Як отримати автокредит з держпідтримкою: 11 правил оформлення в 2019 році

  1. Відмінність автокредиту від інших видів кредитування
  2. Особливості автокредитування з держпідтримкою
  3. Умови отримання пільги
  4. програми державної підтримки
  5. На які автомобілі поширюється?
  6. Правила оформлення автокредиту
  7. Список документів, які потрібно підготувати
  8. Банки, що надають кредит з держпідтримкою
  9. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Зміст статті

Відмінність автокредиту від інших видів кредитування

Автокредит - це кошти, які надає банк для покупки автомобіля під заставу самої машини . Вносити перший внесок зовсім не обов'язково (умови встановлює тільки банк), і відсоток кредитування буде розумним. Також автокредит можна віднести до групи споживчих кредитів, він є їх підвидом. Якщо банк схвалив кредит, то кошти можна витратити тільки на певний авто. Причому гроші на руки кредитів не отримає, вони відразу підуть на рахунок продавця.

Кредит може бути взятий в розмірі як часткової вартості транспортного засобу, так і в повному розмірі. Якщо машина куплена на кредитні кошти, то поки повністю сума не буде виплачена банку, власник не може авто подарувати, продати або просто обміняти. Зробити це без дозволу банку не можна. Щоб у банку були хоч якісь гарантії, свідоцтво про реєстрацію банк зберігає у себе. Якщо весь борг виплачений, то власник має право отримати свідоцтво.

Важливо знати, що якщо людина купує автомобіль, то обов'язково він повинен купувати і поліс ОСАГО.

Автомобільні салони можуть брати безпосередню участь у видачі кредиту. Так автосалон може з банком оформити договір, що дозволить в подальшому видати кредит. В даному випадку буде занадто багато паперової роботи, яку повинен виконати покупець.

Автокредит користується великою популярністю. Досить внести початкову суму, яка зазвичай становить від 20 до 30%, все інше зробить банк, з яким був укладений договір. Автокредит має масу позитивних моментів:

  1. Покупку можна зробити в короткий проміжок часу. Зазвичай банк досить швидко видає кредит, вистачає пари днів для його розгляду.
  2. Вибрати можна будь-який автомобіль. Чим більше власних коштів у покупця, тим дорожче транспортний засіб можна купити.
  3. Фінансові кошти захищені. Борг покупця буде фіксованим, що не буде прив'язаний до інфляції.

Особливості автокредитування з держпідтримкою

Держава в 2019 році пропонує дві програми з кредитування. Одна з них - автокредит з держпідтримкою. Він являє собою кредит, який дає банк на пільгових умовах. Головний принцип пропонованого пільгового кредиту, що держава оплачує 2/3 від ставки рефінансування кредиту. В принципі виходить досить прийнятна сума, яку повинен заплатити сам кредиту. Автокредит за державною програмою має плюси.

  1. Будь-який громадянин має можливість купити авто за нижчою вартістю.
  2. Банки мають вигоду у вигляді власного розвитку і можливості заробити.
  3. Дилерів стимулює до підвищення продажів.
  4. При підвищенні попиту на покупку автомобіля держава починає більше розвивати автопромисел.

Звичайно, будь-який вид кредитування має як свої позитивні сторони, так і негативні.

  1. При видачі кредитів банк повинен бути впевнений, що людина платоспроможний. Для цього потрібно надати ряд паперів, які доводять, що клієнт має велику заробітну плату, причому білу. Враховується і стаж роботи в одному місці.
  2. Клієнту доведеться самостійно сплатити страховку, так як держава оплачує тільки частину від вартості самого автомобіля.
  3. Часу на погашення автокредиту дається менше, ніж при взятті звичайного кредиту.

Умови отримання пільги

Скористатися пільгами від держави може будь-який громадянин Російської Федерації. При цьому необхідно дотримуватися деяких умов:

  1. Автокредит доступний для тих громадян, які хочуть придбати транспортний засіб вартістю не більше 1450000 рублів. До деякого часу ця сума була меншою і становила 1 мільйон рублів.
  2. Банк може зажадати зробити перший внесок, але це залежить тільки від банку. Зараз держава вже не вимагає робити перші внески.
  3. Якщо автомобіль був випущений в 2017 або в 2016 році в Росії, то його можна придбати зараз, і при цьому використовувати пільгове автокредитування.
  4. Банк видає кредит тільки в російських рублях.
  5. Дається рівно три роки на те, щоб виплатити всю зайняту суму у банку.
  6. Автомобіль обов'язково повинен бути «з нуля», тобто новим.
  7. У РФ існують дві програми, які допомагають придбати автомобіль. «Сімейний автомобіль» і «Перший автомобіль». Також можна використовувати десятипроцентну знижку, яка пропонується для придбання певної марки авто.
  8. Тільки офіційний салон може допомогти в покупці машини.
  9. Засоби держава переводить на рахунок продавця.

Зазвичай банк надає кредит тільки на покупку одного транспортного засобу. Але при цьому в законі ніде не вказано, що пільгове кредитування надається один раз. Звичайно, спробувати звернутися в банк ще раз можна.

програми державної підтримки

Як вже говорилося, держава розробила дві програми «Сімейний автомобіль» і «Перший автомобіль». Що входить в ці програми, на що можна розраховувати:

  1. Програма «Сімейний автомобіль». Скористатися їй можуть сім'ї, якщо у них є двоє дітей, а також і більше, що не досягли повноліття. Ще вони можуть скористатися додатковою знижкою в 10%.
  2. Програма «Перший автомобіль». Якщо людина раніше не купував машину, то він може скористатися цією програмою. Знижка в 10% буде суттєвою. Наприклад, якщо машина коштує 1, 3 млн рублів, то сума знижки складе 130000 рублів. Цю знижку можна отримати тільки один раз, купуючи легкове авто.

На які автомобілі поширюється?

Обмеження за вартістю автомобіля є не єдиним. Також варто знати, що субсидування кредитів проводиться тільки при покупці певних машин. Потрібно знати, які габарити і марки машин підходять під пільгове кредитування. Список автомобілів можна дізнатися на сайтах банків. Встановлений вага придбаного транспортного засобу - не більше 3,5 тонн. Банки схвалюють кредити на такі марки авто:

  • Chevrolet Niva;
  • Chevrolet Cobalt;
  • Citroen (але сюди входять не всі моделі);
  • Кіа Ріо;
  • Лада Калина;
  • Лада Гранта;
  • ЗАЗ.

Варто знати, що комплектація авто зазвичай пропонується сама мінімальна, тому потрібно враховувати це.

Правила оформлення автокредиту

Щоб не заплутатися, оформлення кредиту можна розбити на кілька етапів. Що необхідно зробити?

  1. В першу чергу, клієнт повинен вибрати автомобіль. При цьому машина повинна відповідати всім вимогам, які потрібно дотримуватися, розраховуючи на пільгове кредитування. Марка машини, її ціна, а також рік випуску - це те, на що потрібно звертати увагу в першу чергу.
  2. Банк і салон, в якому обрана машина, повинні співпрацювати одна з одною. З'ясувати це можна або в банку або на його сайті, або в самому салоні.
  3. Якщо клієнт може скористатися будь-якою програмою ( «Перший автомобіль» або «Сімейний автомобіль»), то він повинен це підтвердити документально. Для першої програми буде потрібно довідка, яку можна отримати в ГИБДД. Якщо людина хоче скористатися програмою «Сімейний автомобіль», то потрібно мати на руках свідоцтво про народження дітей, при цьому двоє повинні бути неповнолітніми.
  4. При виборі банку варто враховувати, що умови, на яких кредит дається, можуть значно відрізнятися.
  5. Коли готовий весь пакет документів, можна відправляти заявку в банк.
  6. Дочекавшись схвалення банком, можна зайнятися і оформленням таких документів, як договір купівлі-продажу машини.
  7. У документах банк вказує початкову суму, яку повинен внести клієнт.
  8. У ГИБДД автомобіль потрібно поставити на облік.
  9. Автомобіль стає заставою за кредитом , Після укладення договору зі страхування та заставі.
  10. Наступний етап - укладання договору на отримання автокредиту.
  11. Коли кошти з банку надійдуть на рахунок продавця, автомобіль можна отримати в своє розпорядження.

Та людина, на якого будуть оформляти автомобіль, і зобов'язаний з'явитися в банк для оформлення всіх документів. Банк має право встановити, протягом якого часу потрібно зібрати всі документи. Зазвичай цей термін складає від 1 місяця до 3. А саму заявку можуть розглянути всього за пару днів. Все залежить від того, яка форма кредитування потрібна клієнтові.

Список документів, які потрібно підготувати

Автокредит на вітчизняні автомобілі реально отримати за умови, що клієнт збере всі документи. Який пакет потрібно зібрати? Зазвичай все банки вимагають приблизно одні й ті ж документи:

  • для отримання кредиту потрібно написати заяву;
  • паспорт громадянина Російської Федерації;
  • права водія;
  • на роботі потрібно взяти довідку за останні три місяці про заробітну плату;
  • обов'язкова наявність довідки про те, що клієнт працює на останньому місці роботи більше року. Можна принести копію трудової книжки або трудового договору, завірену нотаріусом.

Вибравши банк, обов'язково потрібно ознайомитися з тим переліком, який вимагає саме він. Які документи можуть знадобитися ще:

  • військовий квиток;
  • свідоцтво про страхування (пенсійне);
  • свідоцтво про шлюб;
  • ІПН;
  • краще зробити копію документів чоловіка або дружини (паспорт).

Але все індивідуально в кожному банку, будьте уважні!

Банки, що надають кредит з держпідтримкою

У Російській Федерації є список банків, які пропонують взяти кредит з державною підтримкою:

  • Росбанк;
  • Прімсоцбанк;
  • ВТБ 24;
  • Банк Міцубісі;
  • Фольксваген Банк;
  • Сетел;
  • Россельхозбанк.

Звичайно, це не повний список. Держава вносить свої корективи в список банків. Кожна з організацій повинна отримати акредитацію. Банк здатний і може процентну ставку встановити сам. Як показує практика, цей відсоток зазвичай не більше 20. Найчастіше, зайшовши на сайт банку, можна знайти калькулятор, який працює в онлайн-режимі. Там можна зробити всі розрахунки: яким буде щомісячний платіж і сума переплат. Банк сам для себе визначає, з якими фірмами і автомобільними салонами працювати, а з якими ні.

висновок

Якщо хтось зважився купити авто в кредит з державною підтримкою, важливо знати всі нюанси. Купивши авто, будуть потрібні додаткові витрати. Новий автомобіль потрібно утримувати, що тягне чималі витрати. Тому потрібно розраховувати заздалегідь, вигідно купувати новий авто чи ні.

Працюю в юридичній компанії провідним юристом. Охоче ​​відповідаю на Ваші запитання в своїх статтях.

Будь ласка, оцініть статтю!

На які автомобілі поширюється?
Що необхідно зробити?
Який пакет потрібно зібрати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online