Чому техніка Apple в Росії коштує дорожче, ніж в США?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Обурення з приводу «несправедливих цін» на продукцію Apple в Росії - явище нерідке

Обурення з приводу «несправедливих цін» на продукцію Apple в Росії - явище нерідке. Відвідавши американський сайт компанії і провівши нескладні валютні перерахунки, багато хто задається цілком слушно запитував себе: «за що ?!»

Простий приклад: середній MacBook Pro 13 - за нього на apple.com просять $ 1499. У той же час на apple.ru цей комп'ютер приваблює потенційних покупців ціною 109.990₽ - $ 1930 по нинішньому курсу! Виходить, що «заокеанські буржуї» додали до ціни цілих $ 430. Так?

Насправді все дуже просто. Суть у відмінності податкових систем двох країн. У США просто немає ПДВ або іншого подібного йому федерального податку. Є лише податок з продажів (sales tax), який йде в місцевий бюджет і призначається кожним штатом окремо на свій розсуд. Відповідно, ціна на американському сайті Apple вказана без цього податку - він додається вже при оформленні покупки в залежності від того, де живе покупець.

Відповідно, ціна на американському сайті Apple вказана без цього податку - він додається вже при оформленні покупки в залежності від того, де живе покупець

Наприклад, для жителя міста Нью-Йорк це буде 4% податку штату, 4,5% податку міста плюс інші відрахування - всього до 8,88%. І замість заявлених $ 1499 реально сплатити доведеться вже $ 1630. Так що не варто поспішати заздрити американцям. Принаймні тим, хто не живе в штатах з низькою або нульовою ставкою податку з продажів.

У Росії ж, як і в багатьох інших країнах, в ціну відразу включається ПДВ, який на даний момент складає 18%. Виходить, що насправді $ 1930 для російського споживача, якщо висловити вартість в звичному для американців вигляді - це $ 1630 плюс податки.

Таким чином, фактична різниця між американською ціною без податку ($ 1500) і аналогічної російської ($ 1630) становить лише близько дев'яти відсотків. Ця різниця покриває витрати на транспортування, складування, митне оформлення, персонал і так далі. Плюс ризики від можливої ​​зміни курсу рубля. Адже вже при курсі 62₽ / $ 1 ціни просто зрівняються.

Безсумнівно, дані розрахунки приблизні, а валютні курси, на жаль, не відрізняються сталістю. Але суть залишиться незмінною: якщо ви опинилися проїздом в США, то має сенс заглянути в найближчий Apple Store і непогано заощадити на покупці. Але суттєвою економія буде лише в деяких Штатах і при придбанні дійсно дорогого пристрою. А ціна в Росії насправді далеко не така вже й «необгрунтовано завищена».



Канал iG в Telegram - t.me/iguides_ru

Відвідавши американський сайт компанії і провівши нескладні валютні перерахунки, багато хто задається цілком слушно запитував себе: «за що ?
430. Так?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online