110 днів без відсотків від Райффайзенбанку: золота середина

  1. Як працює 110-денний пільговий період у карти Райфайзенбанку
  2. Як отримати і скільки коштує карта 110 днів Райффайзенбанку
  3. Поповнення і зняття з карти «110 днів» Райффайзенбанку
  4. Програма лояльності та знижки по карті «110 днів» Райффайзенбанку
  5. Який вийшла карта, яка вміє чекати

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

110 днів без відсотків від Райффайзенбанку: золота середина

4.9 (97.14%) 7 votes

Райффайзенбанк завжди займав досить нейтральну позицію у випуску карткових продуктів, що приносять солідний кеш-бек або пропонують довгий пільговий період (він же «грейс-період»). Але, мабуть, конкуренція «Альфи» і Пошта-Банку з їх картами змусила і «бабу Раю» (так кашовари називають Райффайзенбанк, або «Райфф») запропонувати конкурентоспроможний продукт. По суті, нова карта «110 днів» - цілком собі звичайна кредитка з цілком собі стандартним тарифним набором: якісь умови у Райффа краще, в чомусь виграє карта Альфа-Банку , А десь процвітає «Елемент 120» Пошта-Банку . Тому нова картка «110 днів» Райффайзенбанку - це щось середнє між двома найближчими конкурентками, а за кількістю днів пільгового періоду і зовсім рівно золота середина.

Як працює 110-денний пільговий період у карти Райфайзенбанку

Грейс-період у новій карти - досить простий і зрозумілий. Після здійснення першої покупки дається рівно 110 днів, щоб повністю її погасити. Протягом цього часу - 110 днів - досить вносити щомісячні мінімальні платежі, які становлять 5% від суми заборгованості і які, зрозуміло, зменшують суму боргу. Якщо до 110 дня (закінчення пільгового періоду) погасити всю заборгованість, що залишилася, Вам не доведеться платити Банку ніяких відсотків:

Якщо до 110 дня (закінчення пільгового періоду) погасити всю заборгованість, що залишилася, Вам не доведеться платити Банку ніяких відсотків:

Наприклад, 7 серпня по своїй новенькій карті «110 днів» Райффайзенбанку Ви зробили покупку на суму 15 000 рублів. Тепер «6» числа кожного наступного місяця Банк Вам буде направляти виписку, в якій буде виставлено щомісячний мінімальний платіж, що дорівнює 5% від суми заборгованості і який необхідно внести на рахунок картки протягом 21 дня з дня формування виписки.

  1. У нашому прикладі, першу виписку ми отримаємо 6 вересня: в ній буде зазначено суму мінімального платежу - 750 рублів (це 5% від 15 000) і дата, за яку необхідно внести ці гроші - 27 вересня. Після гасіння цієї суми, якщо не здійснювати інших покупок, сума боргу залишиться 14 250 рублів (це 15000 - 750 рублів).
  2. Другу виписку ми отримаємо 6 жовтня. У ній мінімальний платіж становитиме 712 рублів 50 копійок - це 5% від залишку боргу в 14 250 рублів. Цей платіж необхідно внести по 27 жовтня. Сума боргу після внесення платежу, якщо не робити ніяких покупок по карті, складе 13 537 рублів 50 копійок.
  3. Нарешті, третя виписка прийде 7 листопада. Тут мінімальний платіж складе 5% від суми, що залишилася боргу, тобто 678 рублів 88 копійок, внести потрібно до 27 листопада. Але ця сума мінімального платежу в третій виписці для нас незначна, тому що настає час Х повного розрахунку з банком - 27 листопада це і є 110-й день з моменту здійснення покупки 7 серпня, а значить саме по 27 листопада пора вносити всю заборгованість, що залишилася - 13 537 рублів 50 копійок:

При це 7 листопада починається новий 110-денний грейс-період, який завершиться 27 лютого наступного року. Відповідно покупки, які Ви зробите по карті з моменту формування третьої виписки (7 листопада) по день повного погашення боргу (27 листопада) вже підуть в гасіння нового 110-денного грейс-періоду, тобто гасити їх до 27 листопада, щоб не потрапити на відсотки, не обов'язково. Цей новий, другий грейс-період завершиться 27 лютого наступного року, схема його роботи ідентична тій, що ми описали вище. Третій грейс-період розпочнеться 7 лютого і завершиться 27 травня і т.д.

Виходить, що максимальний грейс-період (110 днів) буде діяти на покупки, зроблені в перший день періоду (в нашому прикладі - 7 серпня, 7 листопада, 7 лютого, 7 травня і т.д.), мінімальний - 21 день - на покупки, здійснені в останній день перед формуванням третьої виписки кожного грейс-періоду (у нас це - 6 листопада, 6 лютого, 6 травня і т.д.).

Назвати такий пільговий період не можна ні чесним, ні нечесним, ми б назвали його получестним. У найближчій конкурентки - карти «Елемент 120» Пошта-Банку - грейс-період абсолютно чесний: там пільговий період в 120 днів встановлюється для кожного місяця покупок - наприклад, покупки, здійснені з 7 серпня по 6 вересня можна погасити до 7 грудня; покупки, здійснені з 7 вересня по 6 жовтня - 7 січня і т.д. У «баби Раї», як бачимо, покупки, здійснені за весь квартал - з 7 серпня по 6 листопада - повинні бути погашені до одного дня - 27 листопада. З іншого боку, це все ж краще, ніж у карти «Альфа-Банку» з нечесним грейс-періодом, де вся заборгованість повинна бути погашена «в нуль», навіть якщо остання покупка була здійснена за день до закінчення пільгового періоду. У Райффа ж пільгового періоду менше ніж в 21 день бути не може: покупки, здійснені за 21 день до закінчення пільгового періоду йдуть в новий 110-денний грейс-період, що, дійсно, «напів-чесно». Виходить, що навіть в плані роботи пільгового періоду карта «110 днів» Райффайзенбанку займає золоту середину.

На схемі вище показана «ідеальна» картинка, коли протягом усього пільгового періоду не відбувається нових покупок. Зрозуміло, якщо по карті є ще оплати, то суми заборгованостей і мінімальних платежів будуть іншими.

Якщо в зазначений пільговий період кредитування не внести всю зазначену в останній виписці суму боргу, то пільговий період буде скасований, і на всю суму заборгованості буде нарахований відсоток. «Баба Рая», як будь-яка турботлива бабуся, не любить заборгувати, тому і сама до боржників строга: процентна ставка по карті «110 днів» при скасуванні пільгового періоду дуже високі - від 29 до 39 відсотків річних:

«Баба Рая», як будь-яка турботлива бабуся, не любить заборгувати, тому і сама до боржників строга: процентна ставка по карті «110 днів» при скасуванні пільгового періоду дуже високі - від 29 до 39 відсотків річних:

Як і у багатьох кредитних карт, описаний вище пільговий період діє тільки на операції покупок в торгових точках і інтернет-магазинах:

Як і у багатьох кредитних карт, описаний вище пільговий період діє тільки на операції покупок в торгових точках і інтернет-магазинах:

Тобто сюди не входять зняття готівки, переклади з карти на карту, будь-які інші квазі-кеш операції. Вчинення будь-якої із цих операцій по картці «110 днів» призведе до миттєвого вильоту з грейс-періоду, на такі операції буде нарахований відсоток за ставкою 39% річних + разові комісії.

В-общем, карту «110 днів» необхідно використовувати тільки для оплати покупок в магазинах.

Як отримати і скільки коштує карта 110 днів Райффайзенбанку

Картка 110 днів - це неіменна карта категорії MasterCard Gold з технологією безконтактної оплати PayPass:

Картка 110 днів - це неіменна карта категорії MasterCard Gold з технологією безконтактної оплати PayPass:

Оформлення заявки на отримання карти відбувається на сайті Банку , Схвалення приходить від декількох хвилин до декількох днів, після чого надходить СМС із запрошенням в офіс Банку для отримання картки.

Офіційно новим клієнтам Банк висуває такі вимоги для схвалення карти:

Однак, все ж, Райффайзенбанк досить лояльний до нових клієнтів, і деякі вимоги можуть бути фактично опущені.

Максимальний ліміт по карті може становити до 600 000 рублей.

Ліміт, як і процентна ставка, визначається Банком індивідуально для кожного клієнта на основі аналізу його доходів, зазначених в анкеті і кредитної історії .

Щомісячне обслуговування карти може бути безкоштовним, якщо кожен місяць по ній здійснювати покупок на суму не менше 8000 рублів, в іншому випадку доведеться сплатити 150 рублів:



Дана умова необхідно виконувати, починаючи з місяця, наступного за місяцем першої видаткової операції по карті:

Дана умова необхідно виконувати, починаючи з місяця, наступного за місяцем першої видаткової операції по карті:

До кредитного рахунку може бути випущена додаткова карта, річне обслуговування якої становить 500 рублів без умов.

СМС-Банк за основною карткою становить 60 рублів, по додатковій - 45 рублів на місяць:

Перші два місяці СМС-Банк надається безкоштовно, також комісія може бути скасовано і в подальшому, якщо протягом місяця Банк не звернув жодної СМС за операціями витрати або приходу по карті (тобто якщо клієнт не здійснював операцій за карткою):

Перші два місяці СМС-Банк надається безкоштовно, також комісія може бути скасовано і в подальшому, якщо протягом місяця Банк не звернув жодної СМС за операціями витрати або приходу по карті (тобто якщо клієнт не здійснював операцій за карткою):

Стежити за балансом і рухом по карті краще в мобільному і інтернет-Банку, вони надаються безкоштовно.

Також безкоштовно карту можна додати в будь-який мобільний безконтактний сервіс: Android Pay , Samsung Pay або Apple Pay і розраховуватися телефоном:

Поповнення і зняття з карти «110 днів» Райффайзенбанку

Як ми вже відзначали, за будь-які зняття готівки, переклади і квазі-кеш операції з карти Райфф карає вильотом з Грейс, але доведеться також розщедритися на чималу комісію:

Як ми вже відзначали, за будь-які зняття готівки, переклади і квазі-кеш операції з карти Райфф карає вильотом з Грейс, але доведеться також розщедритися на чималу комісію:

Гасити заборгованість краще наступними способами:

  1. Готівкою через банкомати Райффайзенбанку з функцією прийому готівки;
  2. В інтернет і мобільний банку з карти іншого Банку ;
  3. Перекладом з будь-якого іншого рахунку або дебетової карти, відкритого в Райффайзенбанку за допомогою інтернет банку або банкомату Райффайзенбанку;
  4. Міжбанківським переказом з іншого Банку.

Є ще один спосіб гасіння заборгованість - внесок готівки за допомогою каси і / або терміналу в відділенні Банку. Але тут важливо враховувати, що при сумі внеску менш 10 000 рублів Банк утримає комісію в 100 рублів:

Але тут важливо враховувати, що при сумі внеску менш 10 000 рублів Банк утримає комісію в 100 рублів:

Програма лояльності та знижки по карті «110 днів» Райффайзенбанку

Як і у будь-який інший кредитної картки з довгим пільговим періодом, у карти «110 днів» немає ніякої програми лояльності, тобто немає ні Кешбек, ні бонусів:

Як і у будь-який інший кредитної картки з довгим пільговим періодом, у карти «110 днів» немає ніякої програми лояльності, тобто  немає ні Кешбек, ні бонусів:

Зате в деяких торгових точках можна отримувати знижки завдяки програмі знижок від Райффайзенбанку , І карта «110 днів» в цій програмі також бере участь:

Зате в деяких торгових точках можна отримувати знижки завдяки   програмі знижок від Райффайзенбанку   , І карта «110 днів» в цій програмі також бере участь:

Також до 30 травня 2018 року Банком проводиться акція «З вигодою використовуйте кредитну карту!», Згідно з якою можна отримати 10% Кешбек за покупки, здійснені, починаючи з місяця початку участі в акції і протягом двох наступних місяців:

», Згідно з якою можна отримати 10% Кешбек за покупки, здійснені, починаючи з місяця початку участі в акції і протягом двох наступних місяців:

Але у цій акції є одне «але»: прийняти в ній участь зможуть тільки ті клієнти, які отримають по СМС відповідне запрошення.

Який вийшла карта, яка вміє чекати

Резюмуючи, можна відзначити, що карта «110 днів» Райффайзенбанку цілком собі золотий «середнячок» і гідна кредитна карта одного з сістемнозначімих банків країни. Мати карту, у якій є майже 4 місяці пільгового періоду - значить володіти надійною заначкою на чорний день.

Умови безкоштовності карти (здійснення покупок на суму не менше 8000 рублів) легко виконується. А правила для непотрапляння на комісії і відсотки досить прості: гасіть заборгованість по карті в зазначений 110-денний термін і використовуйте карту тільки для покупок.

Наявність широкої банкоматної та офісної мережі Банку, сучасні та зручні інтернет і мобільний банки, підтримка всіх сучасних безконтактних технологій роблять карту ще краше, а різні програми знижок і акції з Кешбек, проведеними банком, можуть зробити карту «110 днів» основний, для щоденних покупок .

Наявність широкої банкоматної та офісної мережі Банку, сучасні та зручні інтернет і мобільний банки, підтримка всіх сучасних безконтактних технологій роблять карту ще краше, а різні програми знижок і акції з Кешбек, проведеними банком, можуть зробити карту «110 днів» основний, для щоденних покупок

Якщо у вас залишилися питання по карті, або Ви є її власником, залишайте свої коментарі до цього огляду - найцінніша інформація буде додана до статті.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online