Відшкодування судових витрат на оплату послуг представника

  1. Що зробити, щоб відшкодувати представницькі витрати?
  2. Особливості відшкодування представницьких витрат.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до статей 98 і 100 Цивільного процесуального кодексу стороні, на користь якої постановлено рішення суду відшкодовуються витрати на оплату послуг представника Відповідно до статей 98 і 100 Цивільного процесуального кодексу стороні, на користь якої постановлено рішення суду відшкодовуються витрати на оплату послуг представника. Це означає, що гроші, які ви витратили на послуги юридичної компанії або адвоката, будуть вам відшкодовані стороною, що програла. Причому виходячи зі змісту законодавства і позиції судів ці витрати можуть бути відшкодовані не тільки здобув перемогу позивачеві або відповідачу, але також і третім особам з самостійними або без самостійних вимог.

Що зробити, щоб відшкодувати представницькі витрати?

Для відшкодування витрат по оплаті юридичних послуг необхідно подати заяву з відповідними вимогами в одному з судових засідань. А якщо ви є позивачем, то ці вимоги можуть бути включені в позовну заяву. Для того, щоб вимоги про відшкодування представницьких витрат були задоволені, потрібно навести докази несення цих витрат. По-перше, необхідно підтвердити факт укладення договору про надання юридичних послуг - для цього уявіть екземпляр укладеного договору. По-друге, необхідно довести факт передачі грошей представнику в оплату його послуг - для цього можуть бути використані: розписка, чеки, виписка з банківського рахунку та ін.

У наших клієнтів часто виникає питання: «А чи можна відшкодувати представницькі витрати вже після того, як рішення суду було прийнято і набуло чинності?». Так, це можливо. Для відшкодування подати заяву про відшкодування судових витрат в суд, який виніс рішення. Зверніть увагу, що мова саме про заяву, на якому ви вказуєте реєстраційний номер і ім'я судді. Подавати додаткове позовну заяву не потрібно.

Якщо ви хочете докладніше дізнатися про підстави, порядок відшкодування судових витрат та осіб, яким вони відшкодовуються, пропонуємо вам прочитати статтю, присвячену Відшкодуванню судових витрат в судах загальної юрисдикції .

Особливості відшкодування представницьких витрат.

Основною особливістю відшкодування витрат на оплату юридичних послуг є те, що суд може зменшити суму, реально витрачену вами, вважаючи її нерозумною. Іншими словами можлива ситуація, при якій ви витратите на послуги адвоката 10.000 рублів, але суд за рахунок сторони, що програла відшкодує вам тільки 5.000 рублів.

Однак суд не може зменшити розмір відшкодування довільно. Тобто він повинен мотивувати своє рішення, пояснити, чому в даному конкретному випадку він вважає, що витрачена сума є нерозумною. Якщо суд зменшить представницькі витрати без пояснення причин, то це буде підставою для скасування рішення суду в цій частині.

Зазвичай підставами, використовуваними судами, для зменшення представницьких витрат є:

  • невисокий рівень складності справи;
  • мала кількість судових засідань;
  • низький рівень участі представника (якщо представник не приходив до судові засідання);
  • малий обсяг роботи представника та ін.

Тому, щоб отримати повне відшкодування представницьких витрат приділяйте належну увагу документального оформлення відносин з представником і звертайтеся тільки до професійних юридичних компаній, які зможуть оцінити майбутній обсяг роботи і запропонувати розумну ціну за свої послуги.

________________________________________________________

Дякуємо за прочитання замітки. Тепер рекомендуємо вам:

  • Зателефонувати за телефоном 8 (812) 920-64-71 та уточнити виниклі питання або записатися на консультацію.
  • Подивитися відгуки наших клієнтів, а також ознайомитися з пропонованими цінами на юридичні послуги.
  • прочитати інші статті наших юристів, у тому числі присвячені судових розглядів:

Актуальність статті та її відповідність законодавству підтверджені станом на 01 січня 2017 року.

Корисні статті


Що зробити, щоб відшкодувати представницькі витрати?
Що зробити, щоб відшкодувати представницькі витрати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online