Квартира бездітним за секс. Яким орендарям завжди раді

  1. Портрет неблагополучного орендаря
  2. Неблагонадійний орендодавець. Квартира за секс
  3. Зовнішність буває оманлива
  4. У США відмовили здати квартиру жінці з дитиною

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Власники квартир часто виставляють жорсткі вимоги до орендарів. "Тільки слов'яни. Чи не палять. Сім'я. Без дітей". Кожен, хто хоч раз шукав квартиру, стикався з подібним. Чи виправданий такий підхід? Чи законно обмежувати орендарів в правах на пошук квартири? І як претендентові убезпечити себе від обману з боку власника квартири, читайте в матеріалі порталу Москва 24. Власники квартир часто виставляють жорсткі вимоги до орендарів

Фото: depositphotos / .shock

Портрет неблагополучного орендаря

Не всі шукачі спочатку в рівному становищі на ринку орендного житла. І хоча у кожного власника свої переваги, є пунктик, які у багатьох міцно сидять в голові.

"Найперше, на що власники звертають увагу, - національний фактор, - пояснює генеральний директор агентства нерухомості Олександр Ніколаєнко. - Слов'яни або неслов'яни. Вважається, раз неслов'яни, значить з ними можуть бути проблеми. Тому їм важко зняти квартиру в ціновому сегменті до 60 000 рублів ".

Фото: cian.ru

Це відбувається тому що іноземці зловживають довірою. Часто відбувається так, що двушку здаєш двом-трьом людям, а після перших місяців сусіди починають скаржитися, що в квартирі проживає 10 осіб.

З іншого боку, якщо людина неслов'янської зовнішності підтвердить своє гарне фінансове становище, національність не проблема, запевняє Олександр.

Дуже часто власники хочуть, щоб в їх квартирах жили слов'яни. Але іноді вони готові поступитися більш забезпеченим, готовим платити великі гроші клієнтам. Зазвичай розмір надбавки становить від 10 до 20%. Власник приймає рішення: "Я готовий пустити цих мешканців і відслідковувати, що вони проживають в тій кількості, в якому спочатку селилися і що стан квартири не погіршується".
Дуже часто власники хочуть, щоб в їх квартирах жили слов'яни

Олександр Ніколаєнко

Генеральний директор агентства нерухомості


Ріелтор в змозі вплинути на думку власника. "Був такий приклад з сім'єю з Дагестану, - розповідає експерт. - Агент працював з цим клієнтом не перший раз і знав, що людина прожила на попередній квартирі п'ять років і питань до нього не виникало. Він переконав власника, що сім'я хороша і довго жила на попередній квартирі. Запропонував дати контакти попередніх власників, які продають квартиру. Саме тому сім'я і була змушена переїжджати. Іноді в таких випадках вдається побороти упередження орендодавця ".

Ще одна категорія людей, яких не люблять розглядати, - студенти. Воно й зрозуміло. Вважається, тільки що відірвалися від будинку, влаштовують пиятики, гулянки.

Власники квартир також не люблять самотніх матусь з дітьми через те, що ті можуть виявитися неплатоспроможними, пояснює Олександр Ніколаєнко.
У категорію неблагонадійних підпадають і ті, хто здає одне житло (дорожче), а знімає інше (дешевше).

У нас були ситуації, коли знімають одне житло за рахунок іншого з'їжджали. Жінка здавала котедж, а знімала однушку ближче до роботи. Коли мешканці котеджу з'їхали, вона була змушена виїхати з однокімнатної.
У нас були ситуації, коли знімають одне житло за рахунок іншого з'їжджали

Олександр Ніколаєнко

Генеральний директор агентства нерухомості


Є власники, які не хочуть здавати житло сім'ям з маленькими дітьми дошкільного віку. Тому що діти можуть розмалювати стіни, попсувати меблі. З цієї ж причини деякі орендодавці негативно ставляться до тварин. Є окрема категорія людей, яка проти курців.

Неблагонадійний орендодавець. Квартира за секс

Фото: ТАСС / Олександр Рюмін

Чому в неблагонадійності підозрюють тільки квартиронаймачів? А що власники квартир? На ринку є ціла ніша по здачі житла формально безкоштовно - на ділі за інтимпослуги. Nothing personal, it's just sex.

Соціальні мережі ломляться від спеціальних груп з подібними пропозиціями. "Москва Житло Задарма вписку", "Віддам даром, куплю, продам, здам житло", "Оренда житла за інтим \ житло за секс - ВСЯ РОСІЯ", перераховувати можна нескінченно.

Відповідно до Цивільного кодексу і Конституції РФ приватна власність в Росії є недоторканною, і ніхто не має права нав'язувати власникам якусь волю - в тому числі, що можна здавати, що не можна здавати. Якщо ж людина зареєстрував себе як індивідуальний підприємець, придбав патент на здачу нерухомості, то він має повне право сам визначати, кому він буде здавати свою нерухомість, а кому ні.
Відповідно до Цивільного кодексу і Конституції РФ приватна власність в Росії є недоторканною, і ніхто не має права нав'язувати власникам якусь волю - в тому числі, що можна здавати, що не можна здавати

Поліна Давидова

Засновник юридичної компанії "Мир закону"


Ось стандартне опис однієї з груп: "Знайти житло безкоштовно стало можливим. Вам всього лише необхідно виконувати певні умови, наприклад прибирати в будинку, готувати їжу або допомагати в навчанні. Також ви можете підселити до себе дівчину або хлопця для створення сім'ї. Або ж знайти коханку, друга і просто хорошу людину, яка допоможе вам у ситуації, що склалася. А безкоштовне житло - це хороший привід для знайомства з дівчиною чи хлопцем.
Вступаємо, спілкуємося, ділимося інформацією і знаннями, викладаємо життєві проекти і пропозиції.
Всім бажаю дружби і еротичного настрою !!! "

Чоловік не шукає важких шляхів. Фото: група "ВКонтакте" "Віддам даром, куплю, продам, здам житло"

"Шукаю худеньку дівчину для спільного проживання в 2-квартирі в Москві велика допомога по дому і відносини бажані", - ще одне з таких оголошень. Тут і далі орфографія авторів повідомлень збережені.

"Підсіли дівчину. Живу один. В кв все є. З тебе вміння готувати. СПБ. В лс." "Підсів до себе в 3 х кімнатну квартиру девушку.за отношенія.москва."

Трапляються набагато цікавіші варіанти відразу з пропозицією руки і серця: "Шукаю добру господарську жінку, неважливо звідки, для спільного проживання в моїй квартирі і для укладення шлюбу" (Володимир, 65 років).

Примітно, що за заняття проституцією передбачена адміністративна відповідальність, а за особливі відносини з орендодавцем - немає.

Зовнішність буває оманлива

Фото: depositphotos / Wavebreakmedia

Власники обгрунтовано побоюються за своє житло, вважає ріелтор Тетяна Рябова. "Від людини можна очікувати всього, тому що чужа душа потемки. Іноді приходять такі херувими, від яких не чекаєш підступу", - розповідає фахівець, у якій був в практиці подібний випадок.

"Я допомагала подрузі здавати квартиру. Прийшла дівчина і розповіла, що буде жити з родиною. А на ділі влаштувала справжній бордель. У квартиру регулярно приходили негри. Квартиру просто" вбили ". У під'їзді сиділа консьєрж, але вона не повідомила про це власниці. до цього вона хотіла здати квартиру своїм знайомим, але ми їй відмовили, і вона затаїла образу ", - пояснила Тетяна.

Застава за квартиру не покрив збитки. У квартирі довелося робити ремонт - міняти шпалери і навіть підлоги, не кажучи вже про меблі, яка виявилася розбита.

Помилка власника в цьому випадку була в тому, що вона не приходила в квартиру з перевірками.

Тетяна Рябова

ріелтор


"Моя подруга, інтелігентна жінка, домовилася гроші передавати на" Фрунзе ". Коли я запитала, чому ж хоча б зрідка не спадало з перевірками, вона сказала:" Мені незручно, там сім'я ".

Потрібно обов'язково подивитися сім'ю, якій збираєтеся здавати квартиру, і перший час доглядати за тими, хто живе, - пояснила ріелтор.

Що стосується раптових перевірок. У договорі найму, який підписують обидві сторони, зазвичай прописується: відвідувати квартиру раз на місяць за домовленістю з попередженням за два дні. Однак якщо господар отримує сигнали від сусідів на мешканця, тоді має сенс прийти раптово.

Тетяна Рябова

ріелтор


Якщо людина не виконує умови договору, його можна переглянути або навіть розірвати в залежності від ситуації. Тетяна привела ще один приклад зі своєї практики. "У трикімнатній квартирі в гарному будинку на Нікітській оселилися дві дівчини, дуже симпатичні. А потім мені зателефонував господар квартири, дуже інтелігентна людина. Він поскаржився, що раніше там жили дві дівчини, а тепер - три. А квартиру цю ми здали їм дешево, бажаючих було багато ", - розповіла Тетяна.

У підсумку ріелтор пояснила господареві, що треба вимагати дотримання договору, тому що в ньому чітко були прописані наймачі. Вдалося домовитися, і третя дівчина з'їхала.

Більше половини пропозицій по оренді квартир в серпні 2017 року були не в ціновому діапазоні від 25 до 40 тис. Рублів. Найбільшим попитом у орендарів користувалися однокімнатні квартири - 50,39%.
Вони ж на першому місці у орендодавців - 44,61%. За даними компанії "МІЕЛЬ-Оренда".

У США відмовили здати квартиру жінці з дитиною

У США домовласникам і брокерам заборонено дискримінувати орендарів через наявність дітей. Однак такі випадки все ж відбуваються.

За даними видання AmNewYork, в серпні 2013 року Джессіка Ізраель з прийомною дочкою шукала житло. Брокер з фірми Metro Garden Realty Роджер Машіхі спочатку погодився здати квартиру в оренду, яка ідеально підходила сім'ї. Джессіка цікавилася двокімнатною квартирою за тисячу вісімсот дев'яносто п'ять доларів.

"Я спеціально переїхала в Форест-Хілс (прим. Москви 24 - район центральної частини Куїнса, Нью-Йорк), щоб дочка ходила тут в школу", - розповіла Джесіка.


Коли брокер дізнався, що малятку два роки, то відмовив жінці. "Я думаю, у власника квартири виникнуть незручності в цій ситуації, враховуючи, що квартиронаймач знизу займається музикою і це може порушити сон дитини. Спасибі, що зв'язалися зі мною", - відповів Машіхі в текстовому повідомленні.

Інші варіанти брокера були або дорожче, або за межами Форест-Хілс.

Спершу Ізраель не знала, що робити. "Я була в шоці", - зізналася мати. Обміркувавши подію, жінка зателефонувала на гарячу лінію комісії з прав людини (CCHR). Їй пояснили, що в місті домовласникам і брокерам заборонено дискримінувати квартиронаймачів через наявність дітей.

Багаторічна розслідування привело до того, що в серпні 2017 року брокера Машіхі зобов'язали виплатити Ізраель 5 тис. Доларів. Більш того, брокер повинен пройти тренінг, пов'язаний з вивченням законів Нью-Йорка про права людини. Крім того, він зобов'язаний повісити плакат "Повідомлення про права людини" в своєму кабінеті, роздати постери орендарям під час продовження оренди на наступні п'ять років і відпрацювати 40 годин громадських робіт протягом року.

З тих пір Израель усиновила ще трирічного малюка. За її словами, вона заварила кашу з розслідуванням не через грошей. Вона просто хотіла, щоб з дискримінацією не стикалися інші.

За даними комісії з прав людини, в останні роки число претензій на відмову в здачі житла через наявність дітей збільшилася. До травня 2017 року було проведено 23 розслідування, а в 2013-2014 роках їх було всього 11.

Читайте також


Носатов Іван

Чи виправданий такий підхід?
Чи законно обмежувати орендарів в правах на пошук квартири?
А що власники квартир?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online