Що краще сбербанк або ВТБ в плані дебетових карт

  1. дебетові карти
  2. Види дебетових карт
  3. Стандарт (Visa, Mastercard)
  4. Електронна
  5. Віртуальні картки
  6. Преміальні картки Ощадбанку
  7. "Золото" (привілейовані Visa або Mastercard)
  8. "Платина"
  9. Дебетові карти від ВТБ
  10. Неембассірованная (неіменна)
  11. Mastercard Standard (стандартна ВТБ)
  12. «Золоті» (Visa Gold і MasterCard Gold)
  13. комісії
  14. бонусні програми
  15. Зарплатний проект. ВТБ24 або Сбербанк?
  16. мережа банкоматів
  17. мобільний банкінг
  18. Привілеї для власників зарплатних карт
  19. Можливості за кордоном

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Ощадбанк є найбільшим банком на території РФ. Його філії є у ​​всіх містах і населених пунктах країни, також є представництва за кордоном. Контрольним пакетом Ощадбанку володіє держава.

ВТБ - хороша альтернатива Ощадбанку. Він має також має великі філіальні мережі. Є відділення в багатьох містах.

Разом Ощадбанк і ВТБ - провідні банки в Росії. Дуже часто, коли виникає необхідність відкрити вклад, взяти споживчий займ або скористатися будь-яким іншим фінансовим продуктом, у людини виникають проблеми з вибором обслуговуючого банку. У багатьох виникає питання, чи варто брати кредит в Ощадбанку або краще зробити це в ВТБ.

У багатьох виникає питання, чи варто брати кредит в Ощадбанку або краще зробити це в ВТБ

Куди найчастіше звертаються громадяни? Давайте більш детально розглянемо кожну фінансову установу і постараємося з'ясувати, який варіант буде краще - Ощадбанк або ВТБ 24.

дебетові карти

Дебетові карти - невід'ємна частина життя будь-якої людини в наш час. Багато клієнтів використовують їх як місце під розміщення вкладу. Однак дебетова якого банку буде краще: Ощадбанку або ВТБ?

Для більш конкретної відповіді на питання - дебетову від якого банку вибрати, давайте розглянемо переваги рахунків в цих банках.

Переваги дебетової карти від Ощадбанку:

  • можливість отримання знижок в організаціях, які є партнерами Ощадбанку;
  • випуск додаткових банківських продуктів, пов'язаних з основним рахунком в Ощадбанку;
  • можливість користуватися коштами на рахунку по всьому світу;
  • в разі втрати картки може бути проведена термінова видача грошей з рахунку;
  • поповнення без комісії;
  • зняття грошових коштів без комісії;
  • надійний захист грошей;
  • високий грошовий ліміт на зняття коштів (від 300 000 руб. до 3 000 000 руб. на місяць).
  • швидке оформлення в будівлі Ощадбанку;
  • надання знижок на оплату різних товарів і послуг (споживчий ринок)

Переваги дебетової від ВТБ 24:

  • люди, які відкривають рахунки в ВТБ, мають рахунок в самих ходових валютах (рублі, долари, євро);
  • зручне управління через систему ВТБ 24-онлайн;
  • безкоштовне оповіщення про нові банківські продукти ВТБ;
  • можливість безкоштовного обслуговування (за умови, що грошовий оборот за дебетовою ВТБ складає не менше 15 000 руб щомісяця);
  • можливість вигідно знімати готівку в банкоматах інших банків з мінімальною комісією в 1%;
  • можливість застрахувати гроші (брокер і його послуги).

Також варто відзначити ще одну важливу перевагу дебетової від ВТБ - при заповненні митної декларації вам не потрібно називати точну суму, яка знаходиться на вашому рахунку.

Види дебетових карт

Карти миттєвої видачі (неіменні)

Картки миттєвої видачі зручні тим, що дають миттєвий доступ до послуг Ощадбанку.

Будь-який громадянин РФ з 14 років має можливість отримати таку картку. Як правило, його оформляють в якості додаткового рахунку. Наприклад, якщо ви часто робите покупки через інтернет, але боїтеся за збереження грошей на вашому основному рахунку, то такий пластик від Ощадбанку відмінно вам підійде.

Мінус - вони недоступні для обслуговування за кордоном.

Стандарт (Visa, Mastercard)

Як правило, такі банківські продукти оформляються в рамках зарплатного проекту. Вартість обслуговування за перший рік становить 750 рублів. Надалі обслуговування оплачує роботодавець (450 рублів на рік).

Керувати таким пластиком від Ощадбанку ви можете дистанційно - за допомогою мобільного телефону, комп'ютера або будь-якого іншого пристрою, який має вихід в інтернет.

Одним з головних переваг стандартного пластика є можливість переводити кошти за кордоном за тими самими умовами, що і в Росії. Крім того, ви можете оформити ще одну додаткову картку такого формату. Наприклад, на вашого чоловіка або дитини від 7 років.

Електронна

Незважаючи на те, що Ощадбанк відносить електронні карти до початкового рівня, вони мають стандартний функціонал і низьку ціну на річне обслуговування - всього лише 300 рублів.

До такого пластику ви також можете підключити додатковий рахунок - він, як і основний, підходить для здійснення оплати за кордоном.

Віртуальні картки

Вони призначаються для здійснення покупок в інтернеті. Такий пластик від Ощадбанку має низьку вартість на обслуговування - всього лише 60 рублів на рік.

Звичайно, ви не зможете потримати цю карту в руках, але зате ви ніколи не втратите її, адже все, що вам необхідно і доступно - її номер, який складається з 16 цифр, код CVC і термін придатності.

До слова віртуальні картки дуже зручно прив'язати до електронного гаманця (Ківі, Яндекс Гроші і т.п.).

Преміальні картки Ощадбанку

Обслуговування за таким пластику відбувається в рамках пакету "Сбербанк Прем'єр". Такі картки призначені для людей, які мають величезні грошові суми на залишку.

Ціна річного обслуговування становить 2500 рублів, а якщо залишок по рахунку не менше 2,5 млн руб., То безкоштовно. Щомісячний ліміт - 500 000 руб, щоденний - 50 000 руб.

Варто відзначити, що є можливість застрахувати такий пластик.

Преміальна картка дозволяє своєму власникові користуватися системою зручних безконтактних платежів, ВІП-залами в аеропортах, а також мати особистого фахівця, який зможе допомогти вам забронювати номер в готелі або готелі, придбати авіаквитки.

"Золото" (привілейовані Visa або Mastercard)

Такий вид пластику зазвичай оформляють, щоб підкреслити свій високий статус і убезпечити великі суми заощаджень. Вартість річного обслуговування становить 3000 рублів.

Золоту карту також можна оформити в рамках зарплатного проекту. Її власник має можливість отримувати різні знижки і брати участь в акціях від платіжних систем Visa і Mastercard Worldwide.

"Платина"

Платинові карти - банківські продукти найвищого класу. Їх власники мають можливість використання різних преміальних сервісів як на території Росії, так і за її межами.

Важливо відзначити, що навіть у разі втрати пластика десь за кордоном ваш персональний менеджер зможе швидко відшукати найближче відділення банку і організувати видачу грошових коштів по рахунку.

Також "Платина" дає можливість скористатися юридичною і медичною допомогою по всьому світу.

Вартість такого банківського продукту - всього лише 10 тисяч рублів на рік.

Дебетові карти від ВТБ

У свою чергу, фінансова організація ВТБ пропонує своїм клієнтам оформити такі дебетові карти:

Неембассірованная (неіменна)

Отримати неембассірованную картку від ВТБ зазвичай не викликає труднощів. Вартість обслуговування такого пластика складає всього лише 150 рублів на рік, однак можливості її дещо обмежені.

Щомісячний ліміт на переведення коштів становить 600 000 рублей, щоденний - не більше 100 000 руб.

Використовувати брак картку за кордоном не можна.

Mastercard Standard (стандартна ВТБ)

Такий пластик від ВТБ має базовий пакет можливостей. Обслуговування в рік обійдеться вам в 750 рублів. Ліміт по карті в місяць не повинен бути більше мільйона рублів, вікові рамки для держателя - від 18 років. Це в кілька разів більше за попередній варіант, і в той же час и отримуєте набагато більше можливостей. Наприклад, можна розплачуватися такою карткою за кордоном.

«Золоті» (Visa Gold і MasterCard Gold)

Такі карти ВТБ відносяться до категорії привілейованих. Вартість їх обслуговування набагато більше, ніж у стандартного варіанту від ВТБ - один рік обійдеться вам в 3000 рублів.

«Золотий» пластик дає можливість своєму власникові знімати в день до 600 000 рублів на день і до 3 000 000 рублів на місяць. Крім того, ви зможете отримувати знижки та бонуси при оплаті в різних організаціях, які є партнерами ВТБ.

Необхідно відзначити, що, як і в Ощадбанку, в ВТБ 24 можна взяти абсолютно будь-яку карту або будь-який займ. Видача відбувається відповідно до ваших фінансовими можливостями. Для цього вами повинна бути залишена заявка на відкриття картки або заявка на кредит у відділенні банку.

комісії

Насамперед необхідно зазначити, що Ощадбанк і ВТБ мають комісії нижче, ніж в будь-яких інших фінансових організаціях.

Відсутність великої кількості комісій на послуги банку ВТБ є перевагою даної кредитної організації:

  • комісія на те, щоб зняти свої кошти в банкоматах системи ВТБ складає 0 відсотків;
  • комісія за зняття коштів в банкоматах іншої системи - 1%;
  • комісія на переказ коштів на інші карти - 0,6%.

Комісії в банку Ощадбанку наступні:

бонусні програми

Кешбек - бонусна програма, яка була придумана банківським співтовариством з метою залучення нових клієнтів і стимулювання їх на здійснення покупок. Її суть полягає в поверненні власнику картки відсотка після вчинення певних покупок або від загальної суми витрат по пластику за місяць.

В Ощадбанку така програма називається «Спасибі від Сбербанк». Вона дає можливість держателям пластикових карт даної фінансової організації отримувати різні бонуси при здійсненні покупок. Їх величина може досягати від 0,5% до 50% відсотків.

Бонусні бали нараховуються на спеціальний рахунок клієнта, звідки в подальшому він зможе витратити їх на свій розсуд.

Кожне Спасибі, тобто 1 бонус, дорівнює 1 рублю. Таким чином, на ваш бонусний рахунок надходять реальні грошові кошти. Мінімальна сума для виведення коштів становить 300 рублів. Підключається Кешбек на необмежену кількість років, ставка становить 1-5% від загальної суми витрачених коштів.

Для того щоб дізнатися інформацію по вашому бонусному рахунку, необхідно відправити запит по смс, уточнити в банкоматі, вставивши свою карту, або на офіційному сайті цієї організації.

Підключити бонусну програму Спасибі мають право власники наступних типів карт:

  • дебетові;
  • кредитні;
  • подарункові.

Підключення можна виконати будь-яким зручним для вас дією:

  • за допомогою банкомату. Все, що потрібно зробити - вставити пластик, вибрати потрібний розділ меню і ввести свій номер телефону. На нього прийде смс з кодом. Після його підтвердження ви автоматично стаєте учасником даної бонусної програми.
  • в системі Сбербанк Онлайн. Найбільш відповідний варіант для активних користувачів інтернету - Поключіться Кешбек через інтернет-банкінг. Для цього вам необхідно зайти на офіційний сайт Ощадбанку, ввести свої контактні дані і підтвердити їх кодом, який прийде на вказаний мобільний телефон.
  • через мобільний банкінг. Як варіант, ви можете підключитися до бонусної програми через мобільний банкінг. Для цього необхідно відправити смс на стандартний номер 900. У тексті повідомлення має бути написано "Дякую" і останні чотири цифри вашої картки. Вам також потрібно підтвердити свою реєстрацію кодом.

У свою чергу банк ВТБ також пропонує своїм клієнтам вигідно оформити Кешбек. Неважливо, дебетова у вас карта або кредитна - фахівець банку допоможе вам підібрати найбільш вигідні та зручні умови.

Як правило, послуга Кешбек підключається при випуску карти. Для її отримання вам необхідно заповнити заявку онлайн або прийти у відділення банку з паспортом та будь-яким документом, що підтверджує ваш дохід (наприклад, довідка 2-ПДФО). Протягом години з вами зв'яжеться консультант ВТБ, уточнить деякі деталі і запропонує варіанти можливого випуску пластика.

Зарплатний проект. ВТБ24 або Сбербанк?

Велика кількість позичальників, які не отримують зарплату на карту від банку, беруть в ньому тільки позику. А дарма, адже зарплатні картки від ВТБ і Ощадбанку мають дуже вигідні умови використання. Давайте розглянемо різні пункти при виборі зарплатного проекту від обох банків.

мережа банкоматів

Як говорилося раніше, Ощадбанк є найбільшою фінансовою організацією на території РФ. Його відділення і платіжні термінали є в будь-якому регіоні і суб'єкті РФ.

ВТБ також є кпрупной організацією, але різниця з Ощадбанком полягає в тому, у нього є набагато менше пунктів на території країни.

мобільний банкінг

За допомогою мобільного банку ВТБ ви можете:

  • оплачувати різні покупки та послуги (мобільний і стільниковий телефон, інтернет, послуги ЖКГ і т.п.);
  • відправляти грошові перекази на карти Ощадбанку і інших банків;
  • подивитися історію операцій за своїм рахунком за будь-який період;
  • дізнатися місце розташування і час роботи найближчого банкомату;
  • дістати інформацію про курси обміну валют.

Ощадбанк пропонує своїм клієнтам можливості мобільного банку, які нічим не поступаються ВТБ. Можна, можливо:

  • здійснювати покупки і оплачувати послуги;
  • переводити гроші на карти будь-яких фінансових організацій;
  • дізнатися інформацію про баланс і останні операції за рахунком.

Привілеї для власників зарплатних карт

Привілеї зарплатного проекту від Ощадбанку:

  • висока швидкість перерахування заробітної плати;
  • безкоштовний випуск і річне обслуговування пластику;
  • поліпшені системи Автоплатеж, мобільного банку.

Привілеї зарплатного проекту від ВТБ:

  • можливість випустити додаткові карти, прив'язавши їх до своєї основної зарплатній картці;
  • пільгові умови по банківським продуктам;
  • можливість управління рахунком через інтернет-банкінг;
  • можливість застрахувати грошові кошти на зарплатній картці.

Варто також відзначити, що для зарплатних клієнтів обох банків діє спрощений кредитування. Наприклад, якщо іпотека в ВТБ 24 привабливіша для вас, ніж в Ощадбанку, і ви є зарплатних клієнтом даного банку, то отримати іпотеку буде набагато простіше. Це виражається в мінімальному пакеті документів, до того ж, вам буде не потрібно підтверджувати свій дохід великою кількістю довідок.

Варто зазначити, що умови іпотечного кредитування є дуже вигідними як в Ощадбанку, так і в ВТБ:

  • Початковий внесок в ВТБ складає від 15%, можливо залучення позичальників. До іпотеки можливе залучення материнського капіталу.
  • Такі ж умови має і Ощадбанк: ставка по первинному внеску від 15% річних, видається терміном до 20 років, можливе залучення позичальників. Також є можливість залучення до іпотеки материнського капіталу.

Варто зазначити, що для ІП з доходом понад 300 000 рублів перший внесок розраховується в соответвтівіі з системою оподаткування. Передбачені видачі до 50 років.

Крім кредиту Ощадбанк і ВТБ мають відмінні умови по вкладах, на які распростряется хороша капіталізація. Депозит можна відкрити будь-якому громадянину РФ (термін більше 3 місяців).

У цих банках на кредити, вклади, бонусні програми і інші банківські продукти ставки вище, ніж в інших фінансових організаціях.

Можливості за кордоном

Можливості за кордоном для власників карток Ощадбанку і ВТБ залежать від типу пластика.

Наприклад, якщо мова йде про неіменної карті, то неважливо, пластик це Ощадбанку або ВТБ - за кордоном його використання недоступно. Подробиці користування картами обох банках описані трохи вище.

Ми розглянули, які карти представляє кожна фінансова організація, які бонуси і привілеї вони мають. Таким чином, неможливо однозначно відповісти на питання, що краще - Ощадбанк або банк ВТБ 24.

Все залежить від індивідуальних переваг клієнта. Для кого-то безпечніше і надійніше Сбербанк, в той час як для інших більше подобається ВТБ. Для кого-то іпотека в ВТБ 24 привабливіша за своїми умовами, хтось більше схиляється до іпотечного кредитування в Ощадбанку. Який банк вибрати, хто пропонує більш вигідні умови і де краще - вирішувати тільки вам.

ВТБ24 або Сбербанк?
Куди найчастіше звертаються громадяни?
Однак дебетова якого банку буде краще: Ощадбанку або ВТБ?
ВТБ24 або Сбербанк?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online