Нові правила оплати штрафів ДАІ в банках

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Згідно з новими правилами, при оплаті штрафу за порушення правил дорожнього руху (ПДР), тепер в квитанціях потрібно обов'язково вказувати не тільки код платежу і ПІБ платника, але також і серію протоколу ДАІ і його номер.

На думку співробітників органів державтоінспекції, такі зміни повинні поліпшити контроль за надходженням коштів і знизять кількість непорозумінь, пов'язаних із з'ясуванням своєчасної сплати платежів до виконавчих службах.

Згідно ст. 307 КУпАП, штраф повинен бути сплачений не пізніше, ніж через 15 днів з дня винесення порушнику постанови про накладення штрафу. У разі оскарження - не пізніше, ніж через 15 діб після подачі скарги.

Для оплати штрафу необхідно звернутися в будь-який банк України. При собі необхідно мати такі документи:

  • документ, що засвідчує особу;
  • індивідуальний ідентифікаційний номер платника податків;
  • екземпляр протоколу про адмінпорушення.

Зразок заповнення квитанції для опллати штрафу ДАІ згідно з новими правилами:

де:

  • 21081300 - код платежу
  • Аа1 - серія протоколу про адміністративні правопорушення
  • 256123 - номер протоколу про адміністративні правопорушення

(Виділено червоним)

Розподільні знаки вказані між символами (призначеннями для ідентифікації платежу) заповнюються без пробілів, крім розмежування по ПІБ.

Слід пам'ятати, що відповідно до ст. 308 КУпАП, якщо порушник не здійснив оплату у встановлений термін, постанова про накладення штрафу надсилається для примусового виконання до відділу державної виконавчої служби за місцем проживання порушника, роботи або за місцезнаходженням його майна в порядку, встановленому законом.

В цьому випадку з правопорушника стягується подвійний розмір штрафу, визначеного у відповідній статті КУпАП та зазначеного в постанові. Також нарушітеь відшкодовує витрати на облік зазначених правопорушень. Розмір цих витрат визначає Кабінет Міністрів України.

Реквізити по оплаті штрафів ДАІ в Харкові і Харківській області ви можете подивитися на сторінці http: //avto-advokat.kharkov.ua/content/tablica-rekvizitov-dlya-oplaty-sh ... , Або на сторінці
http://avto-advokat.kharkov.ua/content/rekvizity-dlya-oplaty-shtrafa-gai

Реквізити оплати судових витрат в Харкові і Харківській області Ви можете дізнатися на сторінці http: //avto-advokat.kharkov.ua/content/rekvizity-oplaty-sudebnogo-sbora -...

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online