Абітурієнти-пільговики зіткнулися з конкурсом при вступі до амурські вузи

  1. Матеріали по темі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

До 28 липня в вузах складуть конкурсні списки абітурієнтів, подивившись які, випускники зможуть оцінити свої шанси на вступ

До 28 липня в вузах складуть конкурсні списки абітурієнтів, подивившись які, випускники зможуть оцінити свої шанси на вступ. Тут будуть вважатися всі вступники, які подали як оригінали, так і копії документів. До 30 липня абітурієнтам, які вступають на бюджетну основу, необхідно принести оригінали документів. До 31 липня в університетах та академіях зарахують цільовиків і пільговиків, а до 4-5 серпня відбудеться зарахування абітурієнтів, які проходять за загальним конкурсом. У першій хвилі бюджетні місця будуть заповнювати високобалльнікамі. Остаточні підсумки вступної кампанії поточного року стануть відомі після 11 серпня, коли пройде друга хвиля зарахувань.

АмГУ

Найбільше абітурієнтів на очну форму навчання в свої стіни заманив Амурський державний університет. На 545 бюджетних місць тут прийняли 4 300 заяв. Свої документи подали 1 966 абітурієнтів. Найпопулярнішими стали спеціальності економічного факультету. На одне місце на профілі «Економіка» зареєстровано 19,4 заяви на місце. На спеціальність «Державне і муніципальне управління» конкурс склав 18,3 заяви. Як кажуть у вузі, затребуваними також стали профілі енергетичного факультету та факультету міжнародних відносин.

- На даний момент цифри конкурсу нічого не значать, тому що абітурієнт може подати документи на три профілі навчання. Тому, грубо кажучи, поки ми беремо віртуальних людей, - констатує відповідальний секретар приймальної комісії АмГУ Ольга Шафранова. - Про реальний конкурсі можна буде говорити, коли випускники замість копій документів понесуть до вузу оригінали, коли на 20 місць, наприклад спеціальністю «Економіка», ми приймемо 30 оригіналів. А все інше - це поки віртуальні люди, може бути, вони у нас і вчитися не будуть - послали копії документів поштою, а приїжджати не збираються.

ДальГАУ

У ДальГАУ на очну форму навчання прийняли вже 1 946 заяв на 480 бюджетних місць. Найвищий конкурс тут на профіль «Менеджмент» - 18,5 людини. Слідом за популярністю у випускників спеціальність «Економіка» - 17,4 абітурієнта на місце.

- Так само цікаві не так давно відкриті спеціальності «Садівництво», куди прийнято 30 заяв на 15 місць. На півтора десятка місць профілю «Ветеринарно-санітарна експертиза» претендують вже 52 людини, на «ветеринар» конкурс склав 2 людини на місце. Непогано йдуть на «Електроенергетику», і «Будівництво» - спеціальності, які зараз затребувані на ринку праці, - зазначила секретар приймальної комісії ДальГАУ Олена Скринник.

За словами Олени Леонідівни, через те що в цьому році в вузах встановлена ​​10-відсоткова квота для прийому пільговиків (абітурієнтів, що мають інвалідність), їм доведеться поборотися за вступ на деякі спеціальності. Число бажаючих отримати вищу освіту більше, ніж відведених за квотою бюджетних місць. Раніше всі пільговики надходили на бюджет. В результаті з року в рік випускники з числа сиріт та інвалідів вибирали третину бюджетних місць.

- У цьому році конкурс у пільговиків є, але не скажу, що він великий. На окремих факультетах він склав від 3 до 5 чоловік на місце. Наприклад, на «економіці» у нас відкрито 10 бюджетних місць, з яких одне за квотою повинен зайняти пільговик. Як правило результати ЄДІ у них невисокі, тому доведеться вибирати з них кращого », - підсумувала відповідальний секретар приймальної комісії ДальГАУ.

БДПУ

З конкурсом серед пільгових категорій випускників зіткнулися і в Благовіщенському педуніверситеті, але на одному лише напрямку, причому найпопулярнішому. На «Маркетинг і менеджмент» в цьому році візьмуть тільки двох абітурієнтів з числа інвалідів, проте заяви сюди подали 9 пільговиків. В цілому ж по вузу на очну форму навчання прийняли близько 40 заяв від особливої ​​категорії людей, а квота становить 44 людини.

У БДПУ заяви принесли майже 1 870 вчорашніх школярів, які бажають вступити на 420 місць очної форми навчання. Середній конкурс по вузу склав 4,3 людини. У минулому році було 3,5 заяви на місце, а поданих заяв - 1 760. З урахуванням того, що в цьому році школи покинуло на 600 осіб менше, така статистика змусила задуматися співробітників приймальної комісії.

- Ми очікували, що кількість заяв буде менше як мінімум на сотню, -уточніл відповідальний секретар приймальної комісії БДПУ Віталій Ямковий. - Найбільшим попитом профілем став «Маркетинг і менеджмент»: на 20 місць подано 296 заяв, це без малого 15 осіб на місце. Два інших лідера - «Психологія і соціальна педагогіка» та «Історія», де 6,3 і 6,1 абітурієнта на місце відповідно. Незатребуваних спеціальностей у вузі не виявилося. На даний момент по всіх профілів конкурс становить мінімум дві людини на місце. Звичайно, частина абітурієнтів принесли поки тільки копії.

АГМА

У Амурську медакадемію на 235 бюджетних місць лікувального факультету претендують 603 людини, на 50 безкоштовних місць педіатричного факультету вже подано 210 заяв.

У Амурську медакадемію на 235 бюджетних місць лікувального факультету претендують 603 людини, на 50 безкоштовних місць педіатричного факультету вже подано 210 заяв

Матеріали по темі

Туризм і готельна справа в топі найпопулярніших у абітурієнтів амурських коледжів 14.07.2019, 10:12 Чи не працюєш за фахом - поверни гроші: амурські вузи набирають цільовиків за новими правилами 21.06.2019, 7:05 У Далекосхідному ГАУ в цьому році виділено понад 700 бюджетних місць 24.05.2019, 7:00 БДПУ почне готувати журналістів і істориків-географів 22.05.2019, 7:30 Надійдуть всі: факультет СПО АмГУ в нинішньому році прийме майже вдвічі більше студентів 14.02.2019, 5:00 У Далекосхідному ГАУ виділять бюджетні місця для економістів і збільшать набір на факультет СПО 23.01.2019, 7:00 Просто космос: амурські вузи підняли ціни на платне навчання 06.08.2018, 7:06 Прийом, як чути? Амурські вузи назвали найпопулярніші спеціальності 03.08.2018, 8:04 Платникам - стипендії, високобалльнікам - премії: як амурські вузи борються за абітурієнтів 10.07.2018, 12:38 Пауза для журналістів: амурські вузи зроблять перерву в наборі на деякі спеціальності 15.06.2018, 13:46 Абітурієнти зберуться на лінійку першокурсників в Благовєщенську 04.09.2017, 15:47

показати ще

Прийом, як чути?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online