Як виписати колишнього чоловіка з квартири, якщо він не власник і дружину без її згоди: зразок позовної заяви, а також специфіка виписки з муніципального та приватизованого житла після розлучення

  1. Якщо немає згоди
  2. особливості виселення
  3. У муніципальній власності
  4. Умови для виписки і законні підстави
  5. Куди звернутися?
  6. Необхідні документи
  7. Як виписати колишнього чоловіка з квартири, якщо він не власник - покрокова інструкція
  8. підсудність
  9. Як правильно скласти позовну заяву?
  10. держмито
  11. Терміни вирішення питання
  12. Де оскаржити?
  13. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Безумовно, питання укладення та розірвання шлюбу регулюються сімейним кодексом Безумовно, питання укладення та розірвання шлюбу регулюються сімейним кодексом. Адже саме цей нормативно-правовий акт присвячений відносинам, які пов'язують громадян між собою. Однак в разі, коли мова йде про зняття з реєстраційного обліку, сімейний кодекс ніяк вам не допоможе.

Як виписати колишнього чоловіка з квартири після розлучення? Вам потрібно звернутися до житлового законодавства, а саме житлового Кодексу . Саме цей нормативно-правовий акт регламентує порядок проживання громадян один з одним, в разі, якщо ними були припинені будь-які відносини.

Крім цього, всі правила, які регулюють процедуру реєстрації або ж зняття з реєстраційного обліку за місцем перебування або за місцем постійного проживання регулюються Федеральним Законом номер 713 від 17 липня .

Також, ви можете ознайомитися з джерелами права, які є рішеннями судів. Дуже часто в ситуаціях, коли мова йде про виписку з квартири колишнього чоловіка або дружини, особи вдаються до судових розглядів. Це означає, що ви можете подивитися статистику і рішення у справах в вашому регіоні, а значить, заздалегідь зрозуміти, в який бік буде прийнято можливе рішення.

Якщо немає згоди

У паспортному столі часто можна почути питання: «Як виписати колишнього чоловіка з квартири після розлучення без його згоди У паспортному столі часто можна почути питання: «Як виписати колишнього чоловіка з квартири після розлучення без його згоди?» Для багатьох подружжя, які не так давно стали один одному колишніми дане питання є актуальним. Адже іноді люди йдуть на принцип, намагаючись свідомо підкинути один одному якомога більше проблем.

Однак, поспішаємо вас запевнити, що закон передбачає ситуації, коли ви можете виписати колишнього чоловіка з квартири. Правда, для цього повинні бути дотримані певні правила, а також має віддатися перевагу конкретним нюансам.

Тому, однозначно відповісти на це питання не можна. Перед тим як виписати колишню дружину з квартири без її згоди потрібно розібратися в конкретній ситуації, що склалася, а також, нюансах, які супроводжують випадок.

Безумовно, якщо ви є власником нерухомості нарівні, то виписати колишнього чоловіка з квартири не можна хоча б з тієї причини, що він теж є правовласником квартири. Якщо ж чоловік не є власником, проте нерухомість була придбана в шлюбі, то за фактом він теж є власником, А значить не може бути виписаний без своєї згоди.

А чи може чоловік виписати дружину з квартири після розлучення, якщо житло йому дісталася в якості спадщини або дарування, при цьому, в документі не було вказано ім'я дружини? Так, в цьому випадку вона не може претендувати на майно.

Виписати чоловіка ви маєте право в разі, якщо його перебування в квартирі може принести вам шкоду. Наприклад чоловік страждає на алкоголізм, бешкетує і веде розв'язний спосіб життя.

Також, якщо чоловік просто прописаний в квартирі, але більше мені не з'являється там, він підлягає виписці. Можлива ситуація, коли виписка буде оформлена в разі, якщо особа не хоче виплачувати комунальні послуги за ресурси, якими воно користувалося.

Як бачите, існує безліч підстав для того, щоб розірвати всі відносини в плані реєстрації з чоловіком. Однак, розглянемо наскільки це може бути застосовано в конкретно взятій ситуації.

особливості виселення

житло приватизовано

Як виписати колишнього чоловіка з приватизованої квартири після розлучення Як виписати колишнього чоловіка з приватизованої квартири після розлучення?

Приватизована квартира-це та нерухомість, яка знаходиться в повноправною власності приватних осіб. Також дана квартира не належить державі.

При цьому, процедура приватизації може бути проведена як на одного з подружжя, так і на обох відразу.

  • Якщо ваш чоловік, якого ви маєте намір виписати з квартири колись відмовився від участі в процедурі приватизації, то він може бути виписаний тільки в разі, якщо у нього є житло, в якому він може проживати і ви доведіть цей факт.
  • Якщо ж у нього немає нерухомості, яка може стати його місцем проживання, то він може бути прописаний у вашій квартирі до моменту, поки не знайде альтернативу.
  • Якщо ж ваш чоловік брав участь в процедурі приватизації, то тут право на проживання в нерухомості незаперечно.

Тому перед тим як виписати з приватизованої квартири колишню дружину, вам необхідно пам'ятати про ці нюанси.

У муніципальній власності

Як виписати з муніципальної квартири колишнього чоловіка без його згоди? Ситуація, коли мова йде про даному виді нерухомого майна ще більш складна. Справа в тому, що власником муніципальної квартири є держава, а це значить, воно має повне право на те, щоб самостійно приймати рішення про те, виписати особа чи ні. Ви можете вносити свої пропозиції і рекомендації на розгляд.

Чоловік буде виписаний в разі, якщо він уже не буде проживати у вашій нерухомості, при цьому не оплачувати комунальні послуги або будь-яким чином заважати вашій розміреного життя.

В інших же випадках, коли особа справно платить за ресурси, постійно з'являється в місці проживання, а також ви не можете поскаржитися на його непристойну поведінку, то тут ви безсилі. Це ті нюанси, які потрібно знати перед тим як виписати колишню дружину з муніципальної квартири.

Умови для виписки і законні підстави

Отже давайте закріпимо основні умови і законні підстави, які можуть стати причинами для виписки: Отже давайте закріпимо основні умови і законні підстави, які можуть стати причинами для виписки:

  • по-перше, і це факт того, що чоловік не є власником недвижимост і, і більш в ній не проживає;
  • другий факт зводиться до його поведінки, яке, так чи інакше, заважає вашому звичного ритму життя;
  • відсутність оплати за комунальні послуги є вагомою підставою для виписки з квартири;
  • наявність у громадянина іншого житла, де він може постійно проживати, також може стати причиною для його виписки без згоди;
  • подарована вам квартира, яка ніяким чином не є власністю чоловіка, а також, не є об'єктом інших його прав, дозволяє вам виписати без згоди.

Куди звернутися?

Якщо ви з колишнім чоловіком дійшли згоди з цього питання, то процедуру виписки ви можете швидко і невимушено оформити в паспортному столі. Якщо ж мова йде про ситуацію, в якій чоловік не збирається виписуватися, більш того, не вважає за потрібне подібні дії, то ви можете подати позовну заяву в судову інстанцію.

Саме там справа буде розглянута з позиції законодавства, і буде прийнято правильне рішення.

Необхідні документи

Для того, щоб здійснити виписку в судовій інстанції знадобиться:

  1. ваше позовну заяву;
  2. паспорт, а також його копія;
  3. доказ того, що особа більше не може проживати в даній нерухомості;
  4. документи, що свідчать про ваше право власності та відсутності прав у іншої особи;
  5. докази, які можуть так чи інакше вплинути на результат ситуації;
  6. квитанція про оплату державного мита;
  7. інша документація, яка може вплинути на результат справи.

Як виписати колишнього чоловіка з квартири, якщо він не власник - покрокова інструкція

Розглянемо ситуацію, в якій колишній чоловік згоден з тим, що йому необхідно залишити місце вашого проживання і паче не бачитися з вами Розглянемо ситуацію, в якій колишній чоловік згоден з тим, що йому необхідно залишити місце вашого проживання і паче не бачитися з вами.

У цій ситуації особа повинна з'явитися в паспортний стіл з належно сформованим пакетом документів. Даний пакет документів розглядається співробітниками, складається заяву про зняття з реєстраційного обліку.

Особа може одночасно прописатися в іншому місці, або ж, просто виписатися в нікуди. Через декілька робочих днів особа повертається забирати документи, які свідчать про його новому місці реєстрації або ж просто зняття з реєстраційного обліку.

З цього моменту він більш не має право користуватися вашим нерухомим майном. Крім того, існує ситуація, яка, на жаль, не дозволяє здійснити виписку так просто.

Справа в тому, що якщо чоловік не згоден з тим, що вам необхідно перервати відносини і в плані спільного проживання, то ви можете звернутися в судову інстанцію. Для цього вам підійде районна інстанція.

  1. Ви складаєте позовну заяву в якому детально пояснюєте, чому подальше спільне проживання неможливо і потрібно виписка з квартири колишньої дружини або чоловіка.
  2. Ви оплачуєте державне мито. Потім ви повинні долучити документи, які так чи інакше доводить неправомірну поведінку.
  3. Після цього суд розгляне поданий пакет документів у разі, і якщо ваші слова підтвердяться, запропонує вам з'явитися в судовий розгляд.

На засіданні обидві сторони повинні викласти свої докази по справі, а суд, вислухавши доводи обох сторін, прийняти законне рішення.

Безумовно, вітається досудове врегулювання питання, чи хоча б спроба його проведення Безумовно, вітається досудове врегулювання питання, чи хоча б спроба його проведення. У цій ситуації ви повинні запропонувати своєму опонентові спробувати вирішити проблему миром, і тільки в разі, якщо така медіація буде проведена некоректно, або мешканець відмовиться від запропонованих вами умов, то ви можете звертатися до суду.

підсудність

Дана категорія справ підсудна районному суду. Тому, ви знаєте, куди звертатися зі своїм позовною заявою.

Як правильно скласти позовну заяву?

Позовна заява складається за встановленим зразком, який ви можете знайти в інтернеті або ж у самій судовій інстанції.

  • Документ складається на аркуші А4.
  • У шапці вказується судова інстанція, в яку він спрямований.
  • Далі необхідно викласти інформацію про відповідача особі.
  • А потім починається виклад суті вимоги, які сторони пред'являє один до одного.
  • Необхідно використовувати норми законодавства, а також інші доводи і викласти в чому суть ваших порушених прав.

Після цього, ви можете подавати позов про виписку з квартири колишнього чоловіка, перерахувавши долучені документи, поставте підпис і дату.

Скачайте зразок позовної заяви про виписку з квартири колишнього чоловіка або дружини.

держмито

Необхідно сплатити державне мито в розмірі 250 руб, в іншому випадку, на жаль, ваші справи не будуть розглянуті.

Терміни вирішення питання

Відповідаючи самому собі на питання: «Як виписати з квартири колишнього чоловіка, якщо я власник Відповідаючи самому собі на питання: «Як виписати з квартири колишнього чоловіка, якщо я власник?» Важливо знати про терміни вирішення питання.

Якщо ви звертаєтеся до паспортного столу то термін врегулювання ситуації до двох тижнів. Якщо ж ви намагаєтеся знайти правду через судову інстанцію, то вам може знадобитися набагато більше часу, а саме, близько 3-6 місяців. Будьте до цього готові.

Де оскаржити?

У разі, якщо ви не задоволені рішенням суду, ви завжди можете оскаржити дане рішення. Для цього вам потрібно звернутися в арбітражну інстанцію, яка також розгляне вашу справу.

Пам'ятайте, що таке звернення неможливо без кваліфікованого адвоката, тому обов'язково знайдіть хорошого юриста.

висновок

Тепер ви знаєте, чи можна виписати з квартири колишню дружину без її згоди і на яких підставах ви можете це зробити. Сподіваємося, що все ж вам вдасться домовитися про виписку через паспортний стіл, так як вона є найбільш швидкою і зручною та зрозумілою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Як виписати колишнього чоловіка з квартири після розлучення?
А чи може чоловік виписати дружину з квартири після розлучення, якщо житло йому дісталася в якості спадщини або дарування, при цьому, в документі не було вказано ім'я дружини?
Куди звернутися?
Як правильно скласти позовну заяву?
Де оскаржити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online