Як виписатися з квартири через держпослуги, виписка і прописка через держпослуги

  1. Чи можна виписатися з квартири через держпослуги?
  2. Як виписатися і прописатися через держпослуги?
  3. Інструкція по виписці з квартири
  4. Інструкція по прописці в квартирі
  5. Чи можна прописати неповнолітніх?
  6. документи
  7. вартість
  8. Допомога юриста

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Нескінченна суєта нашого життя змушує шукати спрощені способи оформлення документів. Сучасний розвиток інтернету дозволяє подавати заяви, не виходячи з дому. Особливо це стосується виписки та прописки в квартирі. Побутовий переполох при переїзді на нове місце проживання практично не залишає вільного часу. На допомогу приходить портал держпослуги - він дозволяє подати електронну заяву і прописатися в квартирі протягом 10-15 хвилин. Прочитавши нашу статтю, ви дізнаєтеся, як виписатися і прописатися через держпослуги.

Чи можна виписатися з квартири через держпослуги?

Перш ніж приступати до розгляду питання дистанційній виписки, слід звернутися до положення закону. Процедура зняття з реєстраційного обліку закріплена в Наказі ФМС Росії № 288 (в ред. Від 19 січня 2015 року). Встановлено, що громадяни можуть скористатися випискою з квартири через держпослуги. За своєю суттю - це альтернативний варіант відвідування міграційного органу.

Введення в роботу Єдиного порталу державних і муніципальних послуг суттєво економить час. Основна мета сайту - зосередження всіх державних послуг в одному місці. Не потрібно займати черги і підлаштовуватися під обідній графік реєстраторів. Наприклад, якщо людина захоче зробити виписку з квартири, він зможе подати електронну заявку прямо з дому. Досить мати комп'ютер і доступ до інтернету. Також буде потрібно завести Особистий кабінет на сайті держпослуг.

Зручністю порталу є надання актуальної інформації. Замовляючи виписку з квартири, користувач отримує відомості про готовність послуги. Повідомлення приходять у вигляді SMS-повідомлень або на електронну пошту. Нижче ми розглянемо інструкцію по виписці і прописку за новою адресою проживання.

Бажаєте скористатися традиційними способами реєстраційного обліку? Тоді вам буде корисна наша стаття, прописка і виписка з квартири .

Як виписатися і прописатися через держпослуги?

Подача дистанційних заявок доступна тільки авторизованим користувачам порталу Єдиних державних і муніципальних послуг. Якщо у вас ще немає Особистого кабінету на сайті, потрібно його завести. Реєстрація не представляє особливих складнощів - все виглядає досить прозоро. Підготуйте паспорт, СНІЛС і ІПН - система підкаже, як створити логін і пароль для входу на портал.

Виписка і прописка через держпослуги - це дві різні процедури. Перш ніж реєструватися за новою адресою, потрібно знятися з обліку зі старої квартири. Тому, починаємо процес через держпослуги саме з виписки.

Інструкція по виписці з квартири

Покрокова інструкція, як виписатися з квартири, допоможе вам заповнити всі поля електронної форми і завантажити документи. Тож почнемо:

Зайдіть на сайт держпослуги і клацніть на пункт справе «Особистий кабінет» (з синім ключиком). Перед вами відкриється форма входу на сайт. Введіть логін і пароль. Якщо ви забули пароль, запитайте його через посилання «Відновити пароль» (на електронну пошту або мобільний прийде повідомлення з подальшими інструкціями).

Якщо ви забули пароль, запитайте його через посилання «Відновити пароль» (на електронну пошту або мобільний прийде повідомлення з подальшими інструкціями)

Прокрутіть Головну сторінку сайту до розділу з назвою Популярні послуги. Нас цікавить пункт «Реєстрація за місцем проживання або перебування».

Нас цікавить пункт «Реєстрація за місцем проживання або перебування»

Відкрийте його клацанням миші, після чого виберіть «Зняття громадянина з реєстраційного обліку за місцем проживання» (або перебування).

Відкрийте його клацанням миші, після чого виберіть «Зняття громадянина з реєстраційного обліку за місцем проживання» (або перебування)

Правда, яка сторінка містить всю інформацію про наданої послуги. Наприклад, можна дізнатися про терміни виписки - 3 робочих дня, вартості послуги - безкоштовна і ін. Відзначаємо пункт «Електронна послуга» і натискаємо на синю кнопку «Отримати послугу».

Відзначаємо пункт «Електронна послуга» і натискаємо на синю кнопку «Отримати послугу»

Перед вами відкриється форма електронної заяви на зняття з реєстраційного обліку. Не поспішайте заповнювати особисті відомості, звертайте увагу на ВСЕ поля. Швидше за все ПІБ і паспортні дані у вас будуть прописані автоматично (після реєстрації на сайті).

В поле «Тип заявника» виберіть перший пункт. Якщо ви знімаєте з обліку дитини до 14 років (не старше), то виділіть третій пункт.

Наступний розділ заповнюється особистими даними (ПІБ, дата народження, статева приналежність, e-mail і номер мобільного телефону). Розділом нижче вказуються паспортні дані. Не помиліться з серією та номером - реєстратори звіряють введені відомості з даними оригіналу паспорта.

Вкажіть місце народження, регіон і місто поточного проживання.

Заповнюючи четвертий і п'ятий розділи, повідомте про старому і нову адресу проживання. Не обов'язково вказувати точну адресу нового місця прибуття. Інформація швидше «для галочки», тому пропишіть будь-яку адресу в межах РФ.

Далі, вкажіть підставу для зняття з реєстраційного обліку. Форма вже містить поширені причини, але нижче можна відзначити свою. Обов'язково пропишіть підставу - наприклад, «Засудження до позбавлення волі» підтверджується постановою судового органу. Підказки, що саме вказувати в «основі», виділені курсивом.

Сьомий пункт передбачає повідомлення про іноземне громадянство.

Далі, вкажіть місце роботи, соціальні гарантії, освіту, сімейний стан та інші відомості.

Нарешті, відзначте підрозділ ГУВМ МВС для подачі документів. Система сама запропонує варіанти, так що вам залишиться лише клацнути по одному з них. Проставте галочки на згоду обробки персональних даних. Тепер можна натискати на синю кнопку «Відправити» і чекати результатів.

Повідомлення про статус заяви приходить на електронну пошту. Обробивши заявку, реєстратори запросять вас з оригіналами документів на прийом в УВМ УМВС.

Інструкція по прописці в квартирі

Відразу після виписки з колишнього адреси можна приступати до постановки на облік у новій квартирі. Зверніть увагу, що прописатися на новому місці проживання потрібно не пізніше 7 днів після вселення. Інакше існують ризики пропущення строків і накладення адміністративного штрафу - від 2000 до 3000 рублів (п. 1 ст. 19.15 КоАП).

Порядок дій за пропискою в квартирі:

Відкрийте пункт «Реєстрація громадянина за місцем проживання» з меню, за аналогією з попереднім способом.

Заповніть тип заявника - подання електронної заяви на себе або на дитину (підходить батькам або опікунам).

Далі, введіть особисті відомості: ПІБ, дата народження, стать, контактні дані (e-mail і номер телефону). Третій пункт вимагає введення паспортних даних. Перевірте, щоб термін дії документа був актуальним. Якщо вам виповнилося 20 років, а ви не поміняли паспорт, то заяву у вас не приймуть.

Вкажіть місце народження та адресу постійного проживання (тимчасове проживання в квартирі не враховується).

Вкажіть місце народження та адресу постійного проживання (тимчасове проживання в квартирі не враховується)

Наступний пункт запитує інформацію про нову адресу проживання - вказуйте точне місце проживання. Відзначте, знялися ви з реєстраційного обліку за старою адресою. Вкажіть, чи є ви власником нового житла (нижче буде рядок для введення типу документа: наприклад, свідоцтво про власність). Якщо немає - потрібна згода мешканців на вашу прописку + паспорта власників.

Якщо немає - потрібна згода мешканців на вашу прописку + паспорта власників

Повідомте інформацію про громадянство.

Повідомте інформацію про громадянство

Далі, йде блок інформації з персональними даними (місце роботи, посада, освіта, пільги). Особливих вимог до заповнення немає, це лише додаткові відомості про претендента.

Особливих вимог до заповнення немає, це лише додаткові відомості про претендента

Пунктами нижче відзначте, проживали члени вашої сім'ї за новою адресою (актуально для переїзду до родичів). Далі, залишиться вибрати КОМ УМВС, проставити галочки і натиснути «Відправити» заяву в обробку.

Далі, залишиться вибрати КОМ УМВС, проставити галочки і натиснути «Відправити» заяву в обробку

Номер заявки на послугу можна побачити в Особистому кабінеті на сайті. Дубльоване лист прийде і на електронну пошту. Термін обробки даних становить 3-4 робочих дня. Завершальним етапом стане відвідування міграційного відділення з оригіналами документів на прописку.

Чи можна прописати неповнолітніх?

Окремого розгляду заслуговує прописка неповнолітніх. Звернувшись до закону, можна помітити, що діти до 14 років повинні проживати разом з батьками (ст. 20 ГК РФ). Досягнувши 14 років, дитина може жити окремо від батьків, але тільки з їхньої згоди.

Порядок дій по прописку дитини в квартирі через держпослуги практично не відрізняється від описаних вище. Єдина вимога - заводити Особистий кабінет на дитину, якщо йому вже виповнилося 14 років. Отже, з цього віку неповнолітній може заповнювати заяву самостійно. Діти до 14 років перебувають під опікою батьків. Прописка здійснюється на підставі електронних заяв від імені батьків.

Особливості прописки новонароджених дещо відрізняються:

  • Прописка разом з матір'ю не вимагає згоди батька.
  • Постановка на реєстраційний облік в квартирі батька вимагає згоди матері.

Зверніть увагу, перед тим, як подавати електронну заяву через держпослуги, потрібно скласти письмову згоду. Документ завіряється у нотаріуса і додається до основного переліку документів на прописку. Далі, залишиться подати заявку через держпослуги і дочекатися відвідування КОМ УМВС по регіону.

документи

Розібравшись із заявою на сайті держпослуг, саме час сказати про документах. Жодна виписка і прописка не обходяться без пакета з документами на квартиру. Особливо це стосується вселення в нове житло.

Що потрібно підготувати для реєстрації:

  • внутріросійський паспорт РФ (сторінка з пропискою на розвороті);
  • виписка з будинкової або поквартирною книги;
  • оригінал свідоцтва про народження дитини;
  • довіреність (якщо всіма питаннями займається третя особа) + паспорт представника;
  • свідоцтво на право власності квартирою.

Зазначені в заяві документи обов'язково дублюються оригіналами. Паспорт і свідоцтво власності на квартиру пред'являються при особистому відвідуванні КОМ УМВС. Інспектори звіряють введені на сайті дані з інформацією з документів. Якщо все в порядку, вам проставлять штамп в паспорті.

вартість

Перед подачею заяви через держпослуги у користувача може виникнути питання, скільки коштують виписка і прописка? Дистанційний варіант є безкоштовним. Чи не доведеться платити і за виписку при особистому відвідуванні підрозділи ГУВМ МВС. Але якщо ви замовляєте послуги довіреної особи, то буде потрібно завірити згода у нотаріуса. Процедура обійдеться в суму за прейскурантом нотаріальної контори.

Допомога юриста

Постановка і зняття з реєстраційного обліку через держпослуги підходить всім людям. Але, на жаль, далеко не всі впевнено працюють з комп'ютером. Зайшовши на сайт, людина може загубитися у великій кількості інформації. Або вказати документи, яких у нього немає в оригінальному форматі. Все це створює труднощі з отриманням штампу про виписку.

Все це створює труднощі з отриманням штампу про виписку

Юристи нашого порталу з задоволенням допоможуть вам виписатися і прописатися через держпослуги. Володіючи належним досвідом, ми надаємо безкоштовні консультації. Переговоривши з нашим юристом, ви будете знати про всі нюанси процедури. Також ми надаємо повноцінні юридичні послуги з питань виписки та прописки в квартирі. Звертайтеся!

ЗАПИТАТИ ЮРИСТУ БЕЗКОШТОВНО

Чи можна виписатися з квартири через держпослуги?
Як виписатися і прописатися через держпослуги?
Чи можна виписатися з квартири через держпослуги?
Бажаєте скористатися традиційними способами реєстраційного обліку?
Як виписатися і прописатися через держпослуги?
Чи можна прописати неповнолітніх?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online