СК розглядає вибух побутового газу в якості пріоритетного версії трагедії в Магнітогорську

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Магнітогорську закінчені рятувальні операції. З-під завалів витягли останнього, 39-го загиблого. Більше шукати нікого У Магнітогорську закінчені рятувальні операції

Фото: Ілля Московець / Reuters

Оновлене о 18:37

Губернатор Челябінської області Борис Дубровський затвердив розміри матеріальної допомоги від регіону. Виплати почнуть вже сьогодні. По мільйону рублів отримають родичі загиблих в цій трагедії. Ті, хто постраждав, отримають від 200 до 400 тисяч в залежності від ступеня тяжкості травм.

Те, що відбувається в Магнітогорську Business FM обговорила з головним редактором Магнітогорського інформаційного агентства «Верстов.Інфо» Павлом верстовими.

- Всього 41 чоловік був в списках безвісти зниклих. Заступник міністр з надзвичайних ситуацій відзвітував перед пресою і сказав, що пошуки завершені. Сказав: «Ми всі кути перевірили, ми в усі можливі місця заглянули, тел більше немає». Тобто ще двоє людей, які значаться в списку безвісти зниклих, їхніх тіл там не виявлено, де вони насправді, ці люди, чи то врятувалися, то чи сховалися, то їх просто не знайшли, це зараз складно сказати.

- З приводу того, що Znak.com продовжує своє розслідування і пише, що «під час затримання в Магнітогорську убитий четвертий підозрюваний у скоєнні теракту». Чи є якась інформація з цього приводу, чи обговорюють в місті розслідування цього видання, чи довіряють їм?

- Ви знаєте, да. Справа в тому, що це видання, напевно, єдине, яке наполягає, причому дуже активно наполягає, на версії теракту. Вони ж посилаються на свої джерела в правоохоронних органах, в яких вони впевнені. Я не знаю, що це за джерела, і у мене таких джерел, на жаль чи на щастя, немає, тому я не можу ні підтвердити, ні спростувати. Тільки час, напевно, розсудить, тому що, якщо вони не праві, значить, мабуть, їх притягнуть за якісь домисли, які не відповідають дійсності, і тоді вони повинні будуть розкрити свої докази, і далі вони вже або понесуть свої репутаційні втрати , або вони доведуть свою правоту.

- Влада Магнітогорська офіційно повідомили, що постраждалий будинок планується розділити на два окремих будівлі. Що кажуть самі жителі, як до цього ставляться - залишитися в цьому будинку? Виходить, що вони начебто на братській могилі будуть жити.

- Жителі розділилися, не знаю навіть, порівну або не порівну, але різні думки є. Одні не хочуть звідти їхати - жителі першого, другого, третього під'їздів, є такі, які «ми тут все життя прожили, ми тут залишимося, у нас тут вся інфраструктура, нам тут звично». А є ті, які знову ж таки з цих же під'їздів, інші люди, кажуть то, що ви зараз сказали: «Як нам жити після того, що сталося тут? Нам тут кожен день все буде нагадувати про той жах, який ми пережили ». Губернатор сказав, будуть вислуховувати кожного жителя і приймати рішення індивідуально.

Людей почали запускати в їх квартири напередодні. Таїсія жила в сусідньому з звалився під'їзді, вся її сім'я змогла евакуюватися самостійно.

- Ми забігли вчора перший раз буквально на п'ять хвилин, врятували свого кота нарешті, взяли документи, коштовності, і все. Сьогодні ще раз нас запускали - хвилин п'ять-сім максимум, все, що змогли - речі, взуття - винесли.

- Чи не було слідів мародерів?

- Ні, все на ключ закрито, у нас все ціле, двері зачиняються.

- Наскільки ми розуміємо, ходять розмови про те, щоб будинок відновити частково. Ваша квартира придатна для житла, якщо зовні оцінювати?

- Наша немає, у нас там тріщина, і восьмий під'їзд, сказали, точно вже виселятимуть і розбирати. Надаватимуть житло, наскільки нам відомо, дзвонили зі штабу, говорили, потрібно оформляти заяву, документи, і якась компенсація від області буде. Ніби як з першого по п'ятий і з дев'ятого по 12-й під'їзди будуть існувати.

Чи залишати два будинки замість одного на місці трагедії - буде вирішувати комісія. Але треба мати на увазі, що ця будівля запустили в експлуатацію в середині 70-х, міркує професор МГСУ Володимир Ройтман.

У зв'язку з втратою майна сім'ї, які проживали у власній трикімнатній квартирі, отримають по 500 тисяч рублів. Тим, хто жив у двокімнатній квартирі, по 400 тисяч і по 300 тисяч тим, хто жив в однокімнатній.

Плюс влада планує виплати по 50 тисяч кожній людині, фактично проживав, але не зареєстрований в квартирі, і по 50 тисяч рублів - на людину, фактично проживав, зареєстрованого, але не власника.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Чи є якась інформація з цього приводу, чи обговорюють в місті розслідування цього видання, чи довіряють їм?
Що кажуть самі жителі, як до цього ставляться - залишитися в цьому будинку?
А є ті, які знову ж таки з цих же під'їздів, інші люди, кажуть то, що ви зараз сказали: «Як нам жити після того, що сталося тут?
Чи не було слідів мародерів?
Ваша квартира придатна для житла, якщо зовні оцінювати?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online