Як обміняти стару квартиру на нову

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Існує безліч причин, за якими люди хочуть позбутися від свого старого житла і переїхати в новий будинок

Існує безліч причин, за якими люди хочуть позбутися від свого старого житла і переїхати в новий будинок. Але, дуже часто думка про те, яка це «головний біль» - знайти покупця на своє старе житло, підібрати підходящу квартиру в новобудові, а, до того ж, поки стара квартира буде продаватися, немає гарантії, що придивившись квартира в новому будинку не буде продана або ж ціна на неї не підніметься, та так, що грошей від цього продажу на нову квартиру вже не вистачить - лякає.

Тим часом, на допомогу можуть прийти програми обміну старої квартири на квартиру в новобудові. Такі пропозиції є як в агентствах нерухомості, так і в вузькоспеціалізованих організаціях і навіть безпосередньо у самих забудовників.

Так, в будівельній компанії «Інтергал-Буд» СтройОбзор розповіли, що програма Trade-in у них діє з жовтня 2016 року. За цей час нею скористалося вже понад 30 покупців.

«Важливою перевагою програми є те, що забудовник бере на себе функції і агентства нерухомості, надаючи фахівця, який оцінює житло, розміщує рекламу про об'єкт, проводить переговори та інше. Покупець квартири за допомогою цієї програми економить і час, і гроші і при цьому отримує можливість стати власником нового житла », - кажуть нам в прес-службі« Інтергал-Буд ».

01.02.2017 Програма trade-in: альтернатива іпотечному кредитуванню

У компанії вважають, що програма Trade-in цікава, перш за все, власникам квартир застарілого житлового фонду (хрущовок, гостинок), так як з кожним роком вартість цього житла різко втрачає в ціні. За прогнозами аналітиків «Інтергал-Буда», в найближчі роки вартість квартир в хрущовських будинках може знизитися ще на 15-20% - і це зниження буде найістотнішим для всього ринку українського житла.

Програма Trade-in в «Інтергал-Буд» реалізується таким чином: спочатку покупець вносить завдаток в сумі 10 тис. Грн. і вибирає квартиру в новому будинку, потім - між компанією і покупцем укладається договір бронювання квартири терміном на 1,5 місяці.

«Крім того, покупець укладає договір з брокером, за яким фахівець з нерухомості проводить оцінку старої квартири, займається пошуком покупця цього житла, рекламуючи і просуваючи її, а потім оформляє купівлю / продаж квартири. Після продажу старої квартири отримує гроші і вкладає в придбання нової квартири, заздалегідь обраної і заброньованої з обговореними термінами виплат залишку її вартості », - розповідають в прес-службі« Інтергал-Буд ».

Тим часом, в вузькоспеціалізованому Центрі заміни і розширення житла, який 5 років тому починав свою роботу, як відділення обміну з одного ЖК, а 3 роки тому переріс в окрему компанія, СтройОбзор розповіли, що за весь час роботи через їх руки пройшло приблизно 700 клієнтів. За останній рік майже 100.

«Працюємо по Києву та Київській області, але плануємо розвиватися так, як нам приходить багато запитів з інших міст України від людей, які хочуть обміняти свою стару квартиру в регіоні на квартиру в Києві. Хтось переїжджає по роботі, у кого-то якісь свої причини ... », - розповідає нам комерційний директор Центру заміни і розширення житла Юлія Нуждіна.

Про своїх клієнтів в Центрі заміни і розширення житла кажуть, що це в основному люди, які хочуть роз'їхатися. Наприклад, це може бути сім'я з кількох поколінь, але, при тому, що живе в одній квартирі.

21.10.2016 "Інтергал-Буд" пропонує покупцям програму "Trade-in"!

«У нас є можливість їм допомогти. Можемо запропонувати квартиру як в Києві, так і в приміській зоні. Якщо вибір припав на передмістя - тут квартири дешевше - то можна знайти варіанти, коли можна роз'їхатися взагалі без доплати. Так, двокімнатну квартиру можна поміняти на дві однокімнатні невеликій площі », - говорить Юлія Нуждіна.

Проте, в питанні обміну старого житла на нове до кожного з клієнтів індивідуальний підхід.

«Все залежить від того, в якому житло є необхідність, скільки є часу на роз'їзд, скільки грошей додатково людина може вкласти в нове житло. Адже є комплекси, які здаються і можна, продавши своє старе житло, відразу туди в'їхати. Якщо є можливість почекати, наприклад, півроку, то можна розраховувати на житло більшої площі за ті ж гроші. Є багато клієнтів, які навіть погоджуються на те, щоб на час орендувати собі житло. Так виходить вигідніше », - розповідає Юлія Нуждіна.

У Центрі впевнені - навіть мови не йде про те, що продати житло старого фонду вчасно не вийде.

«У нас є терміни. Більше 70 майданчиків по вторинного житла. Працюємо майже з усіма столичними агентствами нерухомості. У нас є відповідальність перед нашими клієнтами. Тому, якщо ми говоримо про однокімнатну квартиру, то для того, щоб продати її знадобиться місяць-півтора, двокімнатна - півтора-два місяці, трикімнатна - це два-два з половиною місяці », - каже нам Юлія Нуждіна.

На питання СтройОбзор про те, чи доводилося відмовляти клієнту через те, що його стара квартира була аж надто «вбита», в Центрі заміни і розширення житла нам відповіли так:

«Є випадки, коли ми відмовляємося від співпраці, але це не через стан старої квартири. А в тому випадку, коли господар не розуміє реальної ринкової вартості своєї квартири. Зараз склалася така ситуація: вторинка сильно падає в ціні за рахунок того, що дуже багато новобудов по Києву та Київській області. Тому у покупця тут дуже великий вибір. Ми не занижуємо вартість старих квартир так, як ми самі їх не викуповуємо, а це робиться за схемою Trade-in. Ми не беремо своєї комісії. Ми беремо комісію тільки з купівлі-продажу договору й то не з продавця, а з покупця. Тобто, для продавця квартири - людини, який користується нашою послугою це практично безкоштовно ».

Партнерами Центру заміни і розширення житла в Києві виступають такі великі будівельні компанії, як «Жітлостройінвест», DIM, ОБРІЙ, а також окремі ЖК - «Петровський Квартал», «Софіївський Квартал», «Зеніт», «OrangePark», «Європейське Місто» ... Всього - близько 20 партнерів.

Схему обміну старої квартири на нову в Центрі заміни і розширення житла називають дуже простий.

22.04.2016 Для активізації продажів забудовники починають впроваджувати trade-in - експерт

«Найважливіше, щоб у нас був підписаний з власником квартири договір на продаж квартири. Адже в цей ми вкладаємо гроші. Тим більше, потрібна реклама, щоб квартира клієнта була в топах. У нас є оцінювачі. Шукаємо покупця. Ми повністю ведемо нашого клієнта від початку до кінця. Якщо цей клієнт не прийшов від якогось певного нашого партнера, ми паралельно шукаємо йому варіанти нового житла. Коли квартиру продали і отримали завдаток, тоді бронюємо квартиру в тому місці, де обрали. Намагаємося, щоб продаж старого житла і покупка нового житла відбулася в один день », - розповідає Юлія Нуждіна.

Тим часом, депутат Київради, член комісії з питань архітектури та містобудування Олег Петровець говорить нам, що при обміні свого житла потрібно бути дуже уважним.

«Пропозицій на ринку житла Києва з обміну старої квартири на нову зараз настільки багато, що неважко нарватися і на аферистів. Так, скажімо, пропонована вам квартира вже може бути продана. Тому тут обов'язково потрібно підключати своїх юристів, які зможуть перевірити надає послуги з обміну компанію на законність діяльності, а також всі необхідні документи на житло », - говорить він.

Найбільше афер, за словами депутата, пов'язано з обміном квартири старого фонду на квартиру в споруджуваному будинку.

«У цьому випадку людина змінює свою стару квартиру, грубо кажучи, не на нову квартиру, а на майнове право на неї, сертифікат від забудовника, який, якщо щось піде не так, може взагалі втекти з країни», - каже Олег Петровець .

джерело: СтройОбзор

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online