Кримінальна відповідальність за ухилення від військової служби в 2017 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

15 грудня помічник прокурора Атутов Сергій Олександрович прочитав лекцію в старших класах про ухилення від військової служби 15 грудня помічник прокурора Атутов Сергій Олександрович прочитав лекцію в старших класах про ухилення від військової служби. Діти із задоволенням слухали лекцію і задавали питання. Сергій Олександрович повідомив про те, що чинним законодавством передбачена відповідальність за ухилення від військової служби. При цьому ухилення від армії - це багатозначне поняття, яке включає в себе кілька дій або бездіяльності особи, яка підлягає військової служби.

Хто підлягає призову на військову службу

Для того, щоб розібратися в такому питанні, як ухилення від армії і хто підлягає призову , Спочатку слід визначити перелік осіб, які зобов'язані пройти військову службу. Згідно з підпунктом «а», пункту 1 статті 22 Федерального закону від 28 березня 1998 року № 53-ФЗ «Про військовий обов'язок і військову службу» призовниками вважаються чоловіки у віці від 18 і до 27 років, які перебувають на військовому обліку і не прибувають в запасі. Слід зазначити уточнення Закону про військову службу, що особи, які не перебувають на військовому обліку, але зобов'язані там бути, також визнаються призовниками, в іншому випадку, їм буде обов'язковими ухилення від військової служби.

При цьому пункт 1 статті 26 даного закону говорить, що призов на військову службу включає в себе два види заходів, а саме:

  • явка у військкомат на медичний огляд і засідання призовної комісії;
  • явка в вказане військкоматом місце для відправки на службу.

Відповідно до пункту 3 статті 26 Закону про військову службу на кожне з цих заходів військкомат викликає чоловіка відповідним порядком. Відповідно, неявка без поважної причини тягне за собою покарання за ухилення від служби в армії.

Кримінальна відповідальність за ухилення від військової служби

Відповідальність за ухилення від військової служби встановлюється Кримінальним Кодексом РФ (далі - КК РФ). Відповідно до частини 1 статті 328 КК РФ ухилення від військової служби - це неявка до військкомату на медичний огляд, засідання призовної комісії або місце відправки на службу. Про даному заході громадянин повинен бути належним чином повідомлений повісткою, отриманою в руки під особистий підпис. Стаття за ухилення від військової служби передбачає, що не зважає ухиленням від служби неявка на дані заходи з поважної причини, якою вважається хвороба, народження дитини, смерть одного з рідних. Однак, дана «поважна причина» ухилення від військової служби повинна бути підкріплена офіційним документом. Слід зазначити, що під ухиленням від військової служби військкомати мають на увазі відразу кілька обставин:

  • неявка за повісткою до військкомату особи, яка перебуває на обліку;
  • неявка в військкомат для постановки на облік або зняття з нього у встановлений термін;
  • неявка в військкомат для повідомлення інформації про виїзд за межі муніципального освіти більш ніж на 3 місяці;
  • неявка в військкомат для повідомлення інформації про виїзд за межі Росії більш ніж на півроку;
  • неповідомлення в військкомат про зміну місця проживання, сімейного стану, місця роботи або навчання в установлений термін.
  • самостійне покидання збірного пункту перед відправкою на військову службу;
  • незаконне оформлення призовником відстрочки від армії або військового квитка;
  • заподіяння собі травм, несумісних з проходженням військової служби;
  • відмова від підпису в порядку на один із заходів військкомату, описаних вище;
  • переселення призовника на нове місце проживання без постановки на військовий облік.

самостійне покидання збірного пункту перед відправкою на військову службу;   незаконне оформлення призовником   відстрочки від армії   або військового квитка;   заподіяння собі травм, несумісних з проходженням військової служби;   відмова від підпису в порядку на один із заходів військкомату, описаних вище;   переселення призовника на нове місце проживання без постановки на військовий облік

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online