Страви, які не соромно викласти в Instagram - в опитуванні ІА «Чіта.Ру»

  1. Один французький кухар говорив: «Смак і зовнішній вигляд їжі приносять задоволення в рівній мірі»....
  2. Ксенія, веде блог в Instagram
  3. Марина Балуєва, фотографує малюнки на каву

Один французький кухар говорив: «Смак і зовнішній вигляд їжі приносять задоволення в рівній мірі». З ним важко не погодитися, адже одна справа є смачну, але пом'яту «толчёнку», і зовсім інше - куштувати прикрашене свіжою зеленню картопляне пюре. ІА «Чіта.Ру» з'ясовувало ставлення чітінцев до прикраси блюд і дізнавалося секрети сервірування одного з читинський кафе-ресторанів.

Олена Казанова, офіціантка «Franc Cafe»

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

- Сервірування страви, а також його прикраса позитивно впливає на апетит. Кожен погодиться, що красиво оформлене блюдо здається смачнішим. А ще його хочеться сфотографувати, викласти в Instagram. Так сервіровка і прикраса страви роблять ресторану свого роду рекламу.

Основні правила сервіровки в кожному ресторані однакові. Це стандарт: вилка повинна лежати зліва, ніж - праворуч, тарілка ставиться на відстані двох пальців від краю столу, келихи - праворуч від тарілки. Секретів ніяких немає. Найголовніше при сервіруванні - зручність і практичність. Ще один важливий елемент - естетичність. Ми повинні дотримуватися симетрію в розміщенні посуду, щоб все красиво виглядало. Скатертини повинні бути випрасуваними, посуд - чистою, а келихи витертими.

До того як почала працювати в ресторані, я не розуміла, навіщо потрібно прикрашати страви. Здавалося, що це марна трата часу - все одно ж з'їдять. Зараз розумію, що прикраса страви можна вважати мистецтвом. Займаючись сервіровкою і прикрашаючи блюдо, ти вкладаєш в нього душу. Воно вже просто не може вийти несмачним.

Ксенія, веде блог в Instagram

- У своєму «Instagram» я публікую різного роду милі речі - наприклад, маршмеллоу і тістечка макаронів, чарівні гуртки або стаканчики кави. «Повноцінні» страви я не викладаю - все більше десерти, напої. Композицію фотографій створюю за настроєм, але завжди намагаюся, щоб вони виглядали природно і правдоподібно.

Якщо говорити про сервіровці та оздобленні страв взагалі, у відриві від соціальних мереж, то вони безсумнівно важливі. За плюс ресторану також вважаю приємну обстановку, яка теж може підвищувати апетит.

Що стосується мене, готувати я не те щоб не люблю, але лінуюся. Іноді, правда, накочує натхнення, і я готую десерти. Мені здається, вони апріорі повинні бути красивими, так що тут я на прикраси не скуплюся. Ще люблю готувати фарфалле з грибами під вершковим соусом - його теж обов'язково прикрашаю зеленню. А ось з сервіровкою вдома не переймаюсь.

Марина Балуєва, фотографує малюнки на каву

- У мене немає облікового запису в Instagram, та й «ВКонтакте» я користуюся виключно для спілкування. Фотографії смакоти, які я роблю, зберігаються на телефоні виключно для особистого користування і милування. Іноді я гортаю галерею, дивлюся на малюнки на каву і згадую, хто, де і коли мені їх зробив.

Мені здається, малюнки на каву - це особливий вид мистецтва. У них, як і в будь-яку картину, вкладають душу, на них витрачають сили. Я пробувала сама малювати на каву, і повинна сказати, що заняття це не з легких. Мені вдавалися тільки прості сердечка, в порівнянні з якими всілякі собаки і навіть написи - справжній витвір мистецтва.

Звичайно, отримати в кафе чашку ароматного напою з симпатичним малюнком набагато приємніше, ніж звичайну каву. Мені страшенно шкода руйнувати таку красу, і це теж причина сфотографувати «розмальований» кави. Будь-яка фотографія - це спогад, яке просто зберігається в телефоні або комп'ютері, а не в твоїй пам'яті.

Тому ж мені іноді хочеться сфотографувати ті дивні речі, що я пробую в подорожах. У мене є кілька таких знімків, дивлячись на які, я згадую не тільки зовнішній вигляд, але і смак, аромат страви. А потім думки перескакують на саму країну, на проведені в ній дні. Я не розумію людей, які засуджують фотографії їжі. Напевно, вони просто не бачать всієї цінності таких знімків.

Та й всю цінність прикраси страв розуміє не кожен. Я вважаю, що зовнішній вигляд страви так само важливий, як і його смак. Красива їжа виглядає смачніше, смачніше, тому навіть вдома я завжди намагаюся прикрашати страви хоча б зеленню.

Дарина Прокоп'єва 2015-04-14 14:58, 14 квітня 2015
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online