Умови отримання автокредиту

  1. параметри
  2. Умови отримання автокредитів в банках РФ
  3. В автосалоні
  4. Держпрограма 2016 року
  5. Як вибрати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У кожному банку виставляються свої умови отримання автокредиту для придбання автомобіля на позикові кошти. Але все, ж існують і стандартні умови, які можна навіть назвати класичними.

Але все, ж існують і стандартні умови, які можна навіть назвати класичними

Цільові позики, які видаються фізичним та юридичним особам для придбання автотранспортного засобу, прийнято скорочено називати автокредитами .

У порівнянні з іпотечними видами позик або споживчими у автокредитів є свої вимоги, свої умови, які слід спочатку ретельно вивчити, перш ніж підписувати договір.

Для початку вивчимо загальні умови, потім, виставлені декількома банками для прикладу, а потім, вивчити деталі позики, що видається в автосалоні.

Крім цього буде досить цікавим познайомитися з умовами пільгової держпрограми, що діє в 2016 році, а також зрозуміти, як робити вибір найбільш вигідних варіантів кредитування.

параметри

Якщо громадянам Росії, що збираються обзавестися автомобілями, цікаво, що таке автокредит, і які умови зазвичай пропонуються різними банками, то спочатку можна ознайомитися з загальними параметрами кредитних програм, а вже далі починати шукати той банк, які, на думку потенційних позичальників, буде найбільш вигідним .

Купити машину можна як за готівку грошові кошти, так і за безготівковим розрахунком, з випуском кредитних карт, або без них, просто з одним відкриттям кредитного рахунку.

Основними умовами, які відносять до класичних параметрах, є наступні параметри автокредиту:

  1. Допустимий пробіг і вік машини впливають на вартість позики. Чим новіший буде авто, тим дешевше буде кредит. Не всі банки готові видавати позики на машини з пробігом.
  2. Модель і виробник - тоді можуть вплинути на розмір процентної ставки. Іноді від або інший банківський продукт пропонує досить вигідні умови при наданні позик на покупку автомобілів конкретної торгової марки.
  3. Початковий внесок - стандарт в 20%. Наявність будь-яких своїх грошей у клієнта в якості заощаджень завжди вітається. Ними можна покривати авансовий платіж і цим самим знизити ставку, знизити переплату. Чим більше розмір авансу, тим менше відсотки за позикою.
  4. Терміни кредитування - стандарт в 5-7 років. Чим довше буде позичальник користуватися позикою, тим більше буде сума переплати. До того ж підсумкова ціна автомобіля разом з відсотками від банку виходить надто завищеною. Тому найвигідніше скористатися короткостроковими позикою, якщо ви не хочете переплачувати.
  5. Підтвердження прибутковості клієнта. У більшості випадків підтверджувати дохід обов'язково, де б не оформлявся автозала - в банку, в автосалоні, або ж в банку на пільгових умовах.
  6. Розміри позики. В середньому спостерігаються суми, що видаються в борг для покупки машин, в діапазоні від 1,5 до 10 або 12 млн. Рублів. Найменші кредити - це ті, які видаються в розмірі від 50 до 250 тис. Рублів. Суми ще менші, що видаються в борг для покупки авто, фігурують рідше і складаються в діапазонах від 30 до 45 тис. Рублів.
  7. Валюта для переважного позичання - російські рублі. В американських доларах брати дешевше позику, але зате і ризики є великі, які полягають в нестабільності даного виду валюти, її скачках, їх наслідків - курсової різниці.

Короткостроковими автопозиках називають видачу сум в борг терміном до 3-х років, а простими автокредитами називають ті варіанти позичання, які оформляються на період до 5-7 років.

Самі короткострокові позики видаються на період 6 місяців, максимальний - 10 років, що буває рідко.

Що стосується винятків в плані надання довідок про доходи при оформленні позики, то такі документи не обов'язково пред'являти тим клієнтам, які вже давно обслуговуються в тому ж банку, куди і подають заявку.

Особливо, це стосується власників зарплатних карт або дебетових рахунків. Але завжди слід пам'ятати, що наявність офіційного підтвердження рівня доходів завжди знизять ставку по кредиту на 1-2%, що зробить позику набагато дешевше, з найменшою переплатою.

Але завжди слід пам'ятати, що наявність офіційного підтвердження рівня доходів завжди знизять ставку по кредиту на 1-2%, що зробить позику набагато дешевше, з найменшою переплатою

Умови отримання автокредитів в банках РФ

Автокредит - це завжди заставний цільову позику, тому якщо дуже не хочеться віддавати купується машину в заставу банку, тоді краще оформляти споживчу позику.

Правда, вона на порядок буде дорожче за процентними ставками, зате її додатковими видами страховок не потрібно забезпечувати, КАСКО точно купувати не потрібно буде.

Ставки за споживчими позиками доростають до 32%, а по автокредитах максимальний поріг не перевищує 25-26%, якщо це не експрес-кредитування (короткострокові позики). За короткостроковими позиками найбільші ставки доходять навіть до 60-70%.

У будь-якому випадку, яку саме вам визначать ставку багато в чому буде залежати від розміру початкового внеску, який ви будете готові заплатити, або від добровільних видів страхування та інших істотних моментів.

Розглянемо пропозиції по автопозиках від деяких банків, які серед експертів прийнято вважати найбільш популярними у позичальників.

Умови банків Росії при автокредитуванні:

Назва банкуЛіміт грошей, руб.СтавкиТермін максимумПерший платіж

ВТБ24 5 млн. 19,9-21,9% 5 років 20% Юникредит 6,5 млн. 15,17% 7 років 15% Россельхозбанк 3-5,2 млн. 14,75-17,25 % 5 років 15% Татфондбанк 7-12 млн. Від 16,2% 7 років 30% Росбанк 5 млн. 7,67-21,5% 5 років 20-40% Сетел 8-16 млн. 8,03-15,5% 3-7 років 20% Сбербанк Кредитує у напрямку автопозик від імені Сетел банку. ТрансКапітал 5 млн. Від 16% 5 років Від 15% Меткомбанк 2,5 млн. Від 16,2% 6 років Від 20% АйМаніБанк 2 млн. До 22-26% 5 років 0% Газпромбанк 4,5 млн. 13,5% 7 років 15-20% Східний 1 млн. 19% 5 років 0% Альфабанк 5,6 млн. 17,99-19,99% 5-7 років Від 10% Совкомбанк 2 млн. 14,9-32% 5 років До 60% Райффайзенбанк 510 тис. 9,83-11,83% 3 роки 15% Русфінанс 6,5 млн. 15,5-27,5% 2-5 років 20-30% Ренесанс 1,5 млн. 17,9-23,9% 5 років 10% Союз 3 млн. 9,83-23% 7 років 20-30% Уралсиб 5-8 млн. 18-19% 7 років 20%

Стандартні вимоги до позичальників полягають в наступному:

  1. Російське громадянство обов'язково.
  2. Прописка бажано, щоб була постійною, а не тимчасовою.
  3. Також дуже важливим аспектом є прописка за адресою, який був би розташований в тій же місцевості, що і один з підрозділів банку.
  4. Вік позичальника на момент подачі заяви не повинен бути менше 21 року, і не більше 55 років, якщо це жінка. 60 років, якщо це чоловік, на момент терміну закінчення кредитного договору.
  5. Офіційний дохід повинен бути стабільним і середнього рівня - щомісячна зарплата не менше 15 - 20 тис. Рублів.
  6. Трудовий стаж безперервної роботи - не менше ніж 6 місяців за останньою роботі.
  7. Кредитна історія повинна бути обов'язково з позитивною оцінкою.

Необхідність проживати і бути прописаним в тому ж регіоні, де розташований офіс банку, продиктована тим, що так зручніше перевіряти машину і самого клієнта на наявність судимостей, боргів і інших важливих критеріїв.

В автосалоні

Автосалони, так чи інакше, все ж діють в купе з банківськими установами, тому і програми їх пропозицій дуже схожі на пропозиції фінансових організацій.

Для прикладу можна розглянути кілька варіантів, коли в автосалоні можна також оформити кредит для придбання автотранспортного засобу.

Представляємо інформацію у вигляді таблиці, яка не вичерпується одними лише прикладами, показаними нижче. Все потрібно вивчать індивідуально і докладніше зупинятися на тому чи іншому новому варіанті.

Автосалонів багато, і програм теж багато, тому представляємо лише для прикладу кілька можливостей.

Умови автокредитування через автосалони Росії:

Автосалон / банкЛіміт суми, руб.ВідсотокТермінАванс

Кредит за держпрограмою в автосалоні через банк «Санкт-Петербург» 60 тис. - 1,15 млн. 11,28% 3 роки 20% Автосалон «Інком Авто» 60 тис. - 3 млн. 0-4,9% 7 років 0% Автосалон «МАС МОТОРС» До 3,5 млн. Від 4.5% 7 років 0% Автосалон «Шендлі» До 5 млн. Від 5,5% 5-7 років 10% АЦ (Автосалон «Центральний») До 2 , 5 млн. 4,5% 7 років 0% Автосалон «Полюс авто» 4-5 млн. 4,5% 6 міс. - 7 років 0% Автосалон «рія АВТО» 3 млн. 4,5% 6 міс. - 7 років 0%

Тепер можна з упевненістю говорити про вигоду при кредитуванні через автосалон. Тут пакет паперів надається полегшений.

Початковий внесок не завжди потрібно платити, хоч його наявність істотно прискорює покупку і зробить її максимально вигідною за ставками. У порівнянні з банками, процентні ставки досить гнучкі.

А страховка по КАСКО потрібно не у всіх випадках, як, наприклад, обов'язковий вид страхування ОСАЦВ, який незаперечно повинен бути присутнім при всіх автосделках.

Але деякі магазини навіть і ОСАГО пропонують оформляти в індивідуальному порядку, як це, наприклад, практикується в автосалоні МАС МОТОРС.

Банки, які проводять рефінансування автокредиту, представлені в статті:   перекредитування автокредиту Банки, які проводять рефінансування автокредиту, представлені в статті: перекредитування автокредиту .

Як взяти автокредит на старий автомобіль у приватної особи, читайте тут .

Держпрограма 2016 року

Незважаючи на те, що в планах у російського Мінпромторгу є велика ймовірність, що продовжать державну програму пільгового автокредиту і на 2017 рік, проте, поки немає законодавчого положення, у автомобілістів, потенційних позичальників немає впевненості в тому, що вони зможуть скористатися пільгою і на наступний рік.

Зараз залишилося практично половина місяця для того, щоб запізнилися ще встигли зробити замовлення на автокредитування з залученням державної субсидії.

У розпорядженні російського Уряду №71-р від 23 січня 2016 року визначено, що 31 грудня дію державної програми підтримки автопозик припиняється.

Як і будь-яка інша програма, і ця також має свої умови автокредиту на старі автомобілі вітчизняного виробництва не старше 1 року або нові машини.

Всі тонкощі умов держпрограми можна звести в одну таблицю для більш комфортного вивчення.

Ключові умови державної програми субсидування автокредитів в 2016 році по Росії:

Параметри програмиУмовиВинятки

В якій валюті дозволяється брати позику? У російських рублях - Скільки всього можна взяти в борг грошей, щоб скористатися субсидією? Не більше 1 - 1,15 млн. Руб. У банках виставляється максимальна сума - 920 - 950 тис. Руб. З якими параметрами повинен бути автомобіль: - його маса; 3,5 т. - - рік випуску; 2015 г. - - виробник. Вітчизняний або іноземний, але російського складання. - Які вимоги до позичальника: - вік на момент подачі заявки; Не менш 21-23 років. - - вік на момент закінчення дії займовим угоди; Не більше 60-65 років. Рідко який банк погодитися видати кредит, якщо позичальникові на момент закінчення договору буде 68 років. - трудовий стаж; 3 або 6 місяців за останнім робочого місця. - - прописка, реєстрація місця проживання. Переважно повинна бути в місці, де розташований хоча б один офіс банку. Не всі банки вимагають прописку в місцевості знаходження свого підрозділу Чи стає машина після підписання договору заставним майном? Віддається Чи ПТС в банк? Так - Чи можна купувати машину з пробігом, яка раніше була зареєстрована на приватну особу? Немає Є ймовірність, що можна купити нову машину з пробігом, яка брала участь в тест-драйві і була оформлена на юридичну особу - автосалон. Який повинен бути розмір початкового внеску? Від 20% Трапляється, що кредитори готові видати кредит без авансу, або ж по мінімуму - від 10%. Процентні ставки Від 7 до 13% Рідкісні банки можуть виставити ставку на 1-1,5% нижче 7%. На скільки часу дозволено скористатися позикою? На 3 роки максимум. - Що саме погашається в сумах позики субсидією, яка нараховується з державного (федерального) бюджету? Початковий платіж або відсотки позики. - Чи є обмеження по маркам авто? Є.
Всі придбані за пільгою машини повинні фігурувати в переліку авто-учасниць, що затверджувався ЦРЛ. Список дозволених авто може видозмінюватися і поповнюватися новими моделями. Як розраховує вартість пільгової позики? 2/3 ставки з рефінансування ЦРЛ, яка дорівнює ключовим ставками по позиці. - Закінчення періоду дії пільгової програми в 2016 році 31 грудня Поки в Уряду тільки є бажання продовжувати пільгу на 2017 рік, але нормативного акту ще не вийшло.

З одного боку такий автокредит вигідний, адже сумою державної субсидії можна покрити в деяких випадках повністю весь початковий платіж, і при цьому позичальник не залишиться належним державі.

Такий підхід спеціально розрахований на те, щоб залучати максимально більшу кількість російських громадян до купівлі вітчизняних автомобілів, щоб підтримати Автопром саме своєї країни.

Але з іншого боку обмеження на вік машин, вибір моделей, короткий період користування позиченими коштами не завжди зручний для позичальників.

Коливання процентних ставок залежить від наступних факторів:

  • замовленої суми автокредиту;
  • вартості авто;
  • величини початкового внеску;
  • періоду, терміну кредитування;
  • згоду або відмову від КАСКО.

Перелік моделей і марок автомобілів складається за великим рахунком з наступних найменувань, як: Lada, трохи з модельного ряду торгових марок - Toyota, Renault, Volkswagen, Ford і інших виробників.

Для прикладу можна розглянути кілька варіантів умов пільгових автопозик, які пропонуються в різних банківських організаціях. Умови представлені в таблиці нижче.

Умови пільгових програм в різних банках Росії на 2016 рік по автопозиках:

Назва банкуЛіміт суми, руб.Відсоткова ставкаТерміниПочатковий внесок

ВТБ24 950 тис. 11,57% 3 роки 20% 20%
Россельхозбанк 900 тис. 10,92% 2-3 роки 20% Газпромбанк 920 тис. 10,16% 3 роки 20% Союз банк 920 тис. 9,83-13,33% 3 роки 20% Кредит Європа Банк 1 млн. 8 , 93% 3 роки 20% Совкомбанк 950 тис. 12% 3 роки 20% Русфінанс 920 тис. 7,7% 3 роки 20% Меткомбанк 1,15 млн. 9,17% 3 роки 20% Сетел 920 тис. 9,9 % 3 роки 20% Зв'язок банк 1 млн. 10,9% 3 роки 20% Альфа банк 900 тис. 15,99% 3 роки 20%

Як видно з вищеописаних прикладів, всі фінансові установи підпорядковуються правилам державної програми, якщо вони розробляють окремий позиковий продукт для надання послуг позики на покупку машин вітчизняного виробництва.

Приблизно однакові ліміти сум позик, терміни, розміри початкових платежів. Різниця суттєва відзначається тільки в процентних ставках.

Точно така ж картина спостерігається і серед вимог до машин і позичальникам - вони теж все повинні збігатися з правилами автокредитування за умовами державного субсидування.

Як вибрати

Якщо передбачуваного позичальника привертають ставки по автокредиту, що видається в доларах США, тоді їм слід було б пам'ятати про скачках на світовому ринку і валютній різниці, яка може вплинути на платоспроможність клієнта.

Фахівці рекомендують брати авто в кредит в американській валюті лише в тому випадку, якщо позичальник отримує заробіток в доларах, а не російських рублях.

Основними рекомендаціями фахівців є наступні поради, як вибрати для угоди найвигідніший автокредит:

  1. Звертаємо увагу на надійність банку - його рейтинг, відгуки, обсяги позик, виданих за рік.
  2. Звертаємо увагу на величину мінімальної ставки по кредиту.
  3. Дивимося, наскільки жорсткі вимоги по документації і критеріям позичальника.
  4. Який розмір початкового внеску - від цього також багато що залежить по вигоді.
  5. Чим жорсткіше вимоги банку до обов'язкової наявності страховки крім ОСАГО, ще й КАСКО, а також життя, здоров'я, від втрати роботи, нещасних випадків та інших запитів, тим більша витрата вийде у клієнта по кредиту.
  6. Новий або старий автомобіль - це також істотна умова, яке впливає на ставку і розмір суми, яку задовольнить банк, або не задовольнить.
  7. Для кого-то дуже важливі умови надання позики всього лише за двома документами, тоді має сенс стати зарплатних клієнтом банку і користуватися пільгами в усіх напрямках кредитування регулярно.
  8. Безперечною вигодою є, безумовно, залучення до погашення позикових коштів державної субсидії, яка покриє частину відсотків, або перший внесок, якщо він є.
  9. При покупці через автосалони є відмінна програма - «Trade-In», що дозволяє купувати нові машини, продаючи свої старі позичальниками. Викупом машин у клієнтів салони так зможуть перекрити весь початковий платіж, ось чому і ставки в рекламах вони показують нульовими.
  10. Не варто брати кредит надовго - на 5 або 7 років, якщо не хочете переплатити в 3-4 рази вартість машини, з урахуванням страховок.
  11. Відсутність прихованих комісій у кредитора - явна ознака додаткових вигод для позичальників.
  12. Сезонні фактори, людські (наприклад, кредит для молоді або «жіночий автокредит») істотно вплинуть на вартість позики.

Завжди пам'ятайте, що чим довше ви користуєтеся позиченими у банку позиковими засобами, тим більше виходить у вас переплата, і машина буде коштувати вам, мало не втричі дорожче.

Всі внески додаткових страховок хоч і будуть розкидані по щомісячним платежам погашення позики, але все одно вони істотно збільшують переплату.

Від добровільних видів страхування згідно із законом зараз вже можна відмовитися протягом 10 днів після підписання договору зі страховою компанією. За це ніяких штрафів не нарахували, потрібно лише вчасно і заздалегідь повідомити страховика про це.

Вигідно купувати страховки тому водію, який сама в собі не впевнений і недосвідчений у водінні.

Якщо ви є власником відмінною кредитної історії, зможете оплатити відразу мінімум 20% початкового внеску, готові підстрахувати позику, має достатній рівень доходів, тоді всі двері фінансових установ або автосалонів будуть відкриті для вас.

А якщо вам не принципово купувати іномарку і ви зможете обмежитися моделлю вітчизняного автопрому, тоді ви ще і заощадите, отримавши за позикою субсидію з держбюджету.

Тільки необхідно ще встигнути до 31 грудня 2016 року подати заявку, тому як продовження держпрограми поки тільки в прогнозах.

Про автокредитування в Газпромбанку розповідається в статті:   автокредитування в Газпромбанку Про автокредитування в Газпромбанку розповідається в статті: автокредитування в Газпромбанку .

Як оформити автокредит онлайн без початкового внеску, Дивіться на странице .

Як оплатити автокредит в Русфінанс банку, дізнайтеся з цієї информации .

Відео: Автокредит. Які правила? Умови? Ставки? 123Credit.Ru

У російських рублях - Скільки всього можна взяти в борг грошей, щоб скористатися субсидією?
Не всі банки вимагають прописку в місцевості знаходження свого підрозділу Чи стає машина після підписання договору заставним майном?
Віддається Чи ПТС в банк?
Так - Чи можна купувати машину з пробігом, яка раніше була зареєстрована на приватну особу?
Який повинен бути розмір початкового внеску?
На скільки часу дозволено скористатися позикою?
Що саме погашається в сумах позики субсидією, яка нараховується з державного (федерального) бюджету?
Чи є обмеження по маркам авто?
Як розраховує вартість пільгової позики?
Які правила?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online