Депутати готують ще одне нововведення для автомобілістів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Фото: pixabay.com

У Верховній Раді України зареєстрований проект закону 9124 про внесення змін до статті 8 Закону України "Про автомобільні дороги", яким передбачаються зміни в частині класифікації автомобільних доріг загального користування державного значення та місцевого значення.

Документ передбачає надання додаткових повноважень органам місцевого самоврядування в частині управління автодорогами місцевого значення і вводить нову класифікацію автомобільних доріг загального користування.

"Внесення змін до статті 8 Закону України" Про автомобільні дороги "в частині класифікації автомобільних доріг загального користування державного значення та місцевого значення для подальшого віднесення орієнтовно 14 тис. Км територіальних автомобільних доріг загального користування державного значення до доріг місцевого значення, і надання статусу регіональних доріг решти 8 тис. км територіальних доріг ", - сказано в пояснювальній записці до проекту.

Нагадаємо, в Україні можуть побудувати перший автобан , Який відповідає всім вимогам Європейського Союзу. Зокрема, Німеччина розглядає можливість виділення на це коштів. Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, підбиваючи підсумки поїздки до Німеччини.

Нагадаємо, раніше була названа попередня ціна проїзду по платних дорогах в Україні . Точна вартість буде відома після тендера з будівництва платної дороги Київ - Біла Церква.

Платні траси в усьому світі будуються для скорочення і випрямлення маршруту в обхід населених пунктів. Така дорога зазвичай коротше на 50-100 км - це дозволяє заощадити паливо і час, але за оплату. При цьому концесійні дороги будуватимуть з нуля. Існуючі траси залишаться безкоштовної альтернативою.

Раніше журналісти "Сегодня" розбиралися, як функціонують платні дороги в Угорщині і чи можливо таке в Україні :

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Підписуйтесь на нашу розсилку

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online