Вести.Ru: Будинок з котельні "Камчатка", де працював Цой, хочуть зробити готелем

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Петербурзі будинок номер 15 по вулиці Блохіна, що на Петроградській стороні, може бути розселений. Ймовірно, там незабаром з'явиться готель. Ця будівля відомо всім шанувальникам творчості лідера рок-групи "Кіно" Віктора Цоя : Саме тут розташована легендарна котельня "Камчатка", в якій деякий час він працював. І тут же фанати облаштували неформальний клуб-музей Цоя.

Незважаючи на те, що будинок не був визнаний аварійним, житловий комітет Петербурга включив його в план ремонту, повідомляє " Інтерфакс ". Про його розселення (воно почнеться вже в травні) в своєму "Твіттері" повідомив віце-губернатор Петербурга Володимир Лавленцев. При цьому він пообіцяв: "Камчатка залишається недоторканною":

Зараз в цьому 5-поверховому будинку 1930-х років будівництва знаходяться 8 квартир, все - комунальні, в них живе 34 сім'ї. Що буде в розселених приміщеннях, Лавленцев не уточнив. Проте за відомостями ряду петербурзьких ЗМІ, тут, ймовірно, може з'явитися готель.

Зокрема, про це повідомляє ЗАКС.Ру . Цей новинний портал Петербурга нагадує, що в 2013 році за будівлю, в якому розташовувалася "Камчатка" Віктора Цоя, заступився віце-губернатор Володимир Лавленцев.

Адміністрація Петроградського району збиралася зносити будинок, готувалися документи для визнання його аварійним. Чиновник Смольного разом зі спеціальною комісією відвідали будинок і зробили висновок, що воно не має явних ознак аварійності, але стан його - "кошмарне", в зв'язку з чим дому необхідний ремонт.

Котельня "Камчатка" - культове місце в центрі Петербурга. Тут працювали кочегарами музиканти Віктор Цой, Олександр Башлачев, Святослав Задерей, Андрій Машнін і інші. Лідер групи "Кіно" Віктор Цой працював в ній кочегаром з осені 1986 по 1988 рік.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online