Отримання виписки з ЕГРП в Барнаулі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Росії і Алтайському краї проблем у зв'язку з   скасуванням паперових свідоцтв про реєстрацію прав на нерухомість   не буде, вважає Юрія Калашников, керівник Управління регіонального Росреестра У Росії і Алтайському краї проблем у зв'язку з скасуванням паперових свідоцтв про реєстрацію прав на нерухомість не буде, вважає Юрія Калашников, керівник Управління регіонального Росреестра. Таку заяву він зробив 23 серпня на прес-конференції «Основні тенденції ринку нерухомості Алтайського краю за перше півріччя 2016 року».

Фахівці відомства також не очікують збільшення числа випадків шахрайства через зміни процедури реєстрації прав на нерухомість після переходу до Єдиного державного реєстру нерухомості . Він почне діяти з 1 січня 2017 року і об'єднає в собі відомості, які містяться в даний час в Державному кадастрі нерухомості (ГКН) і Єдиному державному реєстрі прав на нерухоме майно та угод з ним (ЕГРП).

Одним з головних принципів ЕГРН стане екстериторіальність - можливість подачі заяв з будь-якого місця, незалежно від розташування об'єкта. Калашников пояснює: якщо у людини є квартира в Москві, права на яку він бажає зареєструвати, то, перебуваючи в Барнаулі, він просто звертається в МФЦ і отримує після реєстрації відповідні документи. Раніше необхідно було присутність людини в тому населеному пункті, де знаходиться об'єкт.

Однак керівник відомства зазначає, що така форма пов'язана з деякими ризиками, передбачити які неможливо. Основне навантаження в цьому випадку ляже на державних реєстраторів, які зобов'язані проводити правову експертизу поданих документів.

«Якщо говорити про надання підроблених документів, шахрайстві, то ризики є, але мінімальні «Якщо говорити про надання підроблених документів, шахрайстві, то ризики є, але мінімальні. Вони ті ж, що і зараз », - додає він.

Те ж стосується і виписок з ЕГРП, які прийшли на зміну паперових свідоцтв про реєстрацію прав на нерухомість. За словами фахівців регіонального Росреестра, останні є пережитком минулого: люди втрачали їх, знищували, отримували нові.

«Зараз свідоцтво, видане, наприклад, в 2004 році, не містить відомостей, актуальних на сьогоднішній день. Цей об'єкт може бути проданий, а свідоцтво при цьому не вилучалося, якщо заявник не надавав його. Вимагати його ми не мали права », - каже Юрій Калашников.

Але і виписку з ЕГРП досконалої назвати не можна: вона може бути отримана людиною, а через дві години в реєстрі з'явиться запис про накладення арешту на майно.

«Виписка підтверджує зареєстроване право на ту дату, яка вказана в ній або свідоцтві. Підробляти її немає сенсу. Органи влади при здійсненні будь-яких дій подають запит на інформацію про стан того чи іншого об'єкта нерухомості в реєстрі прав. Навіть в разі пред'явлення підробленої виписки, органи влади через інформаційний ресурс бачать реальну ситуацію. І в цьому випадку операцію зробити неможливо ».

Росреестр додає: якщо паперові документи теоретично підробити все-таки можна, то відомості в електронній базі даних - ніяк!

Алена Ощепкова

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online