Строкова служба в армії зарахується до загального стажу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щороку трудової діяльності оцінюється в пенсійних балах, кількість яких безпосередньо залежить від суми страхових внесків. Але в формуванні майбутнього пенсійного капіталу беруть участь і соціально-значимі періоди, протягом яких людина вимушено не працював - сюди відноситься і строкова служба в армії. За кожен рік проходження служби призовники отримують бали в розмірі 1,8 пенсійного коефіцієнта.

За свою трудову діяльність майбутній пенсіонер повинен накопичити як мінімум 30 пенсійних балів і 15 років стажу (до 2025 року). Вартість пенсійного коефіцієнта щороку визначається урядом РФ. У 2018 році вона становить 81,49 рублів.

Також до страхового стажу, нарівні з періодами трудової діяльності, зараховуються:

1) Періоди догляду одного з батьків за дітьми до 1,5 років:

-1,8 пенсійного бала за один рік догляду - за першою дитиною,

-3,6 пенсійного бала за один рік догляду - за другою дитиною,

-5,4 пенсійного бала за один рік догляду - за третім чи четвертим дитиною.

2) За повний календарний рік 1,8 пенсійних бала покладається за:

- періоди догляду, здійснюваного працездатним обличчям за інвалідом I групи, дитиною-інвалідом або за особою, яка досягла віку 80 років;

- періоди проживання подружжя військовослужбовців, що проходять військову службу за контрактом, разом з подружжям в місцевостях, де вони не могли працювати в зв'язку з відсутністю можливості працевлаштування, але не більше п'яти років в цілому;

- періоди проживання за кордоном подружжя дипломатів і консулів, але не більше п'яти років в цілому.

Зазначені періоди беруть участь і в формуванні грошового розміру страхової пенсії. При розрахунку пенсії, бали за них будуть додані до накопичених балів за трудову діяльність громадянина і помножені на вартість одного пенсійного бали в рік призначення пенсії.

У 2018 році для призначення страхової пенсії потрібно накопичити не менше 9 років стажу і 13,8 пенсійних балів. Якщо показників не вистачить, призначення пенсії відсунеться на 5 років. А замість страхової буде призначена соціальна пенсія, сума якої часто менший за прожитковий мінімум. Але якщо так трапляється, то до мінімуму проводиться соціальна доплата до пенсії.

Дізнатися кількість вже накопичених пенсійних балів можна в Особистому кабінеті громадянина на сайті ПФР.

Гаряча лінія Відділення ПФР по Амурській області - 8 (4162) 202-400

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online