Одеситам потрібно платити за виклик швидкої допомоги?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Одеситам потрібно платити за виклик швидкої допомоги? Одеситам потрібно платити за виклик швидкої допомоги

Нещодавно «Швидкої допомоги» офіційно дозволили приймати пожертвування. У зв'язку з цим у багатьох одеситів виникли побоювання, що співробітників «Швидкої» доведеться віддячити «рублем» за кожен виклик. Що ж відбувається насправді?

Верховна Рада України внесла зміни до Закону України «Про екстрену медичну допомогу». Зокрема, медслужби, куди входить і "Швидка допомога", отримали «зелене світло» на прийом благодійних пожертвувань. Як зазначено в документі, «для розвитку та поліпшення матеріально-технічної бази системи екстреної медичної допомоги можуть залучатися кошти підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності і господарської діяльності, а також добровільні пожертвування фізичних і юридичних осіб, благодійних організацій та об'єднань громадян, інші не заборонені законодавством джерела ».

Таким чином чиновники сподіваються знайти додаткові кошти на фінансування «Швидкої допомоги» в Україні. У свою чергу пацієнти побоюються, що влада просто намагається легалізувати добровільно-примусову допомогу (хабара).

Однак в прес-службі Департамент охорони здоров'я Одеської міськради називають такі побоювання безпідставними. Зокрема, в комунальному закладі «Одеська міська станція швидкої медичної допомоги» (ОГССМП) нам пояснили, що не існує ні мінімального, ні максимального розміру пожертвувань. Допомога не є примусовою, а все добровільні пожертвування як фізичних або юридичних осіб, так і благодійних організацій перераховуються тільки на спеціальний рахунок підприємства.

Всі кошти йдуть на придбання обладнання (наприклад, оргтехніки) та інвентарю, а також оплати послуг з повірки або ремонту техніки.

Цю інформацію підтверджують і співробітники бригад екстреної допомоги. Зокрема, як повідомив один з лікарів Одеської станції швидкої медичної допомоги, який побажав не називати своє ім'я, після прийняття поправок до закону в роботі бригад поки нічого не змінилося.

Лікарі не мають права брати благодійні внески у хворих готівкою. Якщо пацієнт хоче допомогти «Швидкої», йому потрібно звернутися в ОГССМП, щоб отримати реквізити для переказу коштів. Однак на практиці поправка до закону діє в основному в плані легалізації пожертвувань юридичних осіб і громадських кампаній.

джерело: http://odessa-life.od.ua

Одеситам потрібно платити за виклик швидкої допомоги?
Що ж відбувається насправді?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online