NEWSru.com :: В Архангельській області, вивчивши статистику по позашлюбним пологів, дозволили одружуватися до 16 років

В Архангельській області, вивчивши статистику по позашлюбним пологів, дозволили одружуватися до 16 років

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Депутати Архангельської області прийняли в першому читанні законопроект, який дозволяє вступати в шлюб особам, які не досягли 16-річного віку, повідомляє "Російська служба новин" . Раніше такий порядок був встановлений в 25 регіонах Росії.

Право виходити заміж або одружуватися до 16 років надається як виняток у разі, наприклад, вагітності або народження дитини при обопільній згоді вступають в шлюб і їх батьків.

Приводом для прийняття подібного законопроекту в Архангельській області стала статистика. За словами авторів ініціативи, за 2012-2014 роки в регіоні народилися 185 дітей, матері яких не досягли 16 років. Тим часом політика держави спрямована на скорочення числа дітей, народжених поза шлюбом.

Встановлений шлюбний вік в Росії - 18 років. Однак закон допускає можливість вступу в шлюб з 16 років і навіть раніше. згідно ст. 13 Сімейного кодексу РФ, суб'єкти РФ можуть встановлювати свої порядки, згідно з якими дозволяється одружуватися до досягнення 16-річного віку.

Найнижчий шлюбний вік - 14 років - встановлено в Ростовській, Московській, Вологодській, Самарської і Калузької областях і Башкортостані. У Чечні нижній віковий межа наречених встановлено на рівні 16 років. У Татарстані шлюбний вік встановлюється в 18 років. Однак молоді можуть укласти шлюб до 16 років при наявності особливих обставин (вагітність, народження дитини або загроза життю однієї зі сторін).

Питання про гранично допустимої нижньої межі шлюбного віку в Росії був в черговий раз піднято після скандальної весілля в Чечні неповнолітньої Луїзи (Хеди) Гойлабіевой і глави чеченського ОВС Нажіда Гучігова, у якого, за деякими даними, вже є дружина.

Після цього знайшлися прихильники збільшення шлюбного віку до 21 років. Однак уповноважений з прав дитини в РФ Павло Астахов заявив, що шлюби, укладені до 18-річчя, - це нормально .

Минулого літа у Володимирській області депутати заборонили одружитися дітям до 16. Проти ранніх шлюбів висловлювався і протоієрей Всеволод Чаплін. На його думку, дозвіл держави на ранній шлюб може призвести до "узаконеної сексуальної експлуатації підлітків людьми більш зрілого віку".

За даними благодійних організацій, що займаються захистом прав дітей, щорічно в світі змушені вступати в шлюб близько 39 тисяч неповнолітніх. Більшість ранніх весіль припадає на Південну Індію і африканські країни на південь від Сахари. Часто це призводить до загибелі дівчаток під час вагітності та пологів.

У 2014 році Генсек ООН Пан Гі Мун обіцяв зосередити свою увагу на проблемі ранніх шлюбів і закликав уряди, громади та сім'ї "дозволити дівчаткам бути дівчатками".

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online