітнього гражданінаосуществляемимпостороннім особою (таким вважається родич, керівник туристичної групи) присутність у нотаріуса і підпис в дозволі обов'язкові обох кровних родичів.

    Нотаріус складає і видає офіційний папір тільки при наявності наступних документів:
  • батьківських паспортів (або одного, що залишається в країні);
  • їх ідентифікаційні коди;
  • дитяче свідоцтво про народження.

А вже безпосередньо при митному контролепред'является проїзний квиток дитини, альтернативою якому може служити закордонний паспорт матері або батька зі зробленим в ньому «припискою» дитячих даних.

Так само в видаваемойраспіске обов'язково вказуються дані, які свідчать про особу довіреної особи (або особи, що виїжджає разом з дитиною).

Важливим і невід'ємним фактом процедури оформлення даного документа є обов'язкова присутність і матері, і батька. Нотаріус не видасть паперу, поки не буде дотримано цю умову.

Винятком з правила є перебування обох батьків в іншій країні. І в цьому випадку, дозвіл оформляється ними в консульстві України в тій країні, де вони знаходяться, або ж в нотаріальній конторі тієї ж країни.

Існує кілька законодавчих правил, коли оформляти даного типу папір немає потреби.

    Такими вважаються:
  • досягнення підлітком 16 річного віку (згідно з 313 статтею цивільного кодексу України);
  • в разі судового рішення щодо позбавлення батьківських прав мами чи тата;
  • при відсутності батька (угода замінюється довідкою, виданнойв установі, де проводилася реєстрація дитини);
  • при іноземному гражданствеу батька або матері;
  • при наявності судового дозволу вивезення дитини за межі країни без згоди другого з батьків;
  • в разі переїзду в іншу країну на постійне місце проживання (але необхідна про це відмітка в дитячому закордонному паспорті, що підтверджує постановку на облік в дипломатичному представництві тієї країни, куди заплановано переїзд).

В інших випадках дозвіл необхідно, і без неї сина (дочка) не допустять до перетину ним кордону іншої держави.

Ще одним важливим аспектом при вивезенні малолітнього гражданінав іншу державу є завірена в опікунських органах довіреність, якщо подорож передбачається тривалістю більше трьох місяців.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online