Субсидовані авіаквитки: що це і як їх замовити, кому покладені

  1. Для чого потрібна субсидується авіаперевезення
  2. Хто має право на пільгу
  3. Як придбати пільговий квиток
  4. Особливості придбання субсидованих авіаквитків
  5. Програми субсидування авіаквитків
  6. Напрямки субсидованих авіаперевезень
  7. Як скористатися програмою субсидування авіаквитків
  8. Останні зміни

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Далеко не кожен житель нашої країни користується наданими йому пільгами.

Одна з них - державне субсидування авіаперевезень викликає безліч питань, оскільки інформація представлена ​​в вкрай стислому вигляді.

Для чого потрібна субсидується авіаперевезення

Ціни на переліт зазвичай лякають своєю вартістю і дозволити собі придбати авіаквиток може далеко не кожен Ціни на переліт зазвичай лякають своєю вартістю і дозволити собі придбати авіаквиток може далеко не кожен.

Програма субсидування авіаперевезень діє на території РФ з 2014 року і спрямована на підвищення доступності послуг авіакомпаній.

Для початку, потрібно зрозуміти, як діє механізм отримання субсидії на авіаперевезення. Компанії, які висловили бажання брати участь у програмі, уклали договір з «Росавіації», в якому встановили мінімальний розмір тарифу на авіаквитки з урахуванням сезонності.

Остаточна ціна для пасажира в 2019 році не може перевищувати ціни, встановленої вищевказаним договором. Формування вартості відбувається за рахунок надання 50% -й субсидії на вартість авіаквитка від перевізника.

Хто має право на пільгу

Держава встановила пільгову вартість авіаквитків лише для найбільш незахищених верств громадян Держава встановила пільгову вартість авіаквитків лише для найбільш незахищених верств громадян.

Ви можете скористатися даною програмою, якщо є громадянином Російської Федерації і належите до однієї з соціальних груп:

  • пенсіонери;
  • молодь у віці до 23 років;
  • інваліди 1,2 і 3 групи;
  • діти-інваліди та супроводжуючі їх особи;
  • діти до 12 років.

Для повноти відомостей варто відзначити, що в разі відсутності документів, що підтверджують громадянство РФ, авіакомпанія залишає за собою право зняти пасажира з рейсу з подальшим утриманням частини вартості квитка.

Увага! У 2019 до пільгових категорій для польотів в Калінінград і назад відносяться тільки інваліди, пенсіонери і студенти, які постійно проживають в регіоні проходження.

Як придбати пільговий квиток

Придбання субсидованих авіаквитків можливо в офісах продажів і на офіційних сайтах авіакомпаній Придбання субсидованих авіаквитків можливо в офісах продажів і на офіційних сайтах авіакомпаній.

Для цього необхідно пред'явити посвідчення особи:

  • паспорт громадянина РФ ;
  • посвідчення військовослужбовця з вкладишем про громадянство;
  • дипломатичний паспорт;
  • свідоцтво про народження;
  • пенсійне посвідчення (для пенсіонерів);
  • довідку МСЕ (для інвалідів 1 групи).

Купити пільгові авіаквитки можна в прямому і в зворотному напрямках, але тільки на власні рейси авіакомпаній. На пасажирські авіаперевезення, де компанія є маркетинговим агентом, пільга не поширюється.

Важливо! У 2019 придбання пільгових квитків можливе лише при документальному підтвердженні статусу пільговика. Крім того, в програмі беруть участь тільки авіакомпанії, які подали заявки на участь та затверджені Росавіації.

Особливості придбання субсидованих авіаквитків

  • пасажири звільнені від сплати паливного збору і придбання додаткових опцій деяких авіакомпаній;
  • надається така можливість тільки на придбання квитків економ-класу;
  • можливо бронювання і передзамовлення авіаквитка;
  • знижки не поширюються на перевезення багажу, діють стандартні тарифи економ-класу;
  • нарахування миль за переліт не проводиться;
  • можна придбати необмежену кількість квитків в рамках дії даної програми.

Обмін і повернення субсидованих авіаквитків

Багато питань викликає обмін і повернення перевізних документів, придбаних за пільговими тарифами. Тут діють стандартні відрахування авіакомпаній. Умови обміну та повернення субсидованих державою авіаквитків можна дізнатися на сайті авіакомпанії.

Наприклад, компанія S7 Airlines, стягує наступний тариф на польотний сегмент.

При поверненні та обмін авіаквитків, придбаних за пільговою ціною, в зв'язку зі зміною дати або маршруту: до моменту закінчення реєстрації буде утримана компенсація за польотний сегмент в розмірі 1000 рублів, при неявці на рейс і надалі обміні або поверненні компенсація вже становитиме близько 5000 рублів в залежності про напрямки.

Програми субсидування авіаквитків

Всього в нашій країні діє 4 програми придбання авіаквитків за пільговою ціною:

  1. Найбільша і найголовніша програма субсидування здійснюється відповідно до Постанови Уряду РФ від 25 грудня 2013 р № 1242 «Про надання субсидій на здійснення повітряних перевезень на території Російської Федерації».
  2. Вужча, але найбільш затребувана програма регламентується Постановою Уряду Російської Федерації № 362 від 27 квітня 2016 року "Про затвердження змін до Правил надання субсидій авіаперевізникам до Сімферополя і назад».
  3. У Приволзькому федеральному окрузі поряд з загальноросійськими діє внутрішня Програма згідно з Постановою Уряду Російської Федерації від 29 липня 2013 р № 634 «Про субсидуванні авіаперевезень всередині ПФО».
  4. В окрему програму виділено Постанова від 3 жовтня 2015 року № 1056. «Про порядок надання субсидій на перевезення пасажирів з Далекого Сходу в європейську частину країни і назад». Спочатку ідея субсидування рейсів полягала в забезпеченні зв'язку з важкодоступними районами, в число яких входить Сибір і Далекий Схід.

Програма доступності авіаперевезень є одним із способів підвищення попиту на авіаквитки не тільки в сезонні періоди, але і протягом усього року. Для цього були розширені часові рамки дії пільгових авіаперевезень.

Весь 2019 рік програма субсидування авіаперевезень буде діяти з квітня по листопад включно.

Напрямки субсидованих авіаперевезень

Напрямки субсидованих авіаперевезень

Всього в Програму входять три регіони:

  1. Далекий Схід.
  2. Калінінградська область.
  3. Приволзький федеральний округ.

А здійснюють пільгові перевезення в нашій країні тільки частина авіакомпаній:

  • Аерофлот;
  • Трансаеро;
  • S7 Airlines;
  • Якутія;
  • Уральські авіалінії;
  • ВІМ Авіа;
  • ЮТейр.

Увага! Розширено маршрутний список напряму «Калінінград»: додалися Архангельськ, Єкатеринбург, Сочі, Калуга, Мурманськ; прибраний Сімферополь. Точний перелік включених в програму авіакомпаній необхідно уточнювати в Росавіації.

Як скористатися програмою субсидування авіаквитків

Найголовніше - це спланувати свою подорож і чекати дня відкриття продажу авіаквитків в потрібному напрямку.

Як показує практика продажу пільгових квитків на літак, вони розкуповуються в перші два дні відкритого доступу. Найбільш затребувані напрями виявляються проданими вже після першої години виставлення на продаж.

Останні зміни

Оскільки проект субсидованих авіаперевезень був запущений в 2013 році, то відразу неможливо було передбачити, які напрямки будуть найбільш затребувані Оскільки проект субсидованих авіаперевезень був запущений в 2013 році, то відразу неможливо було передбачити, які напрямки будуть найбільш затребувані.

На поточний момент був проведений аналіз результативності Програми та на 2018 підготовлені істотні зміни.

Головним для авіаперевізників буде перерозподіл навантаження по компенсації субсидування від держави. Якщо раніше федеральний бюджет ніс на собі 60% витрат, а решта 40% додавалося з регіонального, то з цього року розподіл буде в рівних частках по 50%. Чи спричинить це за собою збільшення вартості авіаквитків, буде ясно з відкриттям сезонних продажів.

Крім цього, «Росавіація» розширила список міст, що беруть участь в Програмі субсидування авіаперевезень. З 2018 року туди увійшли: Самара, Ульяновськ і Саратов, а також Архангельськ, Єкатеринбург, Сочі, Калуга, Мурманськ, але при цьому скоротила субсидовані рейси усередині Приволзького Федерального округу і прибрали маршрут Калінінград-Сімферополь.

Увага! Компанія "Аерофлот" припинила реалізацію авіаквитків за субсидованими тарифами з 16.10.2018 р, у зв'язку з освоєнням в повному обсязі всіх виділених для цих цілей бюджетних коштів.

Наші експерти відстежують всі зміни в законодавстві, щоб повідомляти вам достовірну інформацію.

Підписуйтесь на наші оновлення!

субсидовані авіаквитки

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online