Нерухомість в Чехії

  1. Про нерухомість в Чехії Купівля нерухомості за кордоном вважається вигідним вкладенням коштів. Багато...
  2. Коли розумно купувати нерухомість в Чехії?
  3. Вартість житла в Чехії?
  4. іпотека
  5. Види нерухомості в Чехії
  6. Оренда квартири в Чехії

Про нерухомість в Чехії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Купівля нерухомості за кордоном вважається вигідним вкладенням коштів. Багато наших співвітчизників активно скуповують будинки, квартири, комерційну нерухомість в Чехії. Давайте зважимо всі «за» і «проти» такого інвестування.

Варіанти заробітку на нерухомості

Як правило, багато людей купують житло для подальшої здачі його в оренду. Варто відразу сказати, що заробити на даному варіанті досить складно. Щоб переконатися в цьому, необхідно зайти на будь портал з пропозиціями щодо нерухомості в Чехії. Так, середня вартість однокімнатної квартири недалеко від центру столиці становить близько 350-400 євро. При цьому у вартість включена комунальна плата. Якщо порівнювати з московськими цінами на подібні квартири, то вартість виявиться значно вище.

Багато, купуючи нерухомість в Чехії, наївно вважають, що через деякий час зможуть її більш вигідно перепродати. Насправді, в Чехії дуже сильно відчуваються фінансові «коливання», що відбуваються в Європі. Нерідко, купивши нерухомість, можна не тільки не заробити на її перепродажу, але і залишитися в «мінусі».

Як видно, заробити на чеській нерухомості досить складно. У яких же випадках її розумно купувати.

Коли розумно купувати нерухомість в Чехії?

Звичайно, найрозумніше придбати нерухомості в Чехії, якщо Ви знаходитесь тут постійно і у Вас є вид на проживання. В цьому випадку, однокімнатну квартиру в розумній віддаленості від центру можна купити за 70 000-80 000 євро, двокімнатну - за 110 000 євро. При цьому все залежить від якості ремонту приміщення. Необхідно відзначити, що в цій країні дуже високі комунальні платежі. За однокімнатну квартиру щомісячна плата становить близько 200 євро. А ось за будинок, площею в 250-300 квадратних метрів необхідно заплатити близько 200 євро тільки за опалення.

Варто відзначити, що багато, купуючи житло в Чехії, розраховують отримати посвідку на проживання. Така тенденція була досить популярною років 15 назад. Сьогодні консульство не дає вид на проживання тільки через купівлю нерухомості. У кращому випадку, консульство видасть річну мультивізу.

У кращому випадку, консульство видасть річну мультивізу

Вартість житла в Чехії?

У Празі самі елітні частини міста - Прага 6 , Оріхівка, Прага 2 , Сміхов , Троя, Бржевнов і Прага 1 . Високо цінуються приватні будинки і котеджі під Прагою. Але за таке задоволення доведеться заплатити приблизно 400 000 - 600 000 євро. В даному випадку знову-таки вартість залежить від району. Найдорожчі землі - в західній і південній частині Праги.

Якщо говорити про інші міста Чехії, то вартість житла тут значно нижче, ніж в столиці. Найдешевша, а значить менш престижна нерухомість - біля кордону з Польщею. Однокімнатну квартиру в місті Мост можна придбати за 30 000 євро, а невеликий заміський будинок за 45 00 євро. У міру наближення до столиці вартість житла зростає.

іпотека

Відмінною особливістю чеської політики є низька іпотека. При цьому ставка іпотеки значно нижче, ніж в країнах СНД. Безумовно, для іноземних осіб без постійного місця проживання на території Чеської держави відсоток ставки буде вище, ніж для громадян цієї держави. Так, для громадян Чехії іпотечна ставка становить 2-2.5%. Жителі інших держав можуть отримати іпотеку, якщо представлять довідку про свої доходи на території Чехії. Для них відсоток ставки може досягати 6%.

Види нерухомості в Чехії

Чеську нерухомість можна розділити на 3 види:

  • osobní vlastnictví (приватні володіння) - найкращий варіант для іноземного покупця;
  • družstevní (кооперативні володіння) - хороший варіант для людей, що мають посвідку на проживання, але не для іноземного покупця;
  • ateliér (ательє) - не придатні для житла приміщення (як правило, це комерційна нерухомість: кафе, бари, ресторани і т.д.).

Відмінною особливістю Чехії є зручна система кадастру нерухомості. Даний кадастр можна знайти в інтернеті і в режимі онлайн подивитися всі про інтересуемой нерухомості. Тут можна знайти інформацію про власника нерухомості, уточнити інформацію по іпотеці і інших зобов'язаннях, знайти карту будинку і ділянки. Доказом володіння нерухомістю є якраз виписка з даного кадастру. Отримати її можна в державних установах і на поштах.

Оренда квартири в Чехії

Як і в будь-якій країні, найдорожча оренда житла в столиці. При цьому в Празі можна знайти хороше житло за ціною, яка буде значно нижчі за київські і московських цін. Місячна оренда однокімнатної квартири з хорошим ремонтом, розташованої в центральному районі міста, буде коштувати близько 400-500 євро з комунальними платежами. Є і більш скромні варіанти за 250-300 євро в місяць.

Як правило, в цій країні в оренду здаються квартири з меблями. Самостійно знайти нерухомість в Празі або будь-якому іншому місті Чехії досить просто, варто відвідати сайт realty.cz. Крім того, можна скористатися послугами агентств з нерухомості. У Чехії вони називаються реаліткамі. Співробітники таких агентств, як правило, говорять англійською і російською мовою. У нас є окрема стаття про оренді житла в Празі .

Туристи можуть також скористатися послугами даних агентств для оренди квартири на кілька днів або тижнів.

Варто відзначити, що туристи, які приїжджають до Чехії вперше повинні знати про те, що тут дуже високі комунальні платежі. Ціни значно відрізняються від російський і українських. Наприклад, 1 кіловат / година коштує близько 0,32 євро. А для того, щоб наповнити ванну доведеться заплатити близько 3 євро. При цьому вартість комунальних платежів щорічно зростає. Тому, для того щоб утримувати великий будинок або квартиру в Чехії необхідно мати чималі гроші.

Отже, плюси покупки і оренди нерухомості в Чехії:

  • Невисокі ціни на нерухомість;
  • Хороші умови іпотеки;
  • Розвинена кадастрова система.

Недоліки оренди і покупки нерухомості:

  • Висока вартість комунальних послуг;
  • Неможливість заробітку на перепродажі нерухомості.
Коли розумно купувати нерухомість в Чехії?
Вартість житла в Чехії?
Коли розумно купувати нерухомість в Чехії?
Вартість житла в Чехії?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online