Замовити виписку з ЕГРП на житловий будинок

  1. Замовити виписку з ЕГРП на будинок
  2. Де отримати виписку з ЕГРП на житловий будинок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купуючи будинок, потрібно пам'ятати, що разом з ним купується і земельну ділянку, на якій він розташований

Купуючи будинок, потрібно пам'ятати, що разом з ним купується і земельну ділянку, на якій він розташований. Тому потенційному покупцеві необхідно провести подвійну перевірку як самого статусу житлового будинку, так і правової основи земельного наділу. Тут допоможе не тільки виписка з ЕГРП на будинок, але і довідка з ГКН або кадастрова документація. Все це допоможе уникнути факт шахрайства з землями і будинком, якщо такий є з боку продавця, а також минути суперечки з сусідами з приводу межування землі і встановлення меж.

Замовити виписку з ЕГРП на будинок

Земельні ділянки також мають свою класифікацію. Наприклад, на землях сільгосппризначення можна будувати дачі, але не можна будувати житлові будинки для постійного проживання. А ось для того, щоб побудувати житловий малоповерховий будинок або котедж, то потрібно купити землі під індивідуальну житлову забудову. Все це можна перевірити в кадастрових відомостей.

Зазвичай покупцеві пред'являють кадастровий паспорт з потрібними йому відомостями і унікальним номером, присвоєним ділянці держкадастр нерухомості. Також будь-якому охочому доступна виписка ЕГРП на житловий будинок за запитом фізичної або юридичної особи.

Офіційний документ буде містити такі відомості на будинок і прилеглий до нього земельну ділянку:

  • Назва документу;
  • призначення земельної ділянки;
  • адреса об'єкта нерухомості;
  • адреса і кадастровий квартал земельної ділянки;
  • категорія земель;
  • найменування і площу об'єкта нерухомості;
  • інформація про власника;
  • відомості про наявність обтяжень, домагань, встановлених судом обмежень щодо розпорядження землею;
  • ПІБ заявника для фізичних осіб;
  • найменування організації для юридичних осіб.

Де отримати виписку з ЕГРП на житловий будинок

Будь-який бажаючий може замовити виписку ЕГРП на будинок, звернувшись особисто або через свого довіреного представника в Росреестр, ГКН або МФЦ. Для цього буде потрібно пред'явити паспорт, заповнити письмову заяву та сплатити держмито. Протягом 5-7 днів вам видадуть документ на руки, завірений печаткою реєстратора і підписом видав папір співробітника. Якщо ви подасте запит поштою, то виписка прийде на Вашу електронну адресу проживання або реєстрації.

Сучасні технології дозволяють відправити заяву та отримати виписку, не виходячи з дому. Електронний варіант виписки ви можете отримати, заповнивши онлайн-форму заяви на офіційному сайті Росреестра або відправивши запит на електронну адресу. Хоч запит відправляється онлайн, все одно заявник повинен сплатити держмито в звичайному порядку. Однак і в даному випадку виписку ви отримаєте не в день звернення, а протягом 5 робочих днів.

Якщо ж виписка вам потрібна терміново, але ви не хочете платити подвійний тариф за її отримання, ви можете звернутися в наш онлайн-сервіс і отримати документ вже через півгодини. Ми гарантуємо достовірність відомостей, так як вся інформація надходить тільки з Росреестра, а сама виписка носить статус офіційного документа.

Автор: проект Хто Там

4.5

1100

0

Оцініть статтю

Замовити виписку з ЕГРН

Коментарі

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online