Як правильно одягати сорочечку новонародженому

  1. види сорочечок
  2. Яку сорочечку вибрати для немовляти
  3. Як одягати сорочечку
  4. Як вибрати розмір
  5. Перший гардероб для новонародженого

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Льоля - зручна і комфортна кофточка для новонароджених з розрізом на спині або на грудях, як правило, з довгим рукавом. Це універсальний одяг, яка оптимально підходить для самих маленьких дітей. Вона не сковує рухи і не має незручних застібок, дрібних деталей, які б могли пошкодити ніжну шкіру немовляти. Такі речі легкі, вільні і просторі.

Такі речі легкі, вільні і просторі

Сорочечки використовують, щоб одягнути малюка на виписку і для сну, будинки і на прогулянку. Сьогодні виробники дитячого одягу пропонують масу різних моделей цього предмета гардероба. Давайте розберемося, як вибрати і як правильно одягати сорочечку.

види сорочечок

Сорочечки розрізняються по виду застібки. Це бувають кнопки, липучки, зав'язки і гудзики. Для самих маленьких вибирайте зав'язки або липучки, так як гудзики і кнопки ще небезпечні для дитини. Він може відірвати і проковтнути подібний предмет або поранити ніжну шкіру. Крім того, сорочечку із зав'язками або липучками легше і швидше перееодевать.

Сьогодні шиють моделі, які заорюють ззаду або спереду. Для новонародженого вибирають другий варіант. А коли малюк навчиться сидіти можна використовувати і сорочечки із застібкою на спині. Через ніжної шкіри немовляти для перших місяців життя також рекомендується вибирати вироби зі швами назовні. Такі моделі виконані з єдиної викрійки швами назовні. А вже пізніше можна переходити на одяг з внутрішніми швами.

Традиційні сорочечки мають довгий рукав або шиють взагалі без отвору для рук. Однак сьогодні виробники випускають моделі і з коротким рукавом. Вони чудово підійдуть для літа і теплої погоди. Вироби без отворів для рук використовують в холодну пору року, адже вони зберігають тепло і створюють подобу затишного кокона для немовляти. Як одягати новонародженого взимку, читайте тут .

Яку сорочечку вибрати для немовляти

  • Для новонароджених вибирайте сорочечки з відкритим швом або з зовнішніми швами на липучках або зав'язках із застібкою спереду на грудях або животі. Для дітей старшого віку можна вибрати інші види сорочечки;
  • Вибирайте тільки натуральні тканини, які забезпечують якісний обмін повітря і дають шкірі дихати. Матеріал повинен добре вбирати вологу і не викликати алергію. Для малюка прекрасно підійде трикотаж, ситець і бавовна, бязь, фланель або льон, байка;
  • Важливо, щоб матеріал одягу був м'яким і не натирав шкіру. Тканина повинна бути гіпоалергенної без використання хімічних барвників і добавок. Інакше в малюка може виникнути висип і роздратування на шкірі, набряклість і інші ознаки алергії ;
  • Для літа і теплої погоди вибирайте сорочечку з коротким рукавом з легкого тонкої бавовни, для холодної пори року - вироби з довгим рукавом або без отворів для рук з фланелі, трикотажу з начосом або байки;
  • Вибирайте сорочечки світлих відтінків і білих квітів. Одяг без використання барвників безпечна для малюка. Білі речі більш стійкі до прання при високій температурі. Крім того, якщо немовля спить в цій сорочечці, світлі кольори заспокоюють дитину і налаштовують на сон.

Крім того, якщо немовля спить в цій сорочечці, світлі кольори заспокоюють дитину і налаштовують на сон

Як одягати сорочечку

Спочатку на малюка одягають підгузник або памперс. Одягати класичну сорочечку із зав'язками трохи складніше, ніж сучасну модель. Для цього сорочечку на пеленальний застелений столик кладуть спинкою вниз. Зверху кладуть дитину, праву руку обережно протягують в рукав і задню частину сорочечки заводять за спину, обережно піднявши грудничка під головку і плечі. Потім протягують в рукав другу ручку.

Можна також використовувати інший спосіб. В даному випадку спочатку покласти немовлят не пелюшку, протягнути руку в рукав і повернути дитину на бік в бік одягненою руки. Потім висунути сорочечку і обернути спину. Дитину повертають назад на спину і протягують в рукав другу руку.

Після першого або другого варіанта сорочечку заорюють на животі так, щоб довга частина була зверху короткій. Потім грудничка сповивають і при необхідності одягають зверху теплу кофту. Важливо, щоб тканина лягла рівно, не створювала складки і вигини.

Більш прості у використанні і застосуванні боді для малюків, які поєднують сорочечку або кофтинку і трусики. Виріб внизу застібається за допомогою кнопки, липучки або гудзики. Існують боді з довгим і коротким рукавом, боді-майки. Такий одяг легше надягати. Вона зручна і комфортна, не сповзає і не задирається. Боді також повинні бути з натуральних гіпоалергенних тканин.

Боді також повинні бути з натуральних гіпоалергенних тканин

А ось сліпи замість сорочечки використовувати не рекомендується, так як вони не забезпечують потрібної циркуляції, менш практичні і зручні, швидше брудняться. Сорочечки ж вільні, легкі і просторі. Вони забезпечують доступ до шкіри. Малюк в такому одязі не потіє і не пріє.

Як вибрати розмір

Купуйте сорочечку за розміром дитини. Маленька модель буде здавлювати тіло, сковувати рухи і заважати нормальному диханню. А велика сорочечка буде висіти і спадати з немовляти. Для новонародженого підходить розмір одягу 50-56 сантиметрів, для дітей 2-6 місяців вибирають розмір 62-68 сантиметрів, для малюків з півроку до року підходять параметри 68-74 сантиметри. У російській сітці це розміри 18, 20 і 22 відповідно.

Будьте готові, що немовля росте дуже швидко і одяг доведеться міняти кожні два-три місяці. Після покупки обов'язково приберіть ярлички і етикетки. Перед першим застосуванням обов'язково виперіть виріб. Важливо правильно доглядати за одягом і після цього. Речі грудничка періть раз в тиждень, а постільна та натільна білизна - два рази на тиждень. Прання проводять окремо від дорослої одягу з використанням спеціального дитячого гіпоалергенного порошку.

Після прання ретельно полощіть речі три-чотири рази. Одяг висушують і пропрасовують праскою. Але не можна одягати на дитину гарячі речі! Від частоти прання залежить, скільки сорочечок знадобиться малюкові. Рекомендується використовувати не менше п'яти виробів. Якщо ви використовуєте боді, беріть по два вироби з коротким і довгим рукавом.

Перший гардероб для новонародженого

Ми розглянули, як вибрати і як одягати сорочечку. Але це не єдина річ, яка потрібна на початку для малюка. Новонародженому знадобляться:

  • Боді і / або сорочечки;
  • Повзунки і / або штани;
  • Легкі кофти і теплий светр;
  • Легкий комбінезон або сліп з бавовни;
  • Демісезонний теплий і водонепроникний комбінезон з флисом або вовною всередині;
  • Теплий конверт і / або плед;
  • Чепчик і легка шапочка;
  • Теплі шапочки;
  • Рукавички або зимові та демісезонні комбінезони з закритими ручками;
  • Легкі і теплі шкарпетки, пінетки;
  • Пелюшки.

Боді і / або сорочечки;   Повзунки і / або штани;   Легкі кофти і теплий светр;   Легкий комбінезон або сліп з бавовни;   Демісезонний теплий і водонепроникний комбінезон з флисом або вовною всередині;   Теплий конверт і / або плед;   Чепчик і легка шапочка;   Теплі шапочки;   Рукавички або зимові та демісезонні комбінезони з закритими ручками;   Легкі і теплі шкарпетки, пінетки;   Пелюшки

Речі на холодний сезон купуйте безпосередньо перед сезоном. Навіть купуючи речі на виріст, ви сильно ризикуєте помилитися з розмірами. Речі повинні бути безпечними, комфортними та зручними, виконаними з м'яких гіпоалергенних і натуральних матеріалів. Для новонародженого на виписку візьміть конверт. У теплу погоду це повинно бути легке виріб з тонкого флісу або синтепону, а в зимову - теплий шовково-вовняний конверт.

Під конверт в теплу пору року досить одягнути на новонародженого легке боді або бавовняну сорочечку, чепчик і шкарпетки. У холодну і прохолодну погоду використовуйте флисовую сорочечку з начосом і повзунки, теплий комбінезон, шкарпетки, легку шапочку або чепчик і теплу шапочку. Докладний список речей, які потрібні на виписку новонародженого, ви знайдете за посиланням https://vskormi.ru/children/kak-odet-novorozhdennogo-na-vypisku/ .

data-matched-content-rows-num = "9, 3" data-matched-content-columns-num = "1, 2" data-matched-content-ui-type = "image_stacked"

Підписуйтесь на нашу групу

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online