Ціна монети 2 копійок 1991 року. "М", "Л" і перепутка по металу

  1. 2 копійки 1991 року М
  2. 2 копійки 1991 року Л
  3. 2 копійки 1991 року Л на заготівлі від 10 копійок
  4. 2 копійки 1991 року М на заготівлі від 10 копійок
  5. 2 копійки 1991 року в "білому" металі (покриття)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Серед білого дня інтелігентно одягнений чоловік в епоху застою і перебудови міг раптово попросити у вас на вулиці гроші. Ні, це був, звичайно, не грабіж і не прояв сучасного жебрацтва. У 99 відсотках випадків мова йшла про цілком конкретної монетку - дві копійки. Попросити двушку не вважалося непристойним. У цьому жесті, скоріше, протягав елемент взаємовиручки, культивувалася в Радянському Союзі. І володар двокопієчну гуртка найчастіше не скупився і без жалю віддавав монетку. Він знав: це пожертва покликане поєднати двох людей для важливої ​​розмови. Адже двушка виявиться не в магазині і не в повному кіоску, а скользнет в щілину телефонного автомата. Справа в тому, що в ті часи навіть квартирний стаціонарний телефон був далеко не у всіх, бо потужності існуючих телефонних станцій не дозволяли охопити населення великих міст. Розмови ж про мобільний зв'язок були сюжетами для науково-фантастичних оповідань. Людей рятували вуличні телефонні будки. Зараз вже важко повірити, що три десятка років розмову по телефону коштував фіксовану, здавалося, раз і назавжди певну суму - дві копійки.

2 копійки 1991 року М

2 копійки 1991 року М

двокопійкові монети тривають карбувати на заготовках з марганцовистой латуні. Вага стандартної монети дорівнює рівно два грами. Її діаметр становить вісімнадцять міліметрів, а товщина знаходиться в межах одного міліметра і його десятої частки. Це останній рік, коли аверс монетних знаків для обороту прикрашає герб Радянського Союзу. Уже в монетної лінійці ГКЧП замість земної кулі, облямованого колоссям з витками стрічки, ми побачимо пару кремлівських веж. Правда, нова лінійка вже не припускала двокопієчну номіналу (вона починалася з гривенника). Нововведенням для радянських монет зразка 1961 року стало явне позначення монетного двору. Для московських монет це буква "М" праворуч від герба.

2 копійки 1991 року Л

2 копійки 1991 року Л

Відповідно на монетах, які викарбувані в Ленінграді, праворуч від герба стоїть буква "Л". Складається враження, що нові монети (від гривенника до біметалічної десятірублёвкі) випустили нема на заміну, а в допомогу вже існуючим монетним знакам. Схоже, що планова економіка зобов'язувала виконувати поставлене завдання по дрібним копійчаним номіналах. І навіть коли ціни явно стрибнули до тисяч, обидва монетних двору продовжували безтурботно карбувати вже нікому не потрібну дрібниця, якій не судилося опинитися в обороті. Адже двокопієчну монет 1991 року в стані "Uncirculated" збереглося безліч. За відверто блискучі екземпляри без найменших дефектів часом не дадуть і низький старт, що можна перевірити за аукціонними проходах на нашому сайті.

2 копійки 1991 року Л на заготівлі від 10 копійок

2 копійки 1991 року Л на заготівлі від 10 копійок

За винятком літери, що означає монетний двір, в каталозі Федорина ми не побачимо інших різновидів. Однак будь-який колекціонер радянської погодовку буде радий додати в альбом до жовтим двушки їх сестер білого кольору. Це монети, помилково викарбувані на заготовках десяти-копійчану монету. Багато хто з експертів відкидають випадкове поява подібних перепуток, натякаючи на явний комерційний умисел. Дана гіпотеза має сенс, адже кожен такий екземпляр Зараз йде на аукціонах за кілька тисяч, а то і десятків тисяч. Ви і самі можете подивитися цінові вершини, вивчивши аукціонні проходи на нашому сайті.

2 копійки 1991 року М на заготівлі від 10 копійок

2 копійки 1991 року М на заготівлі від 10 копійок

Якщо білі монети, в основному, характерні для ленінградської продукції, то в останній рік карбування хаос творився на обох монетних дворах. Московські перепутка зустрічаються помітно рідше , Тому і ціна на них вище. У зв'язку з цим численні підробки "білих" монет хитрі продавці творять частіше за допомогою пересічних московських двійок. Тому для продажу завжди слід вимагати фото на вагах. Адже це мідно-цинкова двушка важить рівно два грами, а мідно-нікелева перепутка повинна на вагах показати вага десяти копійок (1,6 - 1,67 грам, що помітно менше двушки). Втім, експерт часто визначає "несправжню" перепутка просто за зовнішнім виглядом. Справа в тому, що діаметр заготовки гривенника теж менше (17,27 міліметра проти 1,8 міліметра у двушки). Тому дві копійки, викарбувані на заготівлі, призначеної для десяти копійок, повинні мати з однієї зі сторін монетного поля витончений кант. Зверніть увагу на білі 2 копійки М і Л, представлені вище. На обох монетах ділянку з вузьким кантом присутній.

2 копійки 1991 року в "білому" металі (покриття)

2 копійки 1991 року в білому металі (покриття)

"Якщо московські перепутка настільки рідкісні, чому ціна на них часто не доходить і до тисячі рублів ?!" - вигукне цікавий, який встиг зазирнути на сторінку з аукціонними проходами 2 копійки 1991 року М. Справа в тому, що там представлені як "білих" монет справжнісінькі двушки, але тільки зі світлим покриттям поверх жовтого металу. Одне з подібних виробів ми представляємо і тут, як приклад. Продавець обачно не надав фото на вагах. Але навіть по фотографіях видно, що на білій монеті відмінний стандартний кант без вузьких ділянок. Отже, про заготівлю для десяти-копійчану монету мови не йде. Досвідчені колекціонери відразу розуміють, що справа нечиста. І "білявки" хапають новачки, які сподіваються на диво. Підсумкова сума не блищить тисячами, але цілком покриває витрати на виробництво "раритету".

Серед феноменів цього року можна вказати справжнісінькі двушки зі слабомагнітних властивостями. Чим ближче справа йшла до краху системи, тим слабкіше дотримувався технологічний процес. Отже, спритні технологи вже при виробництві сплаву для заготовок могли додати в нього більш дешеві інгредієнти, які і повідомили монетам слабо виражені магнітні властивості. Їх відчує не будь-який магніт, а тільки з розряду потужних. Це, звичайно ж, не перепутка. Тим не менш, є любителі подібних відхилень від норми. Якщо у вас в руках такий екземпляр, знайте: ціна магнітної монети 2 копійки 1991 року прямо пропорційна ступеня вираженості її магнітних властивостей.

На прикладі телефонних апаратів, що сприймають виключно монету номіналом у дві копійки або дві копійчані монетки, можна простежити, як важко йшла епоха. Копійки і двушки вже не покривали ні витрати на забезпечення телефонного зв'язку, ні навіть витрати на утримання вуличних телефонних будок. Регіони і відокремилися республіки пробували продовжити експлуатацію радянської спадщини за допомогою різномастих жетонів. Але наступ чіпових і скретч-карт ознаменувало спочатку прихід таксофонів, вже не містили Монетоприймач, а після всеосяжна стільниковий зв'язок перетворила навіть їх в рідко зустрічаються динозаврів. Такими здаються і двокопійкові монети СРСР, яким і нині зрідка вдається майнути і загубитися в завалах сучасних гривеників.

Останні ціни по аукціонам на монети в російських рублях

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online