Перерахунок відсотків при достроковому погашенні кредиту в Ощадбанку в 2019 році

  1. Графік погашення кредиту Ощадбанку
  2. Бланк графіка платежів по іпотеці Сбербанк - завантажити зразок
  3. Види погашення іпотеки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При необхідності, в Ощадбанку можна оформити договір іпотечного кредитування терміном від 10 до 30 років. Цей вид кредитування є найбільш довгостроковим.

Придбана нерухомість по іпотеці набуває статусу заставної. Несплата за кредитом дає право Ощадбанку скористатися своїм правом і виставити житло на продаж.

Графік погашення кредиту Ощадбанку

Графіком погашення кредиту також називається графік платежів, на підставі якого проводиться розрахунок щомісячних виплат. Графік являє собою таблицю з зазначенням суми щомісячних платежів, до яких входять як відсотки, так і розмір основного боргу. У документі Сбербанк вказує суму зменшення загальної заборгованості, а також розмір відсотків. Перед тим як підписувати договір кредитування від Ощадбанку, позичальникові видається графік погашення позики.

Що стосується графіка дострокового погашення позики від Ощадбанку, то процедура розрахунку має свої нюанси. Кредитна організація не видає подібні графіки своїм позичальникам. Розмір суми, необхідної для сплати за минулий місяць при достроковому погашенні постійно змінюється.

Відносно іпотечного кредитування сума основної частини щомісячних перерахувань призначається для погашення відсотків. Менша частина платежу спрямована на зменшення основного боргу. Наприклад, кредит у мільйон рублів: щомісячний платіж становить 11 тисяч за умови укладення договору з Ощадбанком на термін 20 років під 12% річних.

У щомісячний платіж входить сума на погашення:

  • основного боргу - тисяча рублів;
  • оплату відсотків - 10 тисяч.

Після першого платежу сума заборгованості буде зменшена лише на тисячу рублів і розмір боргу за зобов'язаннями складе 999 тисяч.

Як тільки платіж перевищить мінімальний щомісячний розмір, то він відразу набуває статусу дострокового платежу. Однак, обсяг відсотків по кредиту залишається без змін. Списання відсотків відбувається чітко за графіком платежів. В даному випадку змінюється лише розмір основного боргу.

Так, при внесенні 20 тисяч рублів сума основної заборгованості складе 979 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Отже, при внесенні наступного щомісячного платежу графік змінюється. Сума за іпотечним договором зменшується. Важливо знати! Зниження розміру перерахувань при одноразовому достроковому погашенні незначне. Але якщо дострокове погашення боргу буде відбуватися систематично, то позичальник зможе заощадити значну суму.

Розрахунок відсотків буде відбуватися за сумою залишку основного боргу. Так, при сумі боргу в півмільйона. Розмір відсотків знизиться з 10 тисяч до 5 тисяч рублів. Так, якщо кредит погашати достроково, то економія для позичальника може скласти ні одну сотню тисяч.

За умови дострокового погашення всієї суми кредиту, позичальнику слід проконтролювати, щоб Сбербанк закрив рахунок. Досить буде вийти довідку про закриття кредиту, яка виступає в ролі гаранта відсутності боргів і можливих претензій банку до клієнта.

Багато громадян, що зіткнулися з кредитуванням від Ощадбанку, обговорюють свої запитання, отримують відповіді на спеціальних форумах. Також на форумі дострокового погашення іпотеки від Ощадбанку можна поділитися своїм досвідом відносин в рамках договору кредитування з банківською організацією.

Бланк графіка платежів по іпотеці Сбербанк - завантажити зразок

Відкрите Акціонерне Товариство Сбербанк Росії

Додаток № ___ за кредитним договором №__ від «__» _____ 20__р.

Графік платежів

ПІБ позичальника

Договір № ___ т «___» ___ 20__р.

Дата фактичного надання кредиту «___» ___ 20 ___ г.

п / п

Дата Сума платежу в рублях Залишок заборгованості за кредитом (рублі) За кредитом За відсотками за користування кредитом Разом

Види погашення іпотеки

Різниться кілька видів платежів по іпотеці:

  1. Аннуїтетний. В даний час даний вид погашення іпотечного кредиту є більш популярним. При ануїтетних платежах позичальник щомісяця вносить однакову суму, що є досить зручним способом, а фіксований розмір платежу не вимагає робити ніяких додаткових розрахунків. Незважаючи на позитивні моменти, можна виділити негативну сторону аннуитетного платежу - велика частина виплат по іпотеки йде на погашення відсотків, що сприяє повільного зменшення основного боргу.
  2. Диференційований. Даний вид платежів не користується величезною популярністю, та й не всі кредитні організації вважають за краще працювати з їх застосуванням. При погашенні іпотеки даними способом сума щомісячного внеску протягом усього терміну дії договору незмінна, однак розмір відсотків постійно змінюється. Так, на початку виплат розмір відсотків досить великий, але з часом він зменшується. Це і робить іпотеку з диференційованими платежами мене доступною, адже внесення в якості початкових платежів вимагає найбільших сум в порівнянні з ануїтетними платежами, що змушує банк пред'являти до позичальника більш жорсткі вимоги.

Ключова ставка з 17.12.2018, ➤ 7,75%
Інфляція, березень 2019 року ➤ 5,3%

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online