Кредит в декретній відпустці: як отримати, де дають, умови

  1. Як взяти кредит жінці в декреті?
  2. іпотека
  3. автокредит
  4. Інші види цільових споживчих кредитів
  5. Оформлення кредитної картки: плюси і мінуси
  6. Мікрофінансовий кредитування
  7. кредит онлайн
  8. Позику через соціальну мережу
  9. Як не нарватися на шахраїв?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Останні зміни: Січень 2019

Для жінки декрет є не тільки часом, яке вона може повністю присвятити дому, сім'ї та материнства, не відриваючись на службову діяльність, а й періодом значного фінансового навантаження. Поява новонародженого пов'язане з додатковими матеріальними витратами, тому часто жінки замислюються про те, щоб взяти кредит в декретній відпустці. Про те, чи можливе отримання кредиту в декреті, і з якими проблемами можуть зіткнутися позичальники, пояснюється в даній статті.

Як взяти кредит жінці в декреті?

Чи дадуть кредит жінці, яка перебуває у декретній відпустці? Відповідь - так, але є ряд особливостей. Про них далі.

Знаходження в декреті можна розділити на 3 періоди: Знаходження в декреті можна розділити на 3 періоди:

  1. Відпустка у зв'язку з вагітністю та пологами тривалістю від 70 до 110 днів максимально. Тривалість варіюється в залежності від кількості народжених дітей і наявності ускладнень при пологах.
  2. Відпустка по догляду до досягнення дитиною віку 18 місяців.
  3. Відпустка по догляду за малюком у віці від 18 місяців до 3 років.

Згідно ст. 256 ТК РФ жінка має повне право перебувати в декретній відпустці зі збереженням свого робочого місця до моменту, поки малюку не виповниться 3 роки, виплати допомоги по догляду припиняються, коли дитині виповниться вже 1,5 року. Всі грошові виплати, які покладаються матері в період знаходження в декреті не можуть розцінюватися як джерело її доходу.

Отримувані кошти повинні бути використані на потреби дитини, отже, не можуть бути за законом витрачені на погашення кредитної позики. Найкраще оформити кредит до виходу в декрет, тоді у майбутньої матусі буде можливість підтвердити свої доходи за формою 2-ПДФО або іншим способом, допустимим в кредитній установі.

У великих банківських установах, наприклад, таких як Ощадбанк, у жінки в декреті немає можливості отримати великі кошти за кредитом, але в ряді випадків є можливість отримання цільової позики.

іпотека

Як би це не здавалося парадоксальним, але банки досить охоче видають іпотечні кредити сім'ям, де созаемщиком є ​​жінка в декреті.

Це обумовлено наступним:

  1. По-перше, при іпотечному кредитуванні банк практично не ризикує, так є застава за кредитом - купується житло.
  2. По-друге, зазвичай задіюються додаткові програми державної підтримки, такі як Материнський капітал або Молода сім'я .

Таким чином, незважаючи на те, що у жінки в декреті на деякий час відсутня джерело доходу, банківські установи досить часто дають схвалення за іпотечними позиками за умови, що основним позичальником є ​​чоловік з достатнім рівнем підтвердженого джерела доходу.

Рекомендуємо: Іпотека під 6 відсотків: кому і як надається .

автокредит

Також як і іпотека, автокредит є цільовим видом позик, де сам автомобіль, що купується виступає в якості забезпечення по кредиту. Відвідування поліклініки, дитячих гуртків і секцій, та й просто магазинів стає проблематичним для молодої матусі, вимушеної пересуватися на громадському транспорті, тому саме в декреті жінки досить часто замислюються про покупку власного авто. Деякі банківські установи готові оформити автокредит навіть при відсутності довідки про доходи, проте при цьому банком можуть бути накладені певні умови щодо постачальника транспортного засобу або марки авто, а також розміру початкового внеску.

Інші види цільових споживчих кредитів

Найбільш простим варіантом здійснення необхідних покупок є придбання необхідних товарів в кредит. Наприклад, більшість магазинів співпрацюють з банківськими організаціями, які здійснюють кредитування. Якщо жінка не знає, де отримати гроші на вчинення будь-якої великої покупки, наприклад, меблів або техніки, найпростіше оформити цільовий кредит на необхідну річ в самому магазині.

При цьому не знадобиться надавати документи, що підтверджують дохід, досить буде пред'явлення паспорта, якщо жінка відповідає таким критеріям:

  • старше 18 років (окремі банки кредитують позичальників старше 21 років);
  • мати позитивну кредитну історію;
  • на момент звернення не мати поточних прострочень за наявними кредитними зобов'язаннями.

При оформленні покупки в магазині не вимагається надання довідок про доходи, мінімальний ризик відмови, тому, якщо жінці в декреті потребують коштів, наприклад, на покупку дитячого ліжечка і коляски, найкращим варіантом буде покупка в магазині з оформленням цільового споживчого кредиту.

Оформлення кредитної картки: плюси і мінуси

Найбільш оптимальним варіантом отримання готівки є оформлення кредитного ліміту на банківську карту. Велику грошову суму отримати не вийде - середній кредитний ліміт зазвичай в районі 100000 рублів.

Можливість отримання позики від банківської установи для жінки в декреті значно зросте, якщо вона спробує подати запит в банк, де вона вже є клієнтом і має діючі кредитні карти. У цьому випадку шанси на схвалення значно зростуть. Банки зацікавлені в збереженні клієнтів, що добре зарекомендували себе в якості надійних позичальників, однак і в цьому випадку без підтвердження рівня доходів значну суму грошей отримати не вдасться.

Якщо з якихось причин молода мама не має кредиток, можна оформити нову карту з кредитним лімітом. Чи можуть дати кредитний ліміт на вигідних умовах? Як правило, позику без підтвердження рівня доходу позичальника видають за підвищеною процентною ставкою. Деякі банки пропонують оформлення карти з кредитним лімітом без відвідування офісу за допомогою заповнення заявки через інтернет. У цьому випадку офіційне підтвердження доходів не буде потрібно, тому на кредитний ліміт по карті будуть нараховані високі відсотки.

Мікрофінансовий кредитування

Ще одним видом кредитування, доступним для отримання декретниці, є позики в мікрофінансових організаціях. МФО, як правило, не перевіряють кредитну історію клієнта і не вимагають підтвердження відомостей про рівень доходу. Сума позики в МФО зазвичай не більше 30000 рублів. Позика видається на нетривалий період в межах декількох місяців. МФО видають позики під підвищені відсотки, в розмірі 1-3% в день на суму позики, що означає значну переплату за підсумком. Отримати позику в МФО можна, звернувшись в мікрофінансову організацію самостійно або залишивши заявку через інтернет. При схваленні онлайн заявки МФО видають гроші найбільш зручним для клієнта способом:

  • готівкою в офісі мікрофінансової організації;
  • перекладом на банківську карту клієнта;
  • на електронний гаманець клієнта в платіжних системах Яндекс, Ківі;
  • грошовим переказом.

Якщо у мами в декреті виникає гостра необхідність в грошах, спочатку слід звернутися до банківських установ або перепозичити потрібну суму у родичів, знайомих, так як при зверненні в МФО жінці доведеться виплатити значно більше через надміру високі відсотки в мікрофінансових організаціях. Крім цього МФО іноді використовують протиправні способи повернення коштів у разі їх своєчасної несплати.

Важливо! Якщо представники МФО або колектори здійснюють неправомірні дії, погрожуючи позичальникові або членам його сім'ї, слід звернеться із заявою до правоохоронних органів або до органів Служби судових приставів відповідно до положень Федерального закону № 230-ФЗ.

кредит онлайн

В інтернеті можна наштовхнутися на велику кількість пропозицій від банків і фінансових установ, що пропонують отримання кредитних продуктів онлайн. Зазвичай при використанні онлайн-кредитування не потрібно підтвердження доходів, тому заявку схвалять навіть жінці в декреті, якщо у неї є позитивна кредитна історія.

Кредит онлайн може бути представлений наступними фінансовими продуктами:

  • готівкові;
  • переказ грошових коштів на карту або рахунок клієнта;
  • пластикова карта розстрочки.

При необхідності отримання готівкових коштів позичальник може звернутися в фінансову організацію, що здійснює видачу готівки позик. Заявка подається через інтернет, а в разі схвалення позичальникові потрібно прийти в офіс банку для підписання договору та отримання готівкових коштів. При відвідуванні офісу позичальник повинен надати документ, що засвідчує особу, а також інші документи, які запросить банк. Зазвичай невеликі суми позики надаються за двома документами, другим з яких може бути:

  • закордонний паспорт;
  • військовий квиток;
  • водійське посвідчення;
  • завірена копія трудової книжки;
  • СНІЛС або ІПН.

Для оформлення картки-розстрочки досить паспорта. Слід враховувати, що зняти готівку з такої карти не вийти, і використовувати її можна виключно для безготівкового розрахунку в магазинах. Магазини, що є партнерами програми розстрочки по карті, надають безпроцентну розстрочку на суму покупки на кілька місяців. Для жінки в декреті така карта може стати оптимальним варіантом при відсутності грошей і необхідності здійснення покупок для малюка. Мама, купуючи необхідну дитині одяг, взуття, іграшки, зможе оплатити вартість покупки поступово без навантаження для сімейного бюджету, при цьому їй не доведеться переплачувати значні суми за відсотками.

Позику через соціальну мережу

Соціальні мережі міцно увійшли в повсякденне життя Соціальні мережі міцно увійшли в повсякденне життя. Більшість громадян маю акаунти в різних соціальних мережах, які використовуються не тільки для спілкування з друзями, але і для ведення бізнесу. У соцмережах можна знайти пропозиції про позики від окремих користувачів і в спеціально створених спільнотах.

Умовно такі пропозиції можна поділити на 2 групи:

  1. Від окремих користувачів, готових видати позику, або пропозиції МФО, які рекламують свої послуги.
  2. Пропозиції від посередників, готових допомогти з оформленням кредиту за фінансову винагороду.

У першому випадку пропозиція виходить безпосередньо від особи, готового видати невелику суму грошей під відсотки. Особа може бути індивідуальним підприємцем, або мікрофінансової організацією, що розміщає рекламу в соціальних мережах. Весь процес оформлення заявки може відбуватися шляхом листування через інтернет, або окрема частина (підписання договору) відбудеться при особистій зустрічі вдома або в офісі.

Ще одна можливість отримання кредиту через соціальні мережі - звернення до посередника або маклера. За обумовлену суму грошей маклер візьме на себе основну частину турбот, пов'язаних з одержанням позики:

  • заповнення анкети позичальника;
  • збір необхідного пакету документації;
  • переговори з кредитором.

Для людей з поганою кредитною історією, а також осіб, які можуть підтвердити свої доходи, таких як молоді матусі, звернення до професійного маклера в сфері кредитування є відмінною можливістю отримання грошових коштів на вигідних умовах. Однак, слід пам'ятати, що в цій сфері досить високий ризик нарватися на професійного шахрая, який залишить клієнта без грошей, але з борговими зобов'язаннями перед банком. Крім цього, посередники не надають послуги безкоштовно - за посередництво їм доведеться віддати певну частину грошових коштів, виданих банком.

Як не нарватися на шахраїв?

Жінці в декреті, яка потребує грошах, до прийняття рішення про отримання кредиту, необхідно ретельно проаналізувати своє фінансове становище і реальні можливості. Слід визначитися з необхідною сумою позики і проаналізувати резерви сімейного бюджету, з яких згодом буде погашатися кредит.

Звертатися слід в офіційні фінансові установи, належним чином пройшли акредитацію. До подачі заявки не зайвим буде ознайомлення з відгуками на інтернет-ресурсах про роботу обраної організації.

Не варто звертатися в маловідомі мікрофінансові організації і до приватних осіб, готовим надати позики на вигідних умовах - висока ймовірність стати жертвою шахраїв.

При оформленні позики на кредитну карту клієнта не можна повідомляти таку інформацію, як код доступу до особистого кабінету в онлайн-банку або кодові цифри на зворотному боці картки. Шахраї часто використовують схему, при якій замість обіцяного переказу грошових коштів на карту клієнта, вони отримують повний доступ до карти і знімають всі гроші, які лежали на рахунку.

Є питання по даній темі? Задавайте нашого юриста через форму нижче або телефонуйте за вказаними нижче телефонами.

Як взяти кредит жінці в декреті?
Як взяти кредит жінці в декреті?
Чи дадуть кредит жінці, яка перебуває у декретній відпустці?
Чи можуть дати кредитний ліміт на вигідних умовах?
Як не нарватися на шахраїв?
Є питання по даній темі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online