Лижні траси і катки в столичних парках в зимовому сезоні 2014 року - Активний відпочинок - Культура, спорт, відпочинок - Життя в Москві - МОЛНЕТ.RU

  1. Де покататися на лижах? Траси по округах ↑
  2. парк Мещерский ↑
  3. «Лисячі гори» ↑
  4. Івантеевкa ↑
  5. База відпочинку «Казка» ↑

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У Москву прийшла справжня зима. Відмінний час, щоб покататися на лижах і ковзанах. У цьому зимовому сезоні в столичних парках буде прокладена 51 лижна траса загальною протяжністю понад 140 км, залито 22 ковзанки, з'являться і інші об'єкти для зимового відпочинку москвичів і гостей столиці.

Загальна протяжність лижних трас в столичних парках в цьому році склала пріблізіітельно 97,5 км. Найдовша траса - 45 км - в парку «Сокольники». У Ізмайловському парку довжина траси 16 км, в Філях - 9,5 км, в Північному Тушино - 4,5 км.

Створення зимової інфраструктури та підготовка спеціальної програми зимових заходів в московських парках - це один із способів боротьби із зимовою депресією, агресивним середовищем і московським кліматом.

Стандарт благоустрою столичних парків диктує свої умови і взимку: в зонах відпочинку москвичів і туристів чекають всі зимові задоволення - катки, хокейні майданчики, сноуборд, лижні траси і гірки.

- керівник Департаменту культури Сергій Капков

Лижні траси будуть прокладені в природно-історичних парках «Кузьминки-Любліно», «Москворецкая», «Покровське-Стрешнєва», «Тушинський», «Битцевский ліс», «Срібний бір», Бірюлевская дендропарку, Крюківському лісопарку, природному заказнику «медведковскої» , комплексному заказнику «Алтуфьевскій», в лісопарку Тропарево. Популярне місце московських лижників: ЦПКіВ ім. Горького (лижна база знаходиться в Нескучне саду), Воробйови гори, де є також фунікулер і найбільша в Москві крижана гірка. У Ізмайловському парку, є спеціалізований стадіон з освітлюваної лижною трасою. Улюблені лижні траси москвичів знаходяться в парку «Сокольники», Филевской парку, Царицинському.

Лижні траси в Москві і Підмосков'ї >>

Протяжні лижні траси в Москві для досвідчених лижників, є в лісопарках: Лосиний острів, Битца. На території Битцевского парку знаходиться спортивний клуб «Альфа-Битца», де можна взяти уроки у тренера або взяти участь в змаганнях, які проходять практично кожні вихідні. У парку є кілька лижних трас, протяжністю близько 5-ти кілометрів для класичного і для ковзанярського ходу.

Сьогодні покататися на лижах в Москві можна практично в будь-якому великому парку.

Лижні траси є в кожному московському окрузі. Найбільша кількість лижних трас - 19 буде прокладено цієї зими на особливо охоронюваних природних територіях Східного адміністративного округу Москви, по 6 лижнею - в Південно-Східному та Північно-Західному округах, 5 - в Південно-Західному окрузі.

Де покататися на лижах? Траси по округах

ЗАТ

Парк «Москворецкая», лижні траси в районах: Крилатскіх пагорбів, Гребного каналу, Серебряноборского лісництва, Филевского парку, Строгінско і Щукінського півостровів, парк «Довідкова» Волинський парк.

ЮЗАО

Зона відпочинку «Бітці» (траси - 3, 5, 10, 12.5, 15 км), Битцевский парк (3 траси по 5 км), Воробйови Гори

ВАО

Ізмайлово Траси - 3, 5, 7.5, 10 км; 1 км; 2 км (єдина траса в межах міста Москви, що має стаціонарний лижний стадіон).

САО

Парк Братцево, Тимирязевский лісопарк.

СЗАТ

Берегова зона вздовж каналу Хорошевському випрямлення Москви-ріки - траса 2 км

Срібний бір. (Екологічна стежка траси від 1 км до 3 км), сквер на вул. Генерала Берзаріна - (траса 2 км), лижня 1 км на Карамишевской набережній, лижня 2 км на набережній Новикова-Прибоя

ЮАО

Траса є на парковій терііторіі в Царицино.

ЮВАО

Кузьменко (траса - 5 км)

Красногорськ - відмінне місце для лижного спорту до цього містечком для лижників, готелем, кафе, прокатом, роздягальнями.

Хороші траси в Ромашкове, парку «Волен», з лижною трасою завдовжки в 10 км, лижна траса «Лисячі гори» (г.Балашіха).

Лижна траса в селі Василівське (Серпуховский район) це траса довжиною 5 км. Є прокат лиж. Не менш популярні лижні траси в г.Дедовск і в г.Клімовск, і лижна траса для досвідчених лижників - 20 км - Східної-Фірсановка-Опалиха.

парк Мещерский

Парк розташовується на території Баковського лісопарку. У зимовому сезоні 2013-2014 в парку будуть працювати 16 км лижних трас різного рівня складності. Ширина трас - до 6 метрів, що дозволяє кататися як класичним лижним ходом, так і гребеневим. Спеціалісти розробили п'ять лижних маршрутів: два протяжністю 1 і 2 км - для початківців спортсменів, і три протяжністю 2, 3 і 5 км - для професіоналів. Також відвідувачі парку зможуть прокладати власні маршрути. Раз в тиждень, за попереднім записом, будуть проводитися безкоштовні заняття з тренером, який допоможе в перший раз встати на лижі і поліпшити техніку катання.

Траси парку «Мещерський» прекрасно підходять як для початківців лижників, так і для професіоналів.

Траси парку «Мещерський» прекрасно підходять як для початківців лижників, так і для професіоналів

Для лижної прогулянки вам необхідна відповідна одяг : Комбінезон або щільні штани, рукавички, теплі шкарпетки, лижна куртка.

Як вибрати спорядження для лижного спорту та сноуборду >>

Якщо власних лиж немає, то інвентар можна взяти напрокат, а на деяких базах і одяг. Пункти прокату розташовуються в більшості парків, у гірськолижних схилів, де є місця для катання. Важливо правильно підібрати спорядження, враховуючи індивідуальні особливості кожної людини: вага, зріст, стиль катання. Виділяють два стилю катання - простий класичний і коньковий. Конькові лижі коротше класичних зазвичай на 15-20 см. Мінімальний комплект обійдеться від 50 до 300 рублів за годину, необхідно залишати заставу - документи або певну суму грошей.

Професійні лижні траси Москви відрізняються спеціально спорудженою рельєфом. Такі траси є на лижній базі «Планерна» в Хімках, там тренувалася російська збірна перед Олімпійськими іграми.

«Лисячі гори»

У лісопарковій зоні на околиці Балашихи. Довжина траси 10 км. Лижня має як пологі ділянки, так і ділянки сильної пересіченості.

Івантеевкa

Траса бере свій початок на території стадіону «Труд» Івантеевскій ДЮСШ і проходить по березі річки Вчи. Протяжність траси - 5 км.

База відпочинку «Казка»

Освітлена траса на північному схилі довжиною 480 м, перепад висот 65-70 м, оснащена підйомником. Працює прокат бігових лиж, кафе. Для гостей - безкоштовна автостоянка.
Проїзд: на електричці Дмитровського напрямку до станції «Турист», далі на рейсовому автобусі.

На особливо охоронюваних природних територіях також буде залито 22 ковзанки, з них 11 - зі штучним льодом. Покататися на ковзанах можна буде на територіях природно-історичних парків «Кузьминки-Любліно», «Битцевский ліс», «Тушинський», «Покровське-Стрешнєва», «Москворецкая», «Ізмайлово», Бірюлевского дендропарку, ландшафтного заказника «Теплий Стан», «Срібний бір», ландшафтного заказника «Долина річки Сходні в Куркино» і багато інших. Особливою популярністю у москвичів користуються каток в парку ім. Горького, де заливається велика площа парку на алеях і навколо фонтану: є великий каток, танцювальна та дитяча зони, алеї, дитячий крижаний лабіринт і хокейний майданчик.

Як вибрати ковзани >>

Безкоштовна ковзанка на Патріарших ставках. Каток розділений на дві частини: дитяча та доросла. Кілька крижаних гірок для дітей, ялинка в центрі ковзанки, музика, анімація для дітей у вихідні. Каток в саду «Ермітаж», Каток в парку Сокольники, Каток на Червоній площі.

Більше 1,5 тисячі ковзанок відкрили в Москві в цьому році >>

До 8 січня 2013 року на Поклонній горі на території Парку Перемоги проходить Новорічний ярмарок. В рамках ярмарку відкритий і безкоштовний каток.

На багатьох особливо охоронюваних природних територіях також будуть відкриті пункти прокату спортивного інвентарю - ковзанів, лиж, санок та ін.

У природно-історичних парках і заказниках для масового відпочинку москвичів будуть залиті 16 гірок, організовані тюбінгового траси.

Де покататися на лижах?
Де покататися на лижах?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online