Хмарні сховища даних: прокачуємо і зберігаємо більше файлів

  1. Збільшити цей обсяг можна декількома способами:
  2. Способів збільшити акаунт OneDrive всього два:
  3. підсумки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Критерії для вибору сервісу зберігання і синхронізації файлів можуть бути різними, і сьогодні ми зупинимося лише на одному аспекті, для багатьох найголовніше

Критерії для вибору сервісу зберігання і синхронізації файлів можуть бути різними, і сьогодні ми зупинимося лише на одному аспекті, для багатьох найголовніше. Подивимося де можна отримати найбільше вільного простору як за замовчуванням, так і після вчинення деяких нескладних дій. Обсяги сучасних жорстких давно вимірюються в терабайт, а сервіси для синхронізації файлів в деяких випадках і раніше пропонують користувачам безкоштовно лише кілька Гігабайт, чого достатньо далеко не у всіх випадках. Якщо ви тільки вибираєте подібний сервіс або задумалися про зміну, то зможете дізнатися в цьому матеріалі найоптимальніший з точки зору максимального обсягу варіант.

Перш ніж приступити до основної частини перерахуємо критерії вибору для розглянутого програмного забезпечення. За повинно бути безкоштовним, популярним і з десктопних клієнтом, що дозволяє зберігати файли в одній або декількох папках прямо на жорсткому диску.

Критерій популярності був доданий для того щоб відсіяти сервіси- «одноденки», які все одно доведеться міняти через час. Так вони можуть пропонувати набагато більше вільного місця для зберігання файлів, але який від них толк, якщо через рік їх закриють. На наш погляд це саме той випадок коли синиця в руках краще, ніж журавель в небі. Як приклад можна згадати SugarSync, в один час займав друге місце, відразу після Dropbox, і що пропонує більше вільного простору і можливість збільшувати його без обмежень за допомогою реферальних посилань. Взимку цього року SugarSync закрив безкоштовну версію сервісу і користувачам довелося шукати альтерніву. З огляду на що звичка це страшна сила, не всі перейшли на Dropbox, оскільки він не може вмістити в себе ті файли, які містилися в SugarSync.

В результаті для порівняння були залишені Dropbox, Google Drive, OneDrive, Яндекс.Діск і BitTorrent Sync (на причинах докладніше зупинимося в відповідному розділі статті).

Dropbox за замовчуванням пропонує найменшу кількість вільного простору серед усіх учасників. Всього 2 ГБ. І таким чином займає за цим показником останнє місце.

Збільшити цей обсяг можна декількома способами:

1. Підключення соціальних акаунтів - 500 МБ (легко)

Користувачі мають акаунти в Facebook і Twitter можуть отримати 2х125 МБ за підключення цих сервісів до Dropbox. Підписка на акаунт Dropbox в твіттері дає ще 125 МБ, а твіт про те чому вам подобається саме цей сервіс додасть останні 125 МБ.

https://www.dropbox.com/getspace

2. Проходження навчання - 250 МБ (легко)

Новим користувачам Dropbox пропонує пройти невелике навчання, майже як в комп'ютерних іграх, за що розмір акаунта збільшать на 250 МБ. Дії досить прості, хоча й заберуть трохи часу. Серед них: додавання файлів в Dropbox, створення загальної папки для використання з друзями, запрошення друзів в Dropbox.

https://www.dropbox.com/gs

3. Завантаження фотографій з телефону - 3 ГБ (легко)

Додаток Carousel автоматично зберігає фотографії та відеоролики зняті на телефон в Dropbox. Використання цієї можливості збільшує обсяг Dropbox на цілих 3 ГБ, однак відбувається це не відразу, а поступово. Після завантаження першого знімка з телефону в акаунті з'явиться 500 МБ, а решта простір буде додаватися по мірі використання цієї можливості. Втім, цей процес можна прискорити, знявши довге відео у високій якості, або просто закинувши в папку з фотографіями на телефоні об'ємний альбом з фотографіями.

Спочатку цей метод додавав користувачам 5 Гб, однак бонус практично відразу урізали до 3 ГБ.

https://www.dropbox.com/help/287/en

4. Використання MailBox - 1 ГБ (легко)

Поштовий клієнт MailBox для Android і iOS вміє тісно інтегруватися з Dropbox, за що користувачам безкоштовно додають 1 ГБ. Для цього необхідно встановити Mailbox на смартфоні і в настройках прив'язати його до свого дропбоксу. Використовувати додаток після цього не обов'язково і при бажанні його можна навіть видалити з телефону.

http://www.mailboxapp.com/

5. Запрошення користувачів - до 16 ГБ (складно)

Спочатку запрошення інших користувачів в Dropbox було основним способом збільшення акаунта, проте популярність сервісу зараз навряд чи дозволить знайти серед друзів тих хто там ще не зареєстрований, а розраховувати на те що по реферального посиланням, залишеної десь в соціальних мережах або на форумах, зареєструється випадковий відвідувач не має сенсу.

Є правда спосіб отримати ці 16 ГБ обдуривши систему реєстрації, однак цей спосіб вимагає витрат часу, певної комп'ютерної грамотності, і є скоріше недоробкою системи перевірки Dropbox, а не легітимним способом прокачування, так що ми не будемо на ньому зупинятися. На деяких форумах або сайтах (http://dropbox18gb.com/) дану послугу надають платно. За $ 5-10 користувачам додають до акаунту все 16 ГБ.

https://www.dropbox.com/referrals

6. Купони

У Dropbox є система купонів, що відрізняється від платних акаунтів тим, що купон збільшує обсяг акаунта назавжди і не вимагає щомісячної оплати. Купони можна зустріти в продажу на деяких форумах, а що вигідніше, заплатити $ 25 за вічні 5 ГБ або $ 10 за 100 ГБ на місяць, користувачі повинні вирішити для себе самі.

https://www.dropbox.com/coupon

7. Інші способи (складно)

Час від часу Dropbox пропонує інші варіанти збільшення акаунта, діючі до деяких випадках лише протягом обмеженого періоду часу. сюди відносяться квести , А також акції проводяться виробниками смартфонів і іншими компаніями. Наприклад, якщо активувати акаунт Dropbox на деяких моделях телефонів, то акаунт отримає значну надбавку до вільного простору, аж до 50 ГБ, одноко ефект буде тимчасовим, і через рік-два користувач втратить цей бонус.

https://www.dropbox.com/help/249/ru

https://www.dropbox.com/help/297/ru

Якщо Dropbox в майбутньому буде проводити подібні акції, то вони обов'язково будуть згадані на сторінках www.itc.ua.

Вказати точну кількість вільного простору для OneDrive так само складно як і для Dropbox, проте з інших причин. Якщо для Dropbox є відносно велика кількість способів збільшити розмір акаунта, то для OneDrive (в минулому SkyDrive) їх набагато менше, і користувачі починають з різних стартових позицій.

Ранні користувачі OneDrive мають своєрідний бонус у вигляді 25 ГБ, а ось тим хто зареєструвався відносно недавно ще на початку літа було доступно всього 7 ГБ. Зовсім недавно цей ліміт підняли до 15 ГБ, однак зміни вступають в силу лише поступово і деякі користувачі досі можуть не побачити збільшення. Якщо ви колись користувалися поштовими скриньками Microsoft, наприклад @ live.com, то є ймовірність що у вас збільшений 25 ГБ акаунт. Згодом різниця між новими і старими користувачами швидше за все буде знівельована і їх зрівняють між собою.

Способів збільшити акаунт OneDrive всього два:

Використовувати завантаження фотографій зі смартфона - 3 ГБ (легко)

Для цього необхідно встановити OneDrive на iOS, Android або Windows Phone і включити функцію автоматичної синхронізації фотографій.

https://onedrive.live.com/about/en-us/#photos

Запрошення користувачів - до 5 ГБ (складно)

Як і в Dropbox, OneDrive дозволяє запрошувати інших користувачів, за яких додають по 0.5 ГБ, однак кількість інвайт обмежена всього 10 штуками.

https://onedrive.live.com/options/ManageStorage#

Відразу після запуску Google Drive надавав користувачам всього 5 ГБ, однак пізніше цей ліміт підвищили до 15 ГБ.

Способів безкоштовно збільшити Google Drive не існує. В принципі власники Google Apps для бізнесу або освіти отримують 30 ГБ замість 15 ГБ, однак якщо деяким користувачам такі акаунти і дісталися просто так, то вони все ж не є безкоштовними в повному розумінні цього слова.

Яндекс після запуску надавав своїм користувачам 3 ГБ, але зараз безкоштовно можна зберігати вже 10 ГБ.

Компанія періодично влаштовує акції збільшують розмір диска. Наприклад за установку яндекс.браузер. Однак ці та інші методи є тимчасовими і через пару місяців бонуси зникають. На постійній основі простір можна збільшити лише за запрошення друзів. Таким чином можна отримати до 10 ГБ (0,5 ГБ за кожну особу).

Якщо на комп'ютерах необхідно безкоштовно синхронізувати дійсно велика кількість файлів, і жоден з вишеперечеслінних сервісів не пропонує достатнього для цього простору, то вирішити проблему можна за допомогою BitTorrent Sync.

Ця програма відрізняється від інших тим що файли з його допомогою синхронізуються безпосередньо між комп'ютерами без наявності проміжного сервера. У цього способу є як свої плюси, так і мінуси. Перелічимо найбільш очевидні.

плюси:

- Розмір синхронізуються даних обмежується лише розміром жорсткого диска і рахунок таким чином може йти на терабайт.

- Дані синхронізуються швидше, через відсутність додаткового проміжної ланки у вигляді сервера.

- Всі дані зберігаються виключно на комп'ютерах користувача.

мінуси:

- Для того щоб файли оновлювалися обидва комп'ютера повинні бути онлайн

- Відсутні резервні копії файлів на сервері, і соответсвенно можливість відновлення старих або віддалених версій файлу.

З огляду на переваги і недоліки BitTorrent Sync його можна зарахувати до ідеального доповнення для використання спільно з одним з перерахованих вище сервісів. Невелику директорію з важливими файлами можна синхронізувати за допомогою Dropbox, а великі папки за допомогою BitTorrent Sync.

підсумки

Як видно з підсумкової таблиці, вказати на однозначного фаворита цього невеликого огляду досить складно. З традиційних сервісів навіть в мінімальній конфігурації виграє OneDrive, що пропонує відразу 15 ГБ. Плюс ще 3 ГБ можна отримати буквально за лічені хвилини, а якщо у вас є старий акаунт Microsoft, і належні за це 25 ГБ, то це вже більше ніж будь-який безкоштовний акаунт на інших сервісах навіть після прокачування. З іншого боку у OneDrive найсуворіше обмеження на розмір файлів (не більше 2 ГБ). І хоча в Microsoft розглядають можливість зміни цього ліміту вже досить давно, поки що він нікуди не подівся.

Google Drive на першому етапі йде врівень з OneDrive, проте в зв'язку з неможливістю прокачати акаунт безкоштовно, в кінці замикає таблицю.

Яндекс.Діск і Dropbox є середнячками даного порівняння і навіть якщо вам вдасться додати до акаунту як легкі, так і складні бонуси, ці сервіси все одно не вирвуться з середини таблиці.

Як було сказано вище, ідеальним варіантом стане зв'язка будь-якого з чотирьох сервісів з BitTorrent Sync, що дозволяє безкоштовно синхронізувати будь-які обсяги файлів.

Сервіс Dropbox OneDrive Google Drive Яндекс.Діск BitTorrent Sync Простір за замовчуванням 2 ГБ 15-25 ГБ 15 ГБ 10 ГБ Обмежено розміром HDD Додаткові ГБ (легко) 4,75 ГБ 3 ГБ - - - Всього (1) 6,75 ГБ 18- 28 ГБ 15 ГБ 10 ГБ Обмежено розміром HDD Додаткові ГБ (важко) 16 ГБ 5 ГБ - 10 ГБ - Всього (2) 22,75 ГБ 22-33 ГБ 15 ГБ 20 ГБ Обмежено розміром HDD Максимальний розмір файлу Без обмежень 2 ГБ 5 000 ГБ 10 ГБ Без обмежень

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online