Житомир.info | Тарнавський: виділених бюджетних грошей не вистачить для завершення будівництва будинку по Щорса в Житомирі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Екс-директор комунального підприємства "Житомирбудзамовник" Борис Тарнавський прогнозує черговий провал продовження будівництва будинку по Щорса, 155, хоча відзначає, що вболіває за те, щоб люди врешті-решт отримали свої квартири.

Він каже, що в разі провалу все шишки знову ж полетять на нього.

Історія будівництво будинку по вулиці Щорса, 155 дуже давня і заплутана. Почалася вона ще в середині 2000-х, коли будинок був передали комунальному підприємству "Житомирбудзамовник" від одного з підприємств Житомира, яке так і не змогло закінчити його будівництво.

За словами Бориса Тарнавського, в той час в місті було дуже багато довгобудів. Перед підприємством стояло завдання - завершити всі довгобуди в місті, серед яких був 9-поверховий будинок на Крошні.

Тарнавський визнає, що він прорахувався, почавши добудову будинку не змінивши проект. Будівельні роботи почалися і До 2008 планувалося їх завершити, але почалася криза. Після того, як мером Житомира став Володимир Дебой вже ніхто не цікавився будівництвом в місті, а тим більше будинком на Щорса.

"Я мав необережність не переробити проект будинку. Вулиця Щорса, на Крошні - це спальний район і не дуже багатий. Ця частина міста завжди більше цікавила молодь, тому що там дешеве житло. Фактично в 2005 році, 1-кімн та 2-кімнатні квартири продалися дуже швидко. За півтора року були розкуплені всі квартири. Друга частина будинку - більше 4 тис. м. кв. - це були 3-кімнатні квартири. До 2008 року, коли почалася криза їх вже було неможливо продати ", - пояснює Тарнавський.

Борис Тарнавський говорить, що після початком кризи, перед керівництвом міста і "Житомирбудзамовник" стояв вибір який будинок добудувати: по вулиці Народицької, 21 або Щорса, 155. Вирішено було добудовувати багатоповерхівку на вулиці Народицької.

"Завдяки підтримці тодішнього мера Віри Шелудченко, були підключені всі сили і будівництво вдалося завершити. А будинок на Щорса, 155 чекав" кращих часів ". І в 2010 році, коли вже мером став Володимир Дебой, ніхто про цей будинок не турбувався і не цікавився . я намагався пояснити цю ситуацію заступникам мера і іншим чиновникам, але ніхто не чув мене. Самому Дебою це неможливо було пояснити, до нього не можна було потрапити. на протязі декількох місяців я зміг би прибрати всі недоробки, але мені цього не дозволили. я міг б продати решту кварт Іри через той же молодіжний фонд, так як бажаючих купити було дуже багато. Мер каже, що комунальне підприємство - це муніципальна власність. Якщо це так - то необхідно допомагати цьому підприємству, а коли Дебой став мером, він кинув "Житомирбудзамовник" напризволяще ", - розповів Тарнавський.

У 2010 році щоб для добудови будинку необхідно було всього кілька місяців. Тарнавський пояснює, що тоді він домовився на рахунок вікон, котлів, обробки, і інших елементів, необхідних для завершення будинку. Потрібна була лише підтримка влади. Ное її не було ...

Житомир.info

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online