Пільговий автокредит: як отримати, умови державної програми субсидування, розрахунок і на які авто поширюється

  1. У чому суть автоподдержкі
  2. Умови отримання пільгового автокредиту
  3. Які автомобілі можна придбати за пільговим кредитом
  4. Хто зможе скористатися пільговим автокредитом
  5. Які банки можуть дати пільгове кредитування

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Сьогодні автомобіль не вважається розкішшю, а лише засобом для пересування

Сьогодні автомобіль не вважається розкішшю, а лише засобом для пересування. Більшість росіян прагнуть придбати приватне авто, що в період кризи для багатьох досить проблематично. Тому користуються великим попитом автокредити. Уряд Росії розробило програму для підтримки вітчизняного виробника - пільговий автокредит. Його мета полягає у збільшенні попиту на авто вітчизняного складання. Дана стаття розповість про те, які фінансові установи мають дозвіл для участі в цій програмі, як отримати позику, і які авто потрапляють під програму субсидування.

У чому суть автоподдержкі

Програми пільгового автокредитування запустилися в 2009 році. Уряд РФ ухвалило рішення в розпал кризи. Мета програми декларувалася в стимулюванні придбання авто вітчизняного виробника. Держпідтримка укладена в погашенні частини боргу за рахунок бюджетних коштів, які передбачені у вигляді відсотків по кредиту. Зазвичай Держсубсидії погашається 2/3 від позики. Дана частина вказується в процентному співвідношенні від ціни автомобіля і вважається доходом банків за забезпечення кредиту.

Слід розуміти, що грошове покриття складається не за ставкою за кредит, а на погашення реінвестування, наданого ЦБ Росії. Іншими словами, це означає, що, якщо ставка банку за автокредит складе 20%, банківське вкладення 11%, то на державні субсидії розраховується 7,3%, при цьому позичальник виплачує 12,6%. Реінвестований ставка встановлюється ЦБ РФ на відповідне число.

Цікаво! Державна програма субсидування автокредитів на 50% збільшила продаж і виробництво автомобілів вітчизняного складання.

Незважаючи на те, що даний метод державного сприяння приніс відчутні результати, він був тимчасово припинений. Відновилася держпрограма пільгового автокредитування в 2013 році. Однак на сьогоднішній день на неї виділилося 10 млрд рублів. Причому в 2015 році ця сума становила 30 млрд рублів. Виходить, що не у всіх бажаючих вийде скористатися даною підтримкою. Це вплинуло на те, що змінилися умови підтримки держави як до позичальника, так і до банку.

Це вплинуло на те, що змінилися умови підтримки держави як до позичальника, так і до банку

Умови отримання пільгового автокредиту

Виходячи з федерального проекту сьогодні банки виставляють такі вимоги щодо надання позик:

  1. Пільгові умови призначаються виключно для громадян Росії і видаються в національній валюті.
  2. Автомобіль повинен коштувати менше 1 млн 450 тис. Рублів.
  3. Авто має важити менше 3,5 т.
  4. Вік машини не повинен перевищувати 12 місяців від моменту її придбання. Вона не повинна раніше стояти на реєстраційному обліку.
  5. Є фіксована знижка на позику, яка дорівнює 6,7%.
  6. Термін виплати позики повинен бути менше 3 років.
  7. Початковий внесок відсутній. Раніше мінімальний початковий внесок дорівнював 20% від повної вартості авто.
  8. Максимальний кредитний позику повинен бути менше 920 тис. Рублів. Мінімальні цифри встановлюються фінансовою організацією.
  9. Раніше було потрібно, що машини повинні бути виготовлені виключно російським виробником. Сьогодні дозволено купувати деякі авто іноземного виробника.
  10. Транспортний засіб має ставитися до легкових категоріям.
  11. Автомобіль раніше не повинен бути у вжитку.
  12. Купується автосредство не повинно використовуватися для комерційних цілей.

Купується автосредство не повинно використовуватися для комерційних цілей

Умови схеми субсидування автокредитів державою діють на більшість фінансових установ. Беручи позику, слід розуміти, що купується транспорт стає предметом застави платоспроможності. Всі банки висувають однакові запити по державному кредитуванню. Однак є додаткові умови, які можу різниться. Вони підкоряються вимогам банку, їх рекомендується дізнаватися на місці. Відмінності отримання позики, що надається фінансовими організаціями, полягають в:

  • величиною процентної ставки за договором;
  • мінімальній сумі кредиту;
  • наявності позитивної кредитної історії позичальника;
  • наявності прописки по розміщенню місця взяття позики на автомобіль.

Важливо! Спираючись на бажані умови автокредитів більшість організацій з 2016 року не вимагають обов'язкового оформлення КАСКО.

Які автомобілі можна придбати за пільговим кредитом

Останнім часом державна програма пільгового автокредитування дозволяє купувати не тільки транспорт вітчизняного, але іноземного виробника. Найбільшу популярність набрали машини марки Nissan, Renault, LADA. З 2017 року дозволяється брати кредит на авто до 50 різновидів. У список транспортних засобів, які мають право на участь у держсубсидування кредитної позики, входять наступні автомоделі:

Країна-виробник Вид автомобіля Росія

  • Всі моделі LADA
  • Всюдихід 4 х 4
  • УАЗ
  • ЗАЗ

Америка Корея Daewoo Німеччина Франція Південна Корея Daewoo Японія

  • Mazda
  • Mitsubishi
  • Nissan
  • Toyota

Чехія SKODA Україна Bogdan

Хто зможе скористатися пільговим автокредитом

Коли автокредит з державним субсидуванням почав працювати в Росії, багато людей стали шукати відповіді на запитання, як отримати дану позику. Придбати автомобіль з пільговими умовами може громадянин Росії, вік якого варіюється від 21 до 65 років.

Деякі фінансові організації дозволяють субсидувати особи, які досягли 18 років. Дана ситуація можлива при наявності поручителів. Причому їм під час повноцінного погашення кредиту повинно бути не більше 75 років.

Перш ніж розрахувати процентну ставку, суму первинних і наступних внесків, позичальник повинен принести такі документи:

  • паспорт РФ, із зазначенням тимчасової або постійної реєстрації того району, де буде відбуватися угода;
  • водійські права;
  • довідку з трудового місця за останній квартал з безперервним робочим стажем понад 1 року. Причому обов'язкова вимога полягає в офіційному працевлаштуванні позичальника;
  • завірену роботодавцем копію трудового договору.

Важливо! Отримати пільгове автокредитування під силу виключно фізичним особам.

Є банки, які можуть видати позику тільки по 2 документам, що впливає на суму початкового внеску. Вона становить не менше 30% від повної вартості автомобіля.

Вона становить не менше 30% від повної вартості автомобіля

Якщо позичальник має погану кредитну історію, то у банку є право відмови в позиці. Громадянин, який володіє негативною кредитною історією, може заручитися поручителем. Також йому можуть дозволити кредитування за умови надання банку додаткового майна разом з придбаним автотранспортним засобом.

Крім того, фінансові організації мають право заборонити субсидування автокредитів жінкам, у яких є діти, чий вік не досяг півроку.

Які банки можуть дати пільгове кредитування

Законодавство Росії не дає перелік конкретних банків, що мають право на участь у проекті за пільговим автокредитування. Центробанк висунув фінансовим установам цілий ряд вимог. Це призвело до того, що акредитацію отримали не всі організації.

Основна вимога, яка висувалася до банків, є наявність 50% акцій ЦБ РФ і наявність статутного капіталу не менше 70 млрд рублів. Сьогодні близько 90 фінансових установ можуть брати участь в цій програмі. До найбільш популярних відносяться такі з них:

  1. Банк Москви, який видає позику під 15% річних. З урахуванням державних відрахувань ставка становить 7,5%.
  2. Росбанк, який має діючу ставку 19% з урахуванням відрахувань, яка знижується до 9%.
  3. ВТБ має діючу ставку 17%, яка знижується до 8,5%.
  4. Россельхозбанк, що має діючу ставку 15%, знижується з відрахуваннями до 7,5%.
  5. Юникредит, який має дійсну ставку, рівну 15%, знижується через наявність державних відрахувань до 8%.
  6. Сбербанк має ставку рівну 16%, знижується до 8%.

Причому кожне фінансова установа володіє індивідуальними перевагами, які рекомендується дізнаватися на місці. Наприклад, у Ощадбанку є можливість погашення кредиту до терміну без наявності штрафів. Для цього позичальнику слід заповнити письмову заяву. Юникредит субсидує з найбільш низькими ставками.

Пільговий кредит на авто є найбільш вигідною програмою для тих осіб, які бажають придбати транспортний засіб в позику. Якщо ж люди зважилися на цей крок, то слід поквапитися, оскільки на наступний рік програма може закінчити свою дію.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online