Куди і в якому порядку можна подати скаргу на бездіяльність адвоката?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Основна суть адвокатської діяльності полягає в тому, щоб надавати надання інтересів клієнта в суді

Основна суть адвокатської діяльності полягає в тому, щоб надавати надання інтересів клієнта в суді. Якщо розглядати відмінності адвоката від прокурора, то перший здійснює комерційну роботу. Часто адвокати отримують на свою адресу подячний листи, але і скарги на них теж не є рідкістю. Причин можна виділити відразу декілька. наприклад, адвокати в гонитві за грошима можуть нахапати відразу кілька справ, не приділяючи належної уваги кожному, через що і відбувається несумлінне виконання роботи. Хтось відразу ж з адвокатів перевалює справи на своїх недосвідчених працівників і так далі.

Рідкість правоти клієнта

Рідкість правоти клієнта

У підсумку виходить, що з різних причин кінцевий результат не задовольняє вимог клієнта. Але, незважаючи на правовий статус адвоката, на нього теж цілком можна подати скаргу, позов до суду і добитися справедливості. Тільки щоб це зробити, потрібно знати: куди і кому писати скаргу і що робити, якщо надана допомога була некваліфікованої.

Багато ошукані клієнти після подібний казусів залишаються при однаковому думці, мовляв, адвокатам аби обібрати потерпілого "як липку", або "порядних адвокатів сьогодні немає", "гроші взяв, а роботу не виконав" і так далі. Тільки з такими подібними заявами громадяни, як правило, скаржаться у всі інстанції, наприклад, в прокуратуру, в поліцію, міністерство юстиції. І всюди незадоволені клієнти просять повернути витрачені гроші, залучити адвоката за недбалість і покарати.

На практиці ж стає зрозумілим, що велика частина таких звернень просто не розглядаються, а причина відмови цілком банальна: не в той орган надійшла скарга.

Запам'ятайте, що на сьогоднішній день єдиним органом, якому можна порушувати щодо адвоката дисциплінарне провадження, стає регіональна Адвокатська Палата. Це рада Адвокатської Палати. Саме в цьому органі існує спеціальна комісія, яка має права розглядати письмові форми скарг на адвокатів і порушувати за ним відповідні справи.

Всі дії комісії обумовлені наявними Кодексом професійної етики адвоката, де скривдженому клієнту надається право поскаржитися. Тільки і в цьому питанні скаргу можуть не розглянути, якщо вона не буде визнана прийнятною.

Для грамотного складання документа скарги важливо включити в нього такі обов'язкові відомості:

  • найменування Адвокатської палати;
  • прізвище, ім'я та по батькові того адвоката, на якого подається скарга;
  • номер адвоката в реєстрі;
  • реквізити угоди, договір про надання послуг;
  • обов'язкова вказівка ​​конкретних бездіяльності або непрофесійних дій, які і стали приводом для скарги;
  • обставини і докази, на яких ґрунтуються вимоги клієнта;
  • документи, що додаються до скарги, наприклад, як доказова база.

Чому не всі так просто?

Відразу хочеться відзначити, що на позитивний результат варто розраховувати тільки в тому випадку, якщо скарга підкріплена документально. Адже велика частина заяв від клієнтів так і не розглядається, тому що об'ємної доказової бази клієнт не надає. Це означає, що стандартної причини скарги "взяв багато грошей, але нічого не зробив", буде недостатньо.

Якщо адвокат дійсно професіонал, то він першочергово своїм клієнтам рекомендує укладати договір або угода. Варто також розуміти, що довести провину адвоката можна тільки при реальному його прорахунку.

Наприклад, доказами бездіяльності можуть стати:

  • позовну заяву, складену адвокатом, але повернене судом в зв'язку з порушенням процесуальних норм;
  • протокол судового засідання, в якому наочно підтверджена пасивність боку захисту;
  • складена адвокатом скарга, де явно видно його низька кваліфікація як юриста.

Перед тим, як подати скаргу, довіритель цілком є ​​право спочатку поговорити з самим адвокатом. Наприклад, в усній або письмовій формі вимагати повернути гонорар або його частину.

Але в ув'язненні варто відзначити, що при виборі адвоката краще ретельно перевірити його кваліфікацію та репутацію. Краще, якщо така перевірка буде безпосередньо в адвокатському співтоваристві. Якщо вже після найму в клієнта виникли деякі підозри на бездіяльність адвоката, то проконсультуватися додатково можна у незалежного і грамотного юриста.

Чому не всі так просто?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online