Архівна (розширена) виписка з будинкової книги: зразок і правила отримання

  1. Призначення і функції
  2. зміст
  3. порядок отримання
  4. вартість

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

При здійсненні різних угод з нерухомістю доводиться збирати значний пакет документів, куди входить і   виписка з будинкової книги При здійсненні різних угод з нерухомістю доводиться збирати значний пакет документів, куди входить і виписка з будинкової книги . Вона може бути стандартною або архівної, причому остання по-іншому називається розширеною.

Архівний документ містить основну інформацію про всіх людей, які зареєстровані в квартирі. Замовити цю виписку може тільки сам власник приміщення або представник, який має завіреної нотаріусом довіреністю.

Призначення і функції

Даний документ використовується для здійснення різних операцій з конкретною квартирою.

Він містить не тільки дані про те, хто зареєстрований в об'єкті, але і вказує на те, хто раніше був   прописаний   в житло або   виписаний   з нього Він містить не тільки дані про те, хто зареєстрований в об'єкті, але і вказує на те, хто раніше був прописаний в житло або виписаний з нього. В даній довідці вказуються навіть померлі колишні власники житла.

Інформація збирається з моменту, коли на нерухомість був отриманий орден або вона була придбана першими власниками. Така виписка цікава людям, які бажають придбати конкретний об'єкт, щоб переконатися в тому, що відсутні тимчасово зняті з обліку громадяни або інші особи, які можуть в майбутньому претендувати на квартиру.

Тимчасове зняття з реєстрації в нерухомості може бути обумовлено різними причинами, наприклад, проходження служби в армії або знаходження в колонії. У майбутньому ці особи мають право користуватися житлом, тому неможливо буде примусово їх виселити. Тому нерідко люди, які планують придбати певну квартиру, вимагають від власників отримання цього документа. Це дозволить їм дізнатися про всіх осіб, які будь-яким чином можуть претендувати на об'єкт.

Даний документ не має терміном дії , А видається тільки громадянам, прописаним в конкретній квартирі.

зміст

Ця виписка містить важливу інформацію для кожного покупця квартири.

До неї відноситься:

Бажано кожній людині, яка хоче продати свою квартиру, подбати про завчасне отримання розширеної виписки з будинкової книги, так як якщо вона буде вивчена потенційним покупцем, то це може позитивно позначитися на його рішення щодо придбання об'єкта.

Основним призначенням цього документа є виявлення всіх людей, які були коли-небудь зареєстровані в житло. За рахунок вивчення цього паперу, майбутні покупці можуть переконатися, що ніхто крім власника не зареєстрований в об'єкті, тому не виникне в майбутньому ситуації, при якій на квартиру можуть претендувати треті особи.

Необхідність в документі може виникнути не тільки при продажу квартирі, але і при її оренді на тривалий час, так як нерідко після сплати орендних платежів за рік виявляється, що інші люди планують проживати в об'єкті спільно з орендарями.

Необхідність в документі може виникнути не тільки при продажу квартирі, але і при її   оренді   на тривалий час, так як нерідко після сплати орендних платежів за рік виявляється, що інші люди планують проживати в об'єкті спільно з орендарями

Зразок архівної (розширеної) виписки з будинкової книги

порядок отримання

Отримати архівну виписку можуть тільки люди, які зареєстровані в об'єкті.

Вони можуть оформити довіреність на іншу людину, але її треба завірити нотаріально. Тільки при її наявності треті особи можуть зайнятися оформленням розширеної виписки з будинкової книги.

Для отримання документа потрібно підготувати папери:

знаходиться будинкова книга на будь-яку квартиру зазвичай в паспортному столі, тому для її отримання доведеться звертатися в цю організацію або в ФМС.

документ на приватний будинок стандартно знаходиться у власників будівлі.

Додатково нерідко можна знайти документ в ТСЖ або ЖЕУ, а іноді і в КК , Відповідальної за конкретний під'їзд.

Процедура отримання розширеної виписки ділиться на послідовні етапи:

  • береться бланк заяви на отримання даного документа в домоуправління або безпосередньо у відділенні ФМС;
  • спільно з цією заявою треба взяти з собою паспорт і документацію на квартиру, що підтвердить, що дійсно звертається за документом власник;
  • якщо займається процесом представник, то у нього з собою повинен бути паспорт та довіреність, завірена заздалегідь нотаріусом;
  • після передачі всієї документації працівникові ФМС або в МФЦ треба почекати, поки документ буде готовий, причому заявник буде сповіщений про те, коли саме йому слід прийти за папером.

Звичайна виписка з будинкової книги надається в той же день, коли передається заяву на її отримання, але архівний варіант вважається більш складним, тому він надається протягом 7 днів.

Терміни отримання того документа треба врахувати заздалегідь, тому якщо планується збирати документацію для продажу квартири, краще попередньо подбати про те, щоб в неї входила і ця папір Терміни отримання того документа треба врахувати заздалегідь, тому якщо планується збирати документацію для продажу квартири, краще попередньо подбати про те, щоб в неї входила і ця папір.

Нерідко заявники отримують відмову в отриманні такої довідки, а це зазвичай обумовлено наявністю боргів за комунальні послуги у власника житла. Термін дії виписки є необмеженим, але зазвичай люди, які бажають придбати квартиру, вимагають, щоб вона була отримана не раніше місяця назад. Якщо зовсім передається цей документ різним державним організаціям, то він повинен бути отриманий не раніше двох тижнів тому.

Покупцеві нерухомості рекомендується прийти в ФМС спільно з власником квартири, яку він бажає придбати, так як в цьому випадку він зможе переконатися в тому, що документ містить актуальні відомості.

вартість

Так як інформація, яка міститься у виписці, пропонується тільки власникам житлового приміщення, то видається документ безкоштовно, тому для цього не доводиться сплачувати будь-яку мито.

На законодавчому рівні виписка не володіє обмеженим терміном дії, але припускає, що вона може використовуватися тільки протягом одного місяця поле видачі На законодавчому рівні виписка не володіє обмеженим терміном дії, але припускає, що вона може використовуватися тільки протягом одного місяця поле видачі. Це обумовлено тим, що після вона втрачає свою актуальність, так як за цей час власники будь-якої нерухомості можуть прописати в ній інших людей.

Видається довідка безкоштовно, а також не доводиться для її отримання витрачати багато часу. Зазвичай термін її виготовлення не перевищує 7 днів.

Згідно із законом будь-які довідки, що видаються власникам об'єктів і містять відомості про цю нерухомості, повинні видаватися абсолютно безкоштовно, але відомі випадки, коли місцева адміністрація встановлювала певну плату за отримання архівної виписки з будинкової книги.

Для встановлення вартості такого документа створюються керівниками КК різні внутрішні накази, тому працівники цієї організації користуються інформацією з цих документів, щоб стягувати з власників житла вартість за виготовлення розширеної виписки. При такій ситуації кожна людина може написати скаргу в прокуратуру , Причому зазвичай розгляд відносно такої справи закінчується залученням КК до відповідальності за порушення законодавства. Деякі організації зовсім пропонують послугу за строковим виготовлення документа. Це вважається законною дією з їх боку, тому отримати документ можна протягом одного дня. За таку послугу зазвичай сплачується від 2 до 6 тис. Руб.

Таким чином, архівна виписка з будинкової книги вважається важливим документом, що містить значиму інформацію про певний об'єкт. Вона надається тільки власникам нерухомості, а також виготовляється протягом одного тижня. Потрібно в різних ситуаціях, а також згідно із законом зобов'язана видаватися власникам житла на безкоштовній основі.

Про те, як перевірити придбаний об'єкт нерухомості перед покупкою, дивіться в наступному відеосюжеті:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online