Традиційна турецька кухня

  1. Роль турецької жінки на кухні
  2. Їжа ніколи не викидається в сміття
  3. Домашня свіжа їжа завжди найсмачніша
  4. Інгредієнти для турецьких страв

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Безумовно, найважливіша кімната в турецькому будинку - це кухня. Турки приділяють особливу увагу їжі і її приготування. Трапеза для турків - це не тільки прийом їжі для відновлення витраченої тілом енергії, а й важливий зв'язок між друзями, родинами і друзями. Гостинність - одна з найважливіших складових турецького суспільства. Немає нічого дивного, якщо турки запросять на обід тільки що зустрілися їм туристів або мандрівників. Все починається і закінчується на кухні, в центрі будь-якого турецького будинку.

турецького будинку

Роль турецької жінки на кухні

Більшість відомих турецьких кухарів - чоловіки, але традиційно жінки на турецькій кухні займають особливе становище. Деякі сучасні молоді пари вважають за краще готувати удвох, але серед старшого покоління турки-чоловіки рідко готують для своєї сім'ї.

До сих пір в сільській місцевості та в консервативних районах Туреччини молоді туркені досконально вивчають традиційні рецепти приготування турецьких страв, які передаються з покоління в покоління. Дивно, але не багато хто використовує книги рецептів, замість цього вважають за краще дотримуватися перевірених роками рецептів страв, які так люблять їх сім'ї.

Турецька жінка, яка проводить багато часу на кухні, по-достоїнству пишається своїм робочим місцем. Кухня господарської туркені буде бездоганно чистою, з начищеними до блиску горщиками і сковорідками. У південно-східному регіоні Газіантеп (Gaziantep), прийнято говорити, що «кожна жінка - шеф-кухар від народження».

Їжа ніколи не викидається в сміття

Багато турків вважають, що їжа - дар від Бога, а відходи - це гріх, тому кожен інгредієнт використовується в повному обсязі, незалежно від того, чи йде він в салат, суп або в закуску. З цієї причини в турецькій кухні не прийнято викидати залишки їжі. На південному сході Туреччини вживається в їжу навіть селезінка (Далаков.). У деяких містах місцеві жителі несуть залишки їжі і відходи від обіду до годівниць для вуличних собак і кішок. А залишки хліба дбайливо збирають у пластикові пакети і вішають на перила, щоб хто-небудь міг їх використовувати.

М'ясо, що залишилося, як м'ясо ягняти або курки, змішують з рисом і горохом-нутом і готують ароматний плов, який є улюбленою стравою багатьох турків. Також з м'яса і рису готують курячий або рибний Столярні. Турки рідко викидають залишилася від обіду їду в сміття.

Домашня свіжа їжа завжди найсмачніша

Дуже повільно, але культура турецької кухні відходить від своїх витоків. Сьогодні турецькі жінки все частіше зайняті роботою, і у них залишається все менше часу на приготування їжі в домашніх умовах. Вони змушені вдаватися до готових напівфабрикатів, таким, як суп або хліб. У великих містах також впливає фаст-фуд. Це зручно, хоча і дорого, і є ідеальним рішенням для сімей, в яких всі дорослі працюють.
Однак, якщо дозволяє час, турки завжди намагаються самостійно готувати вдома. У деяких сільських районах в саду кожного будинку можна зустріти піч для випікання хліба. Точно так же турки кажуть, що найсмачніший суп - це домашній, який був приготований на основі свіжих інгредієнтів. Будь-яка турецька жінка, якій дозволяє час, завжди пригостить свою сім'ї, а також гостей свіжоспеченої домашньою випічкою.
На північному сході Туреччини, де корови вільно гуляють по пасовищах, молочні продукти завжди свіжі, як і більшість овочів, тому що місцеві жителі все вирощують на землі. Турки навіть маринують оливки, які щорічно збирають на узбережжі Егейського моря . Тому всі гості традиційних турецьких сімей завжди отримують більшу дозу вітамінів і мінералів на вечерю завдяки великій кількості свіжих інгредієнтів.

Інгредієнти для турецьких страв

Турецькі традиційні страви готуються на основі інгредієнтів, які завжди знайдуться у будь-якої господині в коморі. Відома турецька мудрість говорить, що до кінця осені необхідно заповнити свою комору, готуючись до зими.
1. Салча (Salca) - це сушіння томати або червона перцева паста, яку ви знайдете в більшості турецьких комор. Деякі туркені готують її самі, просто залишаючи помідори або перці на сонці. Інші купують її в супермаркетах. Кожна турецька жінка, яка вміє готувати, використовує її часто в якості основного смаку при приготуванні страв.
2. Соління (Турсу) включають буряк, корнішони, перці, цибуля і багато іншого. Турки засолюють практично всі. Маленькі зелені мариновані перці додаються в салати, супи або в основні страви. Вони можуть використовуватися в якості закуски або як основне блюдо. Панчар Турсусу (Pancar Tursusu) - турецька версія маринованого буряка, вареної з травами, але особливу пікантність додає велика кількість часнику.
3. Виноградна патока (пекмез) протягом століть була основним елементом турецької кухні. Широко використовується в якості натурального підсолоджувача, ліки від хвороби, а деякі турецькі жінки використовують його в якості замінника турецьких десертів.
4. Ми зустрічали турків, які їдять звичайні салати. Традиційно вони додають до них в якості заправки оливкову олію і свіжовичавлений лимонний сік. Оливкова олія також є основним інгредієнтом при приготуванні більшості страв і важливим інгредієнтом для турецьких мез, які підвищують апетит і вживаються в якості закуски .
5. Рис, приготовлений традиційним турецьким способом, заправлений вершковим маслом, можна часто зустріти на столі. Аромат повністю відрізняється від приготування рису в західних країнах. Альтернативою є булгур (bulger) - тверда пшениця. Він подається з дрібно нарізаною цибулею, огірками, помідорами і петрушкою, як салат - це дуже смачно.
6. Сумах (sumac) - традиційно близькосхідна спеція з ягід, з легким лимонним смаком. Її універсальність дивовижна, але в основному вона використовується як гарнір для салату або посипається на дрібно нарізані цибулю з петрушкою. Іноді також додається до кебаб або турецьким страв (легка варіація піци), її смак повністю змінює блюдо.
7. Пластівці чилі також універсальні тим, що дарують особливий аромат салатів або основних страв. Проте, ми особливо любимо їх вживати з домашніми супами, яких вони обдаровують гостротою і пікантність. У більшості турецьких ресторанів на всіх столах стоїть маленька банка з пластівцями чилі, звана "локантас" (lokantas).
Вам також буде цікаво почитати: Наш гід по турецької кухні для початківців: звичаї і традиції . Там ми розповімо про столовому етикеті, і що очікувати, коли ви їсте традиційну турецьку їжу вперше. Особливо цікаво буде тим, хто вперше відвідує Туреччину.

Особливо цікаво буде тим, хто вперше відвідує Туреччину

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online