Охорона бази в Калинівці на момент вибухів була недостатньою - Матіос

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Серед встановлених слідством недоліків на базі боєприпасів у Калинівці - непрацююча пожежна сигналізація / dsns.gov.ua

На момент вибухів на складах боєприпасів в Калинівці Вінницької області чисельність охорони бази не відповідала рівню її завантаженості. Про це під час брифінгу заявив Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Основна проблема, на яку необхідно вкрай і вже невідкладно, згідно з дорученням президента, звернути увагу - це кадрова проблема з вартовими воєнізованої охорони, у яких надзвичайно низька зарплата і в основній своїй масі воєнізовану охорону здійснюють люди похилого віку, які точно не мають" соколиного " погляду. тобто з поганим зором і з найменшою мотивацією.

Читайте також Даних про безпілотник немає, ДРГ не було: Матіос спростував диверсію в Калинівці

Фактично на момент вибухів арсенал охороняли кілька передбачених номенклатурою посад зенітного прикриття арсеналу і 17 працівників воєнізованого підрозділу охорони. За попередньою думку слідства, число людей, залучених для охорони цієї бази, не відповідало ступеня її завантаженості, можливих наслідків і можливості забезпечення належної охорони і недопущення будь-яких трагічних або надзвичайних подій, з огляду на небезпеку, яку представляли знаходилися там боєприпаси ", - заявив він .

Також, за його словами, серед встановлених слідством недоліків на базі боєприпасів у Калинівці - непрацююча пожежна сигналізація.

"З недоліків, які встановило слідство: непрацююча пожежна сигналізація, на 50% забезпечення технічними засобами охорони ... тобто на 50% були забезпечені", - підкреслив Матіос.

Як повідомляв УНІАН, 26 вересня о 22:00 надійшла інформація про вибухи боєприпасів на території арсеналу Міністерства оборони біля м Калинівка Вінницької області.

Із зони можливого ураження евакуювали близько 30 тисяч чоловік. За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, двоє осіб травмовані.

Події на складі боєприпасів правоохоронці кваліфікували як диверсію .

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online