Довіреність на надання інтересів в суді. зразок 2019

  1. Основні правила оформлення довіреності
  2. Інструкція щодо заповнення довіреності на представлення інтересів в суді
  3. Частина 2. Перелік повноважень і підписи сторін
  4. Після оформлення довіреності

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато юридичні особи при виникненні спірних ситуацій змушені звертатися до суду. Найчастіше підприємства і організації вдаються для цього до допомоги довірених осіб. Для того, щоб представник мав законне право бути присутнім і захищати інтереси свого завірителя в суді, йому необхідно мати спеціальну довіреність.

Основні правила оформлення довіреності

Спеціально розробленого, уніфікованого бланка на представлення інтересів в суді не існує, однак при її оформленні варто дотримуватися норм, встановлених для подібних документів правилами діловодства.

ФАЙЛИ
Завантажити порожній бланк довіреності на представлення інтересів в суді .doc Завантажити зразок заповнення довіреності на представлення інтересів в суді .doc

Юридичні особи можуть писати довіреність у вільній формі або за спеціальним шаблоном. Головне, щоб документ містив докладні відомості про довірителя і його представника, а також повну інформацію про перелік послуг представнику прав і повноважень. Довіреність може бути написана як звичайною кульковою ручкою (колір тут не має значення), так і надрукована на комп'ютері, але вона в обов'язковому порядку повинна бути засвідчена справжніми підписами обох сторін.

Довіреність виписується на будь-яку особу, частіше за все - на юриста або головбуха.

Даний документ може бути виписаний на іншу юридичну особу, або на конкретну людину. Якщо в штаті організації працює юрист, то довіреність найчастіше виписується на його ім'я, якщо ж такого фахівця немає, то документ можна виписати на будь-якого іншого.

Інструкція щодо заповнення довіреності на представлення інтересів в суді

Частина 1. Сторони та «тіло» довіреності

Умовно поділити бланк довіреності в суд можна на кілька частин.

Перша включає в себе основні дані про довірителя і його представника.

  • На початку документа слід написати місто, в якому оформляється довіреність і дату її заповнення (прописом або цифрами).
  • Потім треба вписати реквізити юридичної особи: повне найменування компанії-довірителя (із зазначенням її організаційно-правового статусу), де і коли вона була зареєстрована, ОГРН, ІПН, КПП (ця інформація міститься в установчих документах), вказати керівника організації (його посаду, прізвище, ім'я, по батькові) і на підставі якого документа він діє ( «Статуту», «Доручення», «Положення» і т.п.). Якщо довіреність пише ВП, то на підставі Свідоцтва про державну реєстрацію (необхідно вказати її номер).
  • Після цього вносяться детальні відомості про довірену особу, яка представлятиме інтереси компанії в суді. Спочатку вказується його прізвище, ім'я, по батькові (повністю), паспортні дані (серія, номер, коли і ким виданий), адреса реєстрації за місцем проживання.
  • У «тілі» довіреності вказують установи, для пред'явлення в які даний документ розроблений, а також повний опис прав, які отримує представник компанії-довірителя. Формулювання в цій частині повинні бути коректними і чіткими, щоб виключити відмову у визнанні довіреності з боку судової інстанції.

Формулювання в цій частині повинні бути коректними і чіткими, щоб виключити відмову у визнанні довіреності з боку судової інстанції

Частина 2. Перелік повноважень і підписи сторін

  • Пишемо докладний перелік повноважень і дій, які довіряє представникові довіритель. Їх бажано вказати окремими пунктами або підпунктами.
  • Далі вказують термін, на який видано документ. Максимальна тривалість довіреності законом не обмежена.
  • Якщо тривалість дії довіреності не вказана, то вона автоматично є рівною одному році.

    Потрібно обов'язково включити рядок про можливість передоручення довіреності. Якщо така можливість виключається, то це потрібно також вказати.

  • На завершення довірена особа ставить під документом свій підпис, яку засвідчує керівник організації-довірителя. Він також розписується під довіреністю і ставить печатку організації. Тут слід зазначити, що з 2016 року юридичні особи не зобов'язані користуватися штампом або печаткою, але багато державних установ, в тому числі суди, як і раніше вимагають їх наявності на документах.

Тут слід зазначити, що з 2016 року юридичні особи не зобов'язані користуватися штампом або печаткою, але багато державних установ, в тому числі суди, як і раніше вимагають їх наявності на документах

Після оформлення довіреності

Деякі види довіреностей вимагають обов'язкового посвідчення у нотаріуса. Розглянутий нами документ до них не відноситься, проте, краще не нехтувати цією можливістю.

ВАЖЛИВО! Якщо документ оформляється з правом передоручення, то реєстрація нотаріусом обов'язкове.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online