Рефінансування автокредиту в Ощадбанку

  1. оформлення
  2. Вимоги до позичальників
  3. Деталі рефінансування автокредиту в Ощадбанку
  4. Загальні умови
  5. опис
  6. Процентна ставка
  7. Часто задавані питання
  8. Плюси і мінуси

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останнім часом позичальники, раніше оформили автокредит, все частіше замислюються про рефінансування поточної заборгованості. Зменшення щомісячного платежу, зняття обтяження з автомобіля, а також відмова від обов'язкового страхування виглядають досить привабливими.

А якщо врахувати, що можна ще й суму позики збільшити, то не дивно, що потік бажаючих скористатися такою послугою швидко зростає.

Традиційно, одним з найбільш вигідних пропозицій на ринку є кредитні продукти Ощадбанку. Пропонована їм програма рефінансування споживчих кредитів не є винятком, проте, з недавніх пір автокредити фінансова установа не видає (тепер цим займається банк Сетел ), Тому у багатьох клієнтів виникає питання - а чи можна рефінансувати автокредит через Ощадбанк?

оформлення

Насправді, в Ощадбанку немає спеціальної програми для автокредитів - рефінансувати таку заборгованість позичальники можуть в рамках Споживчого кредиту на рефінансування кредитів.

Слід зазначити, що умовами кредитування передбачена можливість погашення до 5-ти кредитів з різних видів споживчих позик (в т.ч. карткових і автокредитів).

Чинними процедурами банку оформлення кредиту на рефінансування дистанційно не проводиться, тому, якщо рішення з приводу перекредитування позики клієнтом вже прийнято, слід підготувати пакет документів і звернутися у відділення банку, що надає кредит.

Термін прийняття рішення по таких позиках становить 2 робочих дня, однак, може бути додатково збільшений на розсуд банку.

Якщо рішення по кредиту прийнято позитивне, позичальник підписує необхідні папери і отримує гроші. За чинною процедурою кредитні кошти спочатку зараховуються на поточний (або картковий) рахунок клієнта в Ощадбанку, після чого безготівковим шляхом перераховуються в рахунок погашення рефінансуються кредитів. Варто відзначити, що за проведення даної операції комісію банк не стягує.

Варто відзначити, що за проведення даної операції комісію банк не стягує

З отриманням кредитних коштів не варто затягувати - рішення банку дійсно протягом 30-ти календарних днів, після закінчення яких (у разі, якщо клієнт не скористався пропозицією) буде потрібно повторно пройти процедуру узгодження заявки

Вимоги до позичальників

Ставки по кредитним продуктам Ощадбанку одні з найбільш привабливих на ринку, проте, і скористатися таким вигідним позикою можуть тільки ті позичальники, які відповідально ставляться до виконання своїх зобов'язань.

Якщо у клієнта є поточні прострочення - розраховувати на узгодження кредиту в Ощадбанку не варто (втім, як і в інших фінансових установах).

Якщо з кредитною історією все в порядку, наступним кроком клієнту необхідно упевнитися, що і інші умови отримання кредиту дотримані.

Ознайомитися з діючими вимогами до позичальників за програмою рефінансування споживчих кредитів можна тут:

КритерійЗначенняВиняткиВік, років21-65

(на дату погашення позики) - Стаж роботи, років:

  • на поточному місці роботи;
  • загальний (за останні 5 років).
0,5-1

роки

  • не застосовується до клієнтів, які отримують пенсію / зарплату на рахунок в Ощадбанку;
  • 6 місяців - для працюючих пенсіонерів, які отримують пенсію в Ощадбанку.
Реєстрація

Постійна Чи не поширюється на власників зарплатних карт Ощадбанку, при наявності тимчасової реєстрації термін кредиту не може перевищувати строк такої реєстрації Кредитна історія Відсутність прострочень по рефінансуються кредиту за останній рік -

Як видно з даних таблиці, до власних клієнтів Сбербанк пред'являє більш лояльні вимоги по тривалості трудового стажу і наявності постійної реєстрації.

Деталі рефінансування автокредиту в Ощадбанку

Рефінансування кредиту - це отримання в банку нового кредиту на більш вигідних умовах з метою здійснення повного (або часткового) погашення чинного позики. Одне з основних вимог отримання такого виду кредиту є наявність у клієнта позитивної кредитної історії, тому оформлення таких позик можливе лише після 0,5-1 року регулярних місячних платежів.

Сьогодні на ринку існують як універсальні програми рефінансування (які передбачають можливість видачі кредиту на погашення різних видів позик), так і спеціалізовані (в рамках яких можливе рефінансування тільки одного виду кредиту, наприклад, іпотеки).

Активно розвиваючи таку послугу, фінансові установи вкрай неохоче рефінансують свої власні кредити. Проте, на ринку є ряд банків, які здійснюють такі операції.

Варто відзначити, що рефінансування заставних кредитів всередині банку особливо вигідно, так як дає можливість істотно знизити витрати на оформлення забезпечення.

Таким чином, в разі зацікавленості в рефінансуванні поточної заборгованості в першу чергу позичальнику слід звернутися в банк, де обслуговуються діючі кредити, і тільки після цього приступати до аналізу пропозицій інших банків.

Таким чином, в разі зацікавленості в рефінансуванні поточної заборгованості в першу чергу позичальнику слід звернутися в банк, де обслуговуються діючі кредити, і тільки після цього приступати до аналізу пропозицій інших банків

Автокредит в Запсибкомбанк можна взяти і з нульовим початковим внеском, але процентна ставка при цьому зросте до 17% річних.

Де можна взяти автокредит пенсіонерам без початкового внеску, підкаже ця стаття .

В цілому, якщо говорити про можливі способи зміни умов кредитування, то проведення операції з рефінансування заборгованості дозволяє клієнту:

  • зменшити щомісячний платіж (за рахунок застосування більш низької процентної ставки або збільшення терміну кредитування);
  • збільшити сума позики (внаслідок збільшення терміну кредитування);
  • змінити валюту кредиту;
  • об'єднати кілька діючих позик в один.

Загальні умови

На даний момент клієнти мають можливість оформити в Ощадбанку кредит на рефінансування на термін до 5-ти років під ставку від 15,9% річних. Оформлення застави і / або поручительства умовами програми не передбачено (навіть в разі рефінансування заставного кредиту), що роблять процедуру отримання позики ще більш комфортною для клієнта.

Розмір кредиту в рамках програми рефінансування, не може бути менше 10 (45-ти) тис. Рублів і більше 1 млн. Руб. (для жителів Челябінської області - 1,5 млн.руб.).

Сбербанк дає своїм клієнтам можливість рефінансувати діючий кредит в банку (оформивши нову позику на більш вигідних умовах), але тільки, якщо рефінансується, як мінімум, хоча б ще один кредит, виданий іншою фінансовою організацією (НЕ Ощадбанком).

Ознайомитися з актуальними умовами рефінансування споживчих кредитів в Ощадбанку можна тут:

Параметри кредитуЗначенняВалюта

Російські рублі Річна процентна ставка,% 15,9-24,9 Комісії, руб. Ні Тривалість кредитування, років 0,4-5 Зниження% ставки після підтвердження погашення первинного кредиту Та Сума позики, тис. Руб. 10-1 000 * Підтвердження факту працевлаштування та рівня доходів Необов'язково Забезпечення по кредиту Не потрібно Термін дії рефінансуються позики Не менш 6-ти міс. від дати видачі кредиту і не пізніше 3-х міс. до планової дати погашення Види рефінансуються позик Споживчі позики, автокредити, карткові позики (овердрафти і кредитні лінії) Метод погашення Ануїтет Спосіб погашення Каси відділень, банкомати та платіжні термінали, інтернет і мобільний банк, інші фінансові організації Штрафні санкції за прострочення 20% від суми за кожен день прострочення Страхування Необов'язково

* - від 45-ти тис. Руб. - для жителів Москви і до 1,5 млн. - для клієнтів, які проживають в Челябінській області.

До додаткових переваг кредитів на рефінансування в Ощадбанку слід віднести можливість оформлення позики без надання документів, що підтверджують факт працевлаштування і рівень доходу позичальника.

опис

Як правило, стандартна схема-маска процедури рефінансування споживчих кредитів в Ощадбанку виглядає наступним чином:

  • позичальник оформляє кредит на рефінансування поточного позики;
  • за фактом отримання рішення про можливість та умови видачі позики підписує необхідні папери і перераховує кредитні коштів в рахунок погашення рефінансуються кредитів;
  • після погашення «старого» кредиту отримує документальне підтвердження від кредитора про відсутність заборгованості (для заставних кредитів може знадобитися переоформлення застави на нового кредитора);
  • повідомляє нового кредитора про погашення рефінансуються позики і переоформляє заставу на нового кредитора (якщо проведення денной операції потрібно в рамках кредитних програм банку);
  • після підтвердження цільового використання отримує знижку по процентній ставці для нового кредиту.

Слід зазначити, що при рефінансуванні автокредитів, оформлення і страхування автомобіля, раніше придбаного позичальником за рахунок кредитних коштів, не потрібно

Процентна ставка

Процентні ставки споживчого кредиту на рефінансування кредитів Ощадбанку знаходяться в діапазоні від 15,9 до 24,9% річних і залежать:

  • від терміну кредитування (чим більше термін - тим вище ставка);
  • від категорії позичальників (для фізичних осіб, які отримують зарплату / пенсію на рахунок в Ощадбанку, процентна ставка знижена, в середньому, на 2% річних);
  • від наявності підтвердження цільового використання кредиту (до 5% річних).

В цілому, найбільш вигідні ставки (15,9% річних) Сбербанк готовий запропонувати власним клієнтам, які отримують зарплату / пенсію на рахунок в Ощадбанку, на термін до 1 року та за умови підтвердження цільового використання кредитних коштів.

Варто відзначити, що зниження процентних ставок при наявності документального підтвердження цільового використання кредитних коштів відбувається тільки при своєчасному наданні необхідних документів, в іншому випадку первісна (підвищена) процентна ставка зберігається на весь термін кредитування.

У зв'язку з чим настійно рекомендуємо клієнтам своєчасно надавати всі довідки.

Часто задавані питання

Якщо подивитися форуми в інтернеті, то клієнтів, що бажають скористатися програмою рефінансування від Ощадбанку, як правило, цікавлять такі питання:

  • суть програми рефінансування від Ощадбанку;
  • процентні ставки;
  • вимоги до потенційних позичальників;
  • пакет документів і процедура оформлення;
  • інші додаткові платежі (включаючи страховки, комісії та інші);
  • вимоги до наявності та виду застави;
  • де і як можна погасити кредит.

З них, найбільш часто люди цікавляться, вимогою до наявності і виду застави (вік авто, пробіг та ін.), А також, послугами страхування, в зв'язку з чим ми вирішили ще раз звернути увагу наших читачів на такі особливості рефінансування автокредиту в Ощадбанку:

  • в рамках програми рефінансування оформлення застави і поручительства не потрібно;
  • при видачі кредитів вимогу в обов'язковому страхуванні позичальника і автомобіля відсутня.

Додатково хочемо відзначити, що в рамках програми рефінансування Ощадбанку можна не тільки об'єднати кілька діючих кредитів, але і збільшити суму позики.

Для тих випадків, коли не відбувається зміна розміру кредиту (по відношенню до рефінансованим позиками), існує можливість оформити кредит без підтвердження працевлаштування і доходу позичальника.

Плюси і мінуси

ПлюсиОцінюючи комплексно пропозицію Ощадбанку з рефінансування споживчих кредитів, можна відзначити досить широкий перелік переваг, таких як:
  • наявність спеціальної програми для рефінансування кредитів в продуктовій лінійці банку (на відміну, наприклад, від банку Уралсиб, де рефінансування можливо тільки в рамках звичайного споживчого кредиту);
  • можливість об'єднання кількох позик (що дозволить мінімізувати ризики «забути», «переплутати», «пропустити» та «не встигнути сплатити» через наявність кількох платежів, а також, заощадить час і гроші позичальника на проведення подібних операцій);
  • можливість зниження кредитного навантаження за діючими кредитними зобов'язаннями клієнта (за рахунок застосування більш низької процентної ставки або збільшення терміну кредитування);
  • можливість збільшення суми позики (за рахунок більш тривалого терміну кредиту, або в зв'язку з ростом доходу позичальника);
  • можливість зняття обтяження з транспортного засобу, придбаного раніше через кредит (що дозволить власнику авто розпоряджатися ним на свій розсуд);
  • низька ставка і відсутність комісій;
  • вигідні пропозиції для окремих категорій клієнтів банку;
  • можливість оформлення кредиту без підтвердження працевлаштування та рівня доходу позичальника.
МінусиНедоліків у цього виду кредиту трохи, проте, і про них варто згадати:
  • досить висока ставка в разі відсутності документального підтвердження цільового використання кредитних коштів;
  • досить високі штрафні санкції при виникненні прострочення.

Акції на покупку автомобіля в кредит зазвичай включають деякі бонуси у вигляді зниженої відсоткової ставки, подарунка до машини (шини, сигналізація), знижки на вартість самого авто при внесенні початкового внеску.

Де найвигідніше оформляти авокредіт на Ниву Шевроле, дізнайтеся тут .

Детально про умови оформлення автокредиту в банку на БМВ читайте в статті по засланні .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online