Автокредит для пенсіонерів 2018: в Ощадбанку, початковий внесок, непрацюючим, в Совкомбанк

  1. особливості автокредитування
  2. Пропозиції банків в 2018 році
  3. Вимоги до позичальників
  4. Умови для пенсіонерів
  5. оформлення автокредиту
  6. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Одним з головних умов кредитування фізичних осіб є платоспроможність потенційного позичальника, тому фінансові організації практично завжди вимагають підтвердження доходів і наявності постійної роботи. Останнім часом вимоги до клієнтів пом'якшилися, тому в 2018 році автокредит для пенсіонерів, в тому числі непрацюючих, став доступний.

особливості автокредитування

Як правило, громадянам похилого віку надають кредити фінансові організації з державною участю і значною економічною стійкістю. Невеликі банки намагаються убезпечити себе і не йдуть на такі ризиковані угоди, як автокредит непрацюючим пенсіонерам.

Спеціалізованих програм для громадян пенсійного віку в 2018 році фінансові установи не пропонують. На покупку транспортного засобу можна отримати цільову позику, в рамках якого придбаний автомобіль буде забезпеченням. Оформляється автокредит для пенсіонерів також, як будь-який інший цільову позику. Залежно від конкретної фінансової установи
грошові кошти видаються клієнту або переводяться відразу на рахунок автосалону, де позичальник купує транспортний засіб.

Чи дають пенсіонерам споживчі кредити та автокредити? Чи необхідний початковий внесок або ж є можливість взяти без нього?

Після оплати покупки клієнт отримує ПТС, реєструє автомобіль в ГИБДД і передає паспорт транспортного засобу назад в банк, де документ зберігається весь період дії кредитного договору. Надається автокредит пенсіонерам з початковим внеском або без нього. У другому випадку ставка значно підвищується.

Практично за всіма програмами автокредитування, машина є запорукою, тому її обов'язково страхують. Однак є програми, які не потребують оформлення КАСКО, так як автомобіль виступає додатковим забезпеченням угоди. Будь-які додаткові послуги, обладнання або ОСАГО позичальник також може оформити в кредит.

Пропозиції банків в 2018 році

Кілька років поспіль, аж до 2014 року клієнти похилого віку, в основному зверталися за отриманням позик в Ощадбанку. Однак після утворення дочірнього підприємства Сетел банку, автокредит для пенсіонерів в Ощадбанку стали менш затребувані, адже кількість програм значно скоротилося. У багатьох інших кредитних організаціях пенсіонери можуть отримати позику на покупку особистого транспорту. Наприклад, дуже популярним в 2018 році став автокредит пенсіонерам в Совкомбанк.

Наприклад, дуже популярним в 2018 році став автокредит пенсіонерам в Совкомбанк

У 2018 році пенсіонери можуть взяти автокредит як з початковим внеском, так і без нього. В якості забезпечення може виступити придбаний автомобіль або поручітелстьво.

Одним з найбільш вигідних в 2018 році є пропозиція Россельхозбанка. Купити особистий автомобіль за цією програмою можуть навіть пенсіонери, які не мають інших доходів, крім пенсії та без початкового внеску.

Чи дають автокредит пенсіонерам, які не мають роботи і дають без початкового внеску інші банки? Програми існують, але мають строгі обмеження за віком до 65-70 років. Банки можуть вимагати від пенсіонера обов'язкового страхування життя і здоров'я, інакше виросте процентна ставка.

Вимоги до позичальників

Особливих відмінностей автокредитів для громадян пенсійного віку, непрацюючих в тому числі, від стандартних програм немає, проте позичальник повинен бути на момент погашення боргу не старші 70 років. Деякі банки продовжують віковий поріг на свій розсуд аж до 89 років, при цьому в рази збільшуючи процентну ставку. Крім цього, існує ряд інших вимог до клієнтів:

  • постійна прописка в регіоні звернення;
  • стаж роботи від півроку;
  • порука або застава;
  • підтвердження платоспроможності;
  • можливість купити поліс КАСКО і продовжувати його щорічно на період знаходження купленого авто в заставі у банку.

Пенсіонерам, які не тільки отримують пенсію, але і постійно працюють, доступніше набагато більше варіантів на вигідних умови, ставка може бути набагато привабливіше, ніж за програмами для непрацюючих громадян пенсійного віку

Умови для пенсіонерів

Умови автокредитів для пенсіонерів, в тому числі непрацюючих, в конкретних фінансових установах представлені нижче:

  • В одному з провідних банків ВТБ 24 можна отримати до 5 мільйонів рублів зі ставкою 18-20% річних. При цьому договір укладається на термін не більше 7 років.
  • Уралсиб банк видає автокредити на суму не більше 1,5 мільйонів рублів. Ставка за договором розраховується індивідуально (близько 21,5% в рік). Термін кредитування в цьому банку - не більше 5 років.
  • Альфа-банк готовий надати позику в розмірі до 3 мільйонів рублів, терміном не більше 60 місяців. Ставка складе близько 24-28% в рік.
  • Совкомбанк готовий видати автокредит в розмірі до 299 999 рублів на строк не довше 36 місяців. При цьому переплата складе від 19,9% в рік.
  • Сбербанк також надає автокредити пенсіонерам за ставкою 14,9-20,9% в рік, в залежності від параметрів угоди. Розмір кредиту - до 3 мільйонів, термін дії договору - не більше 60 місяців.

В процесі розгляду заявки від потенційного позичальника, фінансові установи можуть зажадати оформлення особистого страхування, поручительства додаткового майнового застави, значно зменшує переплату по кредиту і збільшать шанси на схвалення

оформлення автокредиту

Перш ніж оформити кредит на покупку транспортного засобу, клієнт повинен підготувати пакет паперів і звернутися в банк з відповідною заявою. Якщо програма автокредиту передбачає наявність поручителів або заставного майна, також представляють документи на власність і особисту інформацію про позичальників.

Банк розглядає звернення не довше 5 робочих днів, після чого повідомляє клієнту про прийняте рішення по телефону. Оформляється позику або в офісі банку, або прямо в автосалоні через представника. Після внесення початкового внеску угоду оформляють документально, і клієнт забирає куплений автомобіль.

висновок

В даний час автокредит для пенсіонерів, в тому числі непрацюючих, став доступнішим. Швидше піде процес, якщо подати заявку на надання позики через автосалон. Крім автокредиту пенсіонерам доступні програми споживчого кредитування, в рамках яких можна отримати гроші на покупку автомобіля, без необхідності оформляти КАСКО.

Чи дають пенсіонерам споживчі кредити та автокредити?
Чи необхідний початковий внесок або ж є можливість взяти без нього?
Чи дають автокредит пенсіонерам, які не мають роботи і дають без початкового внеску інші банки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online