6-а хвиля мобілізації в Харкові: з адвокатами і без вуличних облав

  1. АВТОР:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

16 липня 2015 року, 7:14 Переглядів: 16 липня 2015 року, 7:14 Переглядів:   Шоста хвиля мобілізації триватиме до 17 серпня

Шоста хвиля мобілізації триватиме до 17 серпня. & Nbsp; Фото: om-saratov.ru.

У Харківській області набирає обертів шоста хвиля мобілізації, яка триватиме до 17 серпня. За місяць роботи в регіоні воєнкоми виконали план поки тільки на 19%, в самому ж Харкові показник ще нижчий - 10%. При цьому кількість людей, яких повинні закликати по мобілізації, поки не оголошують, посилаючись на військову таємницю. Але відзначають: їх повинно бути більше, ніж під час п'ятої хвилі, тобто понад 1200 осіб.

Від попередньої хвилі і, зокрема, що закінчилася призовної кампанії, нинішня мобілізація відрізняється зовнішнім спокоєм. У соцмережах вже немає масових фотографій і відео, які свідчать про нетрадиційні методи вручення повісток в парках і метро.

У облвійськкоматі запевняють, що сумлінно виконують розпорядження губернатора про заборону вручення повісток на вулицях, але в той же час використовують нові напрямки в роботі. "Наприклад, медкомісію тепер будуть проходити в одному місці, щоб не втрачати час, а раніше кожен райвійськкомату направляв людину на обстеження і здачу аналізів на свій розсуд", - говорить заступник обласного військового комісара Юрій Калгушкін.

За його словами, тепер людей не забирають в райвідділи. "Раніше військовозобов'язаних відразу доставляли в районні військкомати, а тепер вони просто отримують повістки і можуть з'явитися, наприклад, через день-два", - зауважив Юрій Калгушкін.
Втім, в облвійськкоматі кажуть: незважаючи на лояльність мобілізації, харків'яни як і раніше неохоче приймають порядку. Більш того, тепер навіть для уточнення даних чоловіки є з адвокатами. "Кожна людина має право на адвоката, і ми не можемо позбавити людей цього", - коментує ситуацію воєнком Харківської області Володимир Козак.

Самі ж юристи говорять, що право людей на захист отримують не всі. "У військкоматах постійно намагаються не пустити юристів на територію, і мені навіть не відомі випадки, в яких адвокатам вдавалося пройти далі прохідної", - стверджує правозахисник Роман Лихачов .
На думку юристів, під час 6-ї хвилі мобілізації в Харкові хоч і немає вуличних "облав" на військовозобов'язаних, але як і раніше зустрічаються неприємні історії. Наприклад, днями до Лихачова звернулася жінка, чоловік якої поїхав на велосипеді в магазин, але в підсумку додому повернулося лише транспортний засіб. Чоловіка, за словами правозахисника, мобілізували прямо в магазині, вручивши повістку і тут же супроводивши в військкомат.
"Ще один випадок стався в понеділок: начальнику одного з підприємств надійшов лист з вимогою до всіх співробітників з'явитися до військкомату, причому всім в один і той же день. Можете собі уявити: 150 чоловік одночасно не є на роботу, що буквально паралізує діяльність підприємства, - каже правозахисник Роман Лихачов. - але за законом підставою для явки до військкомату може бути тільки повістка, але ніяк не лист ".

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "6-а хвиля мобілізації в Харкові: з адвокатами і без вуличних облав". інші Новини Харкова дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОР:

Максим Іванов

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online