Як викупити свій борг у банку або МФО?

  1. Який борг банк погодиться продати?
  2. Чому банку вигідніше продати борг за безцінь, ніж тримати при собі або подати в суд?
  3. Навіщо викуповувати свій борг у банку?
  4. Чому банк не може продати борг позичальнику безпосередньо?
  5. Де можуть допомогти з викупом боргу у МФО?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Всього лише 1-5% проблемних позичальників знають, що можна викупити у банку свій прострочений борг. І ще менша кількість людей скористалося цією можливістю, а даремно.

Принцип дуже простий і аналогічний схемі продажу боргу коллектосркому агентству. Позичальник знаходить підставну особу, бажано не фізичне, а той вже викуповує борг у банку за договором цесії за 10-25% від суми виданого кредиту. Без всяких штрафів, пені, неустойки тощо Аналогічні умови діють і для колекторів. Після покупки боргу, підставну особу «перепродує» борг позичальнику за 0.00 рублів або «прощає», керуючись ст. 415 ГК РФ.

Договір цесії - це договір переуступки прав вимоги іншій особі, відповідно до ст. 382 ГК РФ.

Звичайно, у всіх повинен з'явитися закономірне питання: «Де шукати підставну особу?»

Вибір у позичальників не великий: або звертатися до дипломованого юриста, заодно він складе всі необхідні папери, або йти до антиколекторів , Які теж можуть посприяти в цій справі. Звичайно, за таку послугу доведеться заплатити, але це в будь-якому випадку набагато вигідніше і простіше, ніж погашати кредит з шаленими відсотками і штрафами.

Якщо банк сам пропонує позичальникові викупити борг, то в якості підставної особи можуть виступити знайомі або друзі позичальника, але не родичі. В цьому випадку, всі документи підготує банк.

Який борг банк погодиться продати?

  • Всього лише 1-5% проблемних позичальників знають, що можна викупити у банку свій прострочений борг Якщо позичальник взагалі не вчинив жодного платежу по кредиту або вже не платив протягом 6-12 місяців.
  • Велику роль відіграє тип кредиту. Наприклад, автокредит або іпотеку банк ніколи і нікому не продасть, адже за ними є запорука, який можна продати. А ось беззаставні позики або кредитні карти - зовсім інша справа. Їх банки з задоволенням продають.
  • Якщо у боржника немає значимого майна, багато непогашених кредитів в інших банках. Відповідно стягнення боргу буде безперспективним.
  • Якщо за кредитним договором не було поручителів, з яких можна вимагати повернення боргу позичальника.
  • До моменту продажу сума заборгованості перед банком повинна сильно вирости за рахунок страховки,%, штрафів і т.д. Велику суму стягнути набагато важче, такий борг банку простіше продати.
  • Кредити, у яких підходить термін позовної давності. Чим ближче термін, тим дешевше продадуть кредит.
  • Безперспективна судове провадження. Повна відмова позичальника від погашення боргу також може змусити банк продати його.

Можуть бути й інші причини, але ми розглянули основні.
Читайте також: Що робити, якщо до вас прийшли судові пристави?

Чому банку вигідніше продати борг за безцінь, ніж тримати при собі або подати в суд?

Банкам не вигідно тримати «погані» кредити під своєю юрисдикцією. Це обумовлюється кількома факторами:

  • По-перше, це нормативи Центробанку змушують позбавлятися від проблемних боргів і позичальників.
  • По-друге, це неважливі показники кредитного портфеля, які негативно впливають на імідж і рейтинг банку.
  • По-третє, це трудомісткість самостійного стягнення заборгованості.

Висновок один: банку простіше відбілити себе в очах Центробанку, закрити всі діри, продати борг за безцінь і поиметь хоча б щось, ніж взагалі нічого.

З цієї причини банки і продають безперспективні кредити іншим особам, а сам процес відбувається максимально приховано. Ви ніколи не побачите оголошення в газеті про продаж банком боргу позичальника будь-якому охочому, адже це дискредитує дану кредитну організацію в очах клієнтів і конкурентів.

Навіщо викуповувати свій борг у банку?

В останні роки, деякі банки самі пропонують своїм позичальникам викупити борг, тільки через третю особу за 20-30% від тіла кредиту В останні роки, деякі банки самі пропонують своїм позичальникам викупити борг, тільки через третю особу за 20-30% від тіла кредиту. Адекватні позичальники з задоволенням погоджуються на таку пропозицію і правильно роблять. Якщо банк доведе справу до суду, то позичальник може розраховувати лише на скасування штрафів, неустойки, а сума кредиту не зміниться.

Позичальник також отримає величезні бонуси при викупі свого боргу:

  1. Зменшитися кредитна заборгованість в 5-6 разів. При цьому штрафи і відсотки спишуться, як ніби їх і не було. Колекторам банки продають борг за ціною 7-15% від тіла кредиту, для позичальників пропозиція не таке щедре, всього 20-30%.
  2. Позбавлення від боргового гніту, колекторів і т.д.
  3. Поліпшення кредитної історії і моральне задоволення.

Чому банк не може продати борг позичальнику безпосередньо?

За ідеєю може, і навіть хоче, але на такий крок ніколи не піде. Причин на це кілька:

  • По-перше, все ж це справа принципу. Будь-позичальник, що не виконує свої кредитні зобов'язання, для банку - просто шахрай. А продавати борг шахраєві, який хотів усіх обдурити - негоже.
  • По-друге, банки розуміють, що якщо продати таким чином борг одному позичальнику, ця ситуація може отримати розголос. Уже завтра вишикується черга з таких же покупців власних кредитів за безцінь, що цілком може призвести до кризи всієї банківської системи РФ.

Де можуть допомогти з викупом боргу у МФО?

У кожному конкретному випадку все вирішується індивідуально. Ми радимо звернутися на телеграм канал @nuzhen_kredit. Там описати свою ситуацію докладно. На даному каналі є фахівці, які допомагають з питанням викупу боргу. Не завжди можна отримати 100% результат, особливо якщо у вас борги в різних МФО. Зазвичай борг викуповується не у самій кредитної організації, а у колекторів, які стягують цей борг.

Який борг банк погодиться продати?
Чому банку вигідніше продати борг за безцінь, ніж тримати при собі або подати в суд?
Навіщо викуповувати свій борг у банку?
Чому банк не може продати борг позичальнику безпосередньо?
Де можуть допомогти з викупом боргу у МФО?
Звичайно, у всіх повинен з'явитися закономірне питання: «Де шукати підставну особу?
Який борг банк погодиться продати?
Чому банку вигідніше продати борг за безцінь, ніж тримати при собі або подати в суд?
Навіщо викуповувати свій борг у банку?
Чому банк не може продати борг позичальнику безпосередньо?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online