Возз'єднання з сім'єю в Чехії з метою спільного проживання. Особистий досвід.

  1. Ми подавалися на візу - возз'єднання з сім'єю в Чехії з метою спільного проживання.
  2. 1 збираємо документи для возз'єднання з сім'єю в Чехії
  3. 2 Реєстрація на подачу на візу возз'єднання з сім'єю в Чехії
  4. Приклад для дитини
  5. Приклад для подружжя
  6. 3 Подача на візу возз'єднання з сім'єю в Чехії
  7. 4 Вклейка візи возз'єднання з сім'єю в Чехії
  8. Збираємо документи для возз'єднання сім'ї з дружиною - чоловіком

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Привіт. Це мій особистий досвід. Цього разу ми отримали візу, тому цей спосіб перевірений мною і ще чотирма родинами. Все працює. Інформація листопад 2018 року. Можливі зміни ОБЕРЕЖНО !!!

Ми подавалися на візу - возз'єднання з сім'єю в Чехії з метою спільного проживання.

Інфо про цю візу. Ця віза відмінно підійде для дітей. Отримавши цю візу, Ви зможете її проливати в Чехії. При продовженні Вам і далі будуть вклеювати візу. Але якщо Ви пропрацювали в Чехії більше ніж 1,5 року, то після продовження Вашим дітям видадуть біометричний чеський паспорт (POVOLENI K POBYTU).

Важливо, при продовженні необхідно брати на максимальний термін страхування, щоб отримати на такий же період візу або паспорт. Важливо, якщо Ви були поєднані з дружиною, то по цій візі вона працювати не зможе. Але як говорили в поліції, що після 3 років перебування за цією ж візою в Чехії дружина зможе працювати. Також я питав в поліції, як зробити так щоб дружина працювала відразу? Вони сказали, що відразу потрібно подаватися на робочу карту. Також сказали, що за цією ж візою при подачі потрібно уточнити, що дружина в майбутньому хоче працювати. Працівник поліції сказав, що в законі Чехії дуже багато пунктів і підпунктів з приводу цієї візи і роботи для подружжя, тому це питання індивідуальне. Точного плану дії вони мені не сказали ....

Якщо Ваша дружина вже в Чехії по робочій карті і Ви хочете відмовитися від неї (наприклад, щоб дружина сиділа вдома), то Ви зможете без виїзду в Україну подати на возз'єднання з сім'єю. І навпаки, Ваша дружина отримала візу на возз'єднання, вона може отримати дозвіл на роботу або ж подати заяву на робочу карту. А там як вирішить поліція. Інфо брав в поліції самостійно.

Подавати на цю візу можна відразу ж після отримання робочої карти (POVOLENI K POBYTU, DLOUHODOBY POBYT) і при наявності оренди житла (НЕ гуртожитку, хоча винятки бувають). Але були випадки, що гуртожиток робило договір нашим і надавало житло для цілої родини з дітьми. Проблема в тому, що велика частина гуртожитків не хочуть брати дітей.

Також якщо у Вас Trvaly Pobyt, то тут ще простіше. Вам достатньо привезти до Чехії свою сім'ю просто по безвізу і тут можна подати документи на возз'єднання. Які документи будуть потрібні я не знаю, Вам потрібно буде сходити і дізнатися на поліції самостійно.

Розглядається віза до 90 днів, максимум за законом до 120 днів. У моєму випадку 4 червня я подався на візу, а відповідь прийшла на пошту 29 червня що віза готова!

Далі поетапно розповідаю що і як робити для 1 дитини до 18 років. Якщо дитині більше 18 років то його возз'єднати не можна, потрібно робити робочу карту.

1 збираємо документи для возз'єднання з сім'єю в Чехії

Список документів може змінюватися. Тому дивимося сторінку консульства Чехії

  • свідоцтво про народження дитини оригінал. Його потрібно перевести і завірити нотаріально у чеського нотаріуса. Раджу робити переклад і завірення нотаріально в Чехії. Також робимо 2 копії вже перекладеного і завіреного нотаріально документа. Привіт
  • свідоцтво про шлюб оригінал. Його потрібно перевести і завірити нотаріально у чеського нотаріуса. Раджу робити переклад і завірення нотаріально в Чехії. Також робимо 2 копії вже перекладеного і завіреного нотаріально документа. Свідоцтво про шлюб потрібно якщо обоє батьків мають робочі карти і знаходяться в Чехії і один з подружжя возз'єднує дітей. Якщо дружина з дітьми в Україні, то на дитину не потрібно показувати свідоцтво про шлюб, тільки на дружину.
  • довіреність на вивезення дитини за кордон. Довіреність повинна бути оформлена на ту людину хто подається з дитиною на візу. Наприклад я маю робочу карту і я подаюся на возз'єднання з дитиною - то довіреність пише на мене моя дружина, як би вона дає дозвіл на вивезення та проживання дитини в Чехії. Вона повинна бути також чеською мовою і завірена нотаріально чеським нотаріусом. Також робимо 2 копії вже перекладеного і завіреного нотаріально документа.
  • довідка про наявність грошей на чеському банківському рахунку. Для дитини сума становить 40700 чеських крон на 1 рік візи. Віза робиться максимум на 1 рік. Також робимо 2 копії. На 6 місяців сума складе 27500 чеських крон. Прошу звернути увагу, що суму грошей вказувати потрібно більше ніж того вимагають в консульстві. Чим більше тим краще. Також суми можуть змінювати, поетом дивіться скільки потрібно грошей на цій сторінці консульства Чехії Раджу робити цю довідку якомога свіже, наприклад подача на візу 15 грудня, а Ви її зробите 8 грудня
  • заяву про фінансове забезпечення. Його пише людина від свого імені, який возз'єднує свою сім'ю.
  • договір оренди житла. Оригінал. Дитина повинна бути вписана в договорі оренди, прописати дитину на нашу. Приписка не дає право на власність, просто на проживання і все, за неї ніхто в Чехії гроші не бере. Також оригінал потрібно завірити нотаріально, і також робимо 2 копії завіреного нотаріально документа. На фото показаний договір на оренду житла для гуртожитків, для знімання житла він може бути такого зразка, але є і зовсім інший форми договору оренди.
  • анкета, скачати її можна тут
  • закордонний паспорт заявника. Робимо копії всіх сторінок з записами по 2 штуки
  • паспорт України з його копіями всіх сторінок де є записи для заявника і для дитини (якщо він вже є)
  • закордонний паспорт дитини. Робимо копії всіх сторінок з записами по 2 штуки
  • довідка про вас не судили - перевести і запевнити чеським нотаріусом. Якщо дитина віком до 15 років, то довідка не потрібна.
  • робоча карта POVOLENI K POBYTU, і 2 її копії. Якщо дружина працює з Вами в Чехії, то копію її робочої карти також беремо.
  • фотографії 2 штуки 3,5 на 4,5 як на шенген візу 80% обличчя
  • конверт з марками для відправки по Україні з написаним Вашою адресою
  • євро (консульський збір). На сайті написано 500 чеських крон в еквіваленті євро за курсом банку. Не розумію чому, але з мене взяли 97 євро. Будьте готові оплатити консульський збір 97 євро за 1 дитину. Я подавався 2 рази і 2 рази платив 97 євро. Діти до 6 років консульський збір не оплачують.
  • також можуть запитати в консульстві, де Ваша дитина буде вчитися або в яку школу ходитиме. По можливості Ви повинні взяти довідку з установи, куди буде ходити Ваша дитина. У мене запитали адреса школи та садочка. Документи з собою брав, але їх не попросили.

2 Реєстрація на подачу на візу возз'єднання з сім'єю в Чехії

Керівництво подачі заявки дивіться тут на сайті консульства

Для того, щоб зареєструватися на подачу на візу в консульство потрібно відправити імейл з такими даними.

Приклад для дитини

  • Необхідно написати лист на адресу [email protected] для подачі в консульстві Києва, для подачі в місті Львів необхідно написати лист на адресу [email protected] Я реєструвався в Києві, так як за пропискою запорізької мої діти належали до столиці. Чув, що у Львові потрібно ще отримати код і відправити його в листі реєстрації на візу. Цей код формує чергу на подачу. Де і як його взяти я не знаю. Вибачте, потрібно шукати інфо на сайті консульства Чехії у Львові.
  • В темі листа вказати наступне Žádost o registraci na DV za účelem sloučení rodiny , mých synů, зверніть увагу, що після коми я указу моїх синів (подавався відразу на двох дітей), в разі якщо один можна написати так můj syn
  • У самому листі вказуємо наступне

- прізвище та ім'я як написано в закордонному паспорті Вашої дитини

- дату народження Вашої дитини в такому форматі 14.12.2000

- серію і номер закордонного паспорта в такому форматі АА123456

- контактний май адреса

- контактний номер телефону - вкажіть номер телефону український, мами, сестри, бабусі, тата, брата - головне щоб, він був завжди на зв'язку - за умови, що Вас в Україні немає. Не залишайте чеський номер. Я залишив і мені не дзвонили на нього. Наприклад у мене були проблеми з відкриттям першої візи на дітей, контакт посольство тримало через електронну пошту.

- тип візи на який ви подаєте. У нашому випадку пишемо так Dlouhodobé vízum, sloučení rodiny

- прикріплюємо до листа наступні файли в форматі pdf свідоцтво про народження дитини перекладене на чеську мову та завірена нотаріально (воно складається з двох частин - сторінка на чеському і сторінка на українському, так ми скануємо лише чеською мовою інформацію). Другий файл, який ми прикріплюємо до листа, це закордонний паспорт дитини перша сторінка.

  • В одному листі можна податися на одного повнолітнього або на всіх відразу неповнолітніх дітей. Якщо Ваша дитина неповнолітня, то його можна прикріпити в одному листі з дружиною наприклад, або ж з рідним недосконалим братом або сестрою. Якщо ж повнолітній, то заявка на дитину подається окремо, наприклад окремо на скоєного сина і інша на повнолітню дочку. Або приклад такої - окремо заявка на повнолітнього сина і інша на дружину і неповнолітню дочку. Одним словом - кожен заявник повинен заповнити окрему заявку, крім неповнолітніх.

Приклад для подружжя

  • якщо подається чоловіка - то в листі потрібно вказувати інфо дружини- прізвище та ім'я як написано в закордонний паспорте- дату народження в такому форматі 14.12.2000- серію і номер закордонного паспорта в такому форматі АА123456- контактний май адрес- контактний номер телефону - вкажіть номер телефону український, мами, сестри, бабусі, тата, брата - головне щоб, він був завжди на зв'язку - за умови, що Вас в Україні немає. Не залишайте чеський номер. Я залишив і мені не дзвонили на нього. Наприклад у мене були проблеми з відкриттям першої візи на дітей, контакт посольство тримало через електронну почту.- тип візи на який ви подаєте. У нашому випадку пишемо так Dlouhodobé vízum, sloučení rodiny

    - прикріплюємо до листа наступні файли в форматі pdf свідоцтво про шлюб перекладене на чеську мову та завірена нотаріально (воно складається з двох частин - сторінка на чеському і сторінка на українському, так ми скануємо лише чеською мовою інформацію). Другий файл, який ми прикріплюємо до листа, це закордонний паспорт перша сторінка.

3 Подача на візу возз'єднання з сім'єю в Чехії

Після відправлення листа, я отримав відповідь протягом 5 днів. Якщо немає відповіді надсилайте ще раз лист. У листі я отримав дату подачі без часу, але потрібно приїхати якомога раніше, так як Ви будете стояти в одній черзі з іншими бажаючими податися на візу в Чехію, чергу одна. Ця дата подачі була через 12 днів, після отримання мною листа. Запас був хороший по часу, щоб організувати поїздку. Саме запрошення на подачу потрібно роздрукувати і взяти з собою на подачу.

Якщо Вашій дитині вже є 12 років, то потрібно його присутність при подачі на візу в консульстві Чехії, так як потрібно буде здавати відбитки пальців. Без запрошення на подачу (відповідь на Ваш імейл), Вашу заявку не приймуть в консульстві. Після 15 років діти подають заявки самостійно.

Всі паспорта, свідоцтва при подачі повинні бути при подачі в оригіналі. Всі інші документи які Ви будете подавати повинні бути не старше 180 днів (крім паспортів, робочих карт, свідоцтв про народження та про одруження).

4 Вклейка візи возз'єднання з сім'єю в Чехії

Вам на Ваш вказаний імейл прийде лист про готовність Вашої візи, і з якого числа вона буде відкрита. Саме з цією дати Ви можете купувати медичну страховку і їхати забирати візу. Страховку краще робити мінімум на 60000 Євро, а для дитини щоб це була комплексна медична страховка.

Я купив своїм дітям спочатку страховку в Slavia - найдешевша (приблизно мені стала зі знижкою 10000 крон на 12 місяців), але ця страхова не дуже. При зверненні до медичного закладу Вам доведеться оплачувати всі витрати готівкою, потім же ця страхова буде компенсувати Вам за чеками якусь частину. Для кожної хвороби у них є свої норми. Зараз же я купив дітям комерційну комплексну страховку в UNIQA (вартість на 1 рік приблизно 12000 крон) - так ця страхова компенсує 100% всі витрати по чеку. Є дорогий варіант страховка VZP - дорого, приблизно 15-17000 крон на 1 рік, але при відвідуванні лікарів нічого не платиш готівкою, відразу все йде через страхову.

Також для консульства потрібно буде надати опис страховки, на що вона поширюється, візьмете її при оформленні страховки на чеською мовою обов'язково. Робіть страховку на строк дії візи, можна навіть взяти більше терміну візи але ніяк не менше, так як візу не вклеїти. Далі по приїзду до Чехії потрібно зареєструватися протягом 3 робочих днів в поліції у справах іноземців cizinecké policie.

Збираємо документи для возз'єднання сім'ї з дружиною - чоловіком

Список документів може змінюватися. Тому дивимося сторінку консульства Чехії

  • свідоцтво про шлюб оригінал. Його потрібно перевести і завірити нотаріально у чеського нотаріуса. Раджу робити переклад і завірення нотаріально в Чехії. Також робимо 2 копії вже перекладеного і завіреного нотаріально документа.
  • довідка про наявність грошей на чеському банківському рахунку. Для чоловіка сума становить 81400 чеських крон на 1 рік візи. Віза робиться максимум на 1 рік. Також робимо 2 копії. На 6 місяців сума складе 55000 чеських крон. Прошу звернути увагу, що суму грошей вказувати потрібно більше ніж того вимагають в консульстві. Чим більше тим краще. Також суми можуть змінювати, поетом дивіться скільки потрібно грошей на цій сторінці консульства Чехії Раджу робити цю довідку якомога свіже, наприклад подача на візу 15 грудня, а Ви її зробите 8 грудня
  • заяву про фінансове забезпечення. Його пише людина від свого імені, який возз'єднує свою сім'ю.
  • договір оренди житла. Оригінал. Чоловік повинен бути вписаний в договорі оренди, прописати чоловіка на нашу. Приписка не дає право на власність, просто на проживання і все, за неї ніхто в Чехії гроші не бере. Також оригінал потрібно завірити нотаріально, і також робимо 2 копії завіреного нотаріально документа.
  • анкета, скачати її можна тут
  • закордонний паспорт заявника. Робимо копії всіх сторінок з записами по 2 штуки
  • паспорт України з його копіями всіх сторінок де є записи для заявника по 2 штуки
  • закордонний паспорт чоловіка. Робимо копії всіх сторінок з записами по 2 штуки (оригінал не потрібний)
  • довідка про вас не судили - перевести і запевнити чеським нотаріусом
  • робоча карта POVOLENI K POBYTU - 2 її копії. (Оригінал не потрібний)
  • фотографії 2 штуки 3,5 на 4,5 як на шенген візу 80% обличчя
  • конверт з марками для відправки по Україні з написаним Вашою адресою
  • євро (консульський збір). На сайті написано 500 чеських крон в еквіваленті євро за курсом банку. Не розумію чому, але з мене взяли 97 євро. Будьте готові оплатити консульський збір 97 євро за 1 людину. Я подавався 2 рази і 2 рази платив 97 євро.

Повторюся ще раз - чоловік не отримає дозвіл на роботу відразу. А коли він отримає дозвіл на роботу потрібно буде уточнювати в поліції.

Якщо ж Ви хочете, щоб Ваша дружина працювала відразу, то потрібно їхати відразу подружжю на робочі карти як сімейна пара чи возз'єднати дружину. Возз'єднати дружину з правом на роботу можна за цим візі , Подаватися на неї можна після 6 місяців перебування одного з подружжя в Чехії по робочій карті.

Також, я маю гіркий досвід. Як Ви пам'ятаєте мені візу на возз'єднання з дітьми не відкрили перший раз. Дивіться і читайте про мій досвід по посиланню . Помилка була в тому, що я повинен був надати гроші на рахунку, а я показував свою зарплату за 6 місяців (довідку про доходи).

Сподіваюся я хоч якось зміг Вам допомогти в цьому не легкому питанні. Сподіваюся, що у Вас все вийде і у Вас буде возз'єднання з сім'єю в Чехії без проблем. Удачі вам.

Також я питав в поліції, як зробити так щоб дружина працювала відразу?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online