Київ: статистика і прогнози ринку житла

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Яку нерухомість в Києві купують і орендують швидше за все? В околицях якого метро найбільш затребувана продаж? Як на Krysha.ua серед тисяч квартир знайти свою - дізнайтеся з цієї статті.

У Києві активніше, ніж в інших місцях продають і здають квадратні метри. Це позитивний момент столиці. Але той же самий фактор розтягує за часом підбір чогось одного серед безлічі. Щомісячне число публікацій з продажу-оренді більше 800 тисяч. Нерухомість Києва в каталозі спеціалізованого порталу - це кімнати, дачі, квартири, будинки, гаражі, земельні ділянки.

По житлових об'єктів оголошень з продажу більше, ніж з оренди: 442 тис. Продають і лише 154 тис. Здають. За комерційним приміщенням ситуація інша: продають 2800 офісів і складів, орендувати пропонують 5 900. Кількість будинків і земельних ділянок до продажу в два рази перевищує число оренди.

Хто, де і за скільки знімає квартири

Квартиронаймачі - це студенти, туристи і ті, хто працює в столиці. З початку року середня вартість оренди однокімнатної склала 9 тис.грн, двокімнатної: 16 - 19 тис.грн. Для орендарів важливо спокійно добиратися до роботи або навчання, тому користується попитом житло поруч з метро.

Активно пропонують околиці наступних станцій:

● Позняки - 8, 2% від усіх міських оголошень;

● Оболонь - 5%;

● Лівобережна, Печерська, Лук'янівська, Палац Україна - 4% загального числа оголошень кожна.

За кількістю житлових приміщень лідирують двокімнатні квартири: 56 тисяч пропозицій в базі. Станом будинку переважає вторинка. Житлоплощу в новобудовах здають менше і просять за неї дорожче.

Ринок купівлі-продажу

За інформацією консалтингової компанії CDS в структурі пропозицій на первинному ринку лідирує бюджетне житло економ і комфорт-класу. Престижний бізнес і преміум сегменти складають 14%. Нові будинки активно пропонують в Голосіївському і Дарницькому районах, але в загальній сукупності 60% новобудов зосереджено на правобережжі.

Вторинний ринок в пріоритеті за обсягом угод. Ця тенденція пов'язана з бажанням покупців побачити і придбати повністю готовий продукт, а значить, звести до мінімуму можливі ризики. Як і серед новобудов, великий попит на бюджетне житло вартістю до 30 тисяч доларів. У Києві це квартири біля крайніх станцій червоної лінії метро: Святошин, Академмістечко, Дарниця, Чернігівська. Основний обсяг пропозицій сконцентрований на правому березі: Шевченківський, Печерський, Голосіївський райони.

Що кажуть експерти

Незмінним залишається купівельний інтерес до недорогого сектору житла. Реагуючи на попит, забудовники пропонують малогабаритні однокімнатні в великих житлових комплексах. На перше півріччя 2017 року 84% угод були здійснені в бюджетному сегменті економ і комфорт. Ціна на преміум значно вище, а угоди складають менше одного відсотка від загального кількості .

Яку нерухомість в Києві купують і орендують швидше за все?
В околицях якого метро найбільш затребувана продаж?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online