Що таке автокредит під 0%? Чи реально це?

  1. Чому автосалон залишається в плюсі?
За часів економічної кризи отримати позику на покупку авто досить складно. Банки підвищують ставки і посилюють вимоги до позичальників. Але різноманітність програм автокредитування залишається колишнім і автокредити під 0%, які існують досить давно, все ще активно рекламуються автосалонами. Чому автосалонами? Та тому що саме в дилерському центрі можна отримати машину в кредит, який не має на увазі нарахування відсотків.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Але в таких ситуаціях невірно вважати, що вашим кредитором буде магазин з продажу легкових автомобілів. Якщо це автокредит , То видає його тільки банк, так як автосалони не мають дозволів та ліцензій на надання таких послуг населенню. Як же це відбувається? Давайте розберемося докладніше.

Позика на придбання особистого транспорту під нульовий відсоток - це самий звичайний автокредит, який має на увазі виплату не тільки основної суми боргу позичальником, а й відсотків у повному обсязі. При цьому для самого позичальника такий кредит є безвідсотковим з однієї простої причини: знижка на авто, яку робить автосалон при продажу машини дорівнює загальній сумі відсотків по кредиту. Кредитні організації у співпраці з дилерськими центрами створюють спільні програми, при яких ні банк, ні дилер не залишається в збитку. При цьому і позичальник отримує автокредит без відсотків.

Таким чином, коли ви приходите в автосалон і цікавитеся безвідсотковим автокредитах, продавець показує вам ряд машин, які можна придбати в рамках такої програми. Якщо серед них ви знайдете відповідну машину, то можете оформляти на неї кредит. При оформленні дилер знизить ціну авто на таку суму, яка дорівнюватиме сумі відсотків, які ви повинні будете виплатити за час дії кредитного договору. Банк надасть вам суму з урахуванням дисконту, тобто вона буде менше, ніж початкова вартість машини.

Позику ви отримаєте під той відсоток, який стандартно встановлений банком. При цьому підсумкова сума разом з процентною переплатою для вас складе початкову вартість авто. Це означає, що якщо забути про знижку, яку для вас зробив дилер, автомобіль вам обходиться рівно в стільки, скільки він коштував, коли ви прийшли його купувати. Таким чином, ви залишаєтеся в плюсі, оскільки не переплачуєте зайвого. Банк залишається в плюсі ​​за рахунок того, що видав стандартний кредит і отримав по ньому свої відсотки. А дилер? Яку йому вигоду несуть автокредити під 0%? Адже зниження вартості авто не приносить великого прибутку, особливо якщо вона була знижена до закупівельної ціни.

Чому автосалон залишається в плюсі?

На даному пункті варто зупинитися докладніше. Адже дилер, так само як і банк, ніколи не буде працювати собі в збиток. Тоді про які знижки і безвідсоткових автокредитах може йти мова? Зверніть увагу на можливі вчинки автосалону при створенні подібних програм:

- Спочатку націнка на автомобіль, що потрапляє під акцію, робиться така, що при дисконті її вартість стає цілком реальною і справжньої. У підсумку ви купуєте машину в кредит без відсотків за завищеною ціною. І якщо ви оформите її за програмою класичного кредиту в іншому салоні, підсумкова сума з переплатою буде аналогічною.

- Автосалони роблять знижки на такі автомобілі, які погано продаються, мають заводські дефекти (про які, як правило, рідко інформують покупця), вже застаріли і просто займають місце на торговому майданчику. Їм вигідно просто їх продати, навіть за закупівельною ціною, аби звільнити місце для нових моделей. Тому вибір машин, які продаються в рамках програми безвідсоткового автокредитування часом не надто то і великий.

- Максимальний термін таких автокредитів зазвичай не перевищує одного-двох років, а для їх отримання потрібно аванс, розмір якого не менше 50% вартості авто. Це говорить про те, що сума кредиту буде невеликою, а ще за рахунок короткого терміну кредитування і переплата буде низькою. Це означає, що і знижка, яку робить дилер, не дуже для нього істотна.

Так само варто обов'язково додати, що і банки і автосалони часто співпрацюють зі страховими компаніями, які пропонують поліси теж за завищеною вартістю. Як правило, автокредити під 0% видаються з обов'язковим страхуванням КАСКО, при цьому воно не може входити в суму кредиту. Ви зобов'язані купити його за особисті гроші. Тут звертайте увагу на договір страхування. Якщо ви вносите 50% авансу, то страховка, згідно із законом, повинна бути на залишок боргу, тобто на 50%. За умовами видачі таких кредитів від вас можуть зажадати застрахувати авто на всі 100% його вартості, не дивлячись на те, що 50% ви вже оплатили.

Якщо ви підписали такий договір, то половина вашого страхового внеску стане додатковим доходом для банку і автодилера. А оскільки КАСКО не славиться особливою дешевизною, то автосалон за рахунок нього може легко компенсувати зроблену для вас знижку. Так що, якщо вам захотілося отримати безвідсотковий автокредит, приділіть особливу увагу всіх договорах, а також заздалегідь уточніть вартість автомобілів в інших автосалонах, для порівняння.

Чому автосалон залишається в плюсі?
Чому автосалонами?
Як же це відбувається?
А дилер?
Яку йому вигоду несуть автокредити під 0%?
Чому автосалон залишається в плюсі?
Тоді про які знижки і безвідсоткових автокредитах може йти мова?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online